Ολυμπιακός και Νότιγχαμ, τρεισήμισι χρόνια μετά (vid)

Ολυμπιακός και Νότιγχαμ, τρεισήμισι χρόνια μετά (vid)

Πειραιώτες και Reds αναμετρώνται ξανά τρεισήμισι χρόνια μετά, σε ένα σπουδαίο φιλικό, τόσο για αγωνιστικούς όσο και εξωαγωνιστικούς λόγους. Πόσο άλλαξαν οι δύο ομάδες από το βράδυ της 16ης Ιούλη του 2019.

Την ευκαιρία να αντιμετωπίζει μια πολύ ποιοτική ομάδα, που αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου και έχει πετύχει σπουδαίες νίκες (σ.σ όπως αυτή απέναντι στην Λίβερπουλ), θα έχει απόψε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες στις 19:00 θα υποδεχθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Νότιγχαμ Φόρεστ, σε ένα σπουδαίο φιλικό.

Ένα σημαντικό φιλικό για πολλούς λόγους. Αγωνιστικά γιατί η ομάδα του μεγάλου λιμανιού θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει μια ομάδα επιπέδου Premier League, αλλά και εξωαγωνιστικά σημαντικό, καθώς όλα τα έσοδα του παιχνιδιού θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».

Διαβάστε επίσης: Μπλακ στο «10»: «Είμαστε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague – Καταπληκτικοί οι οπαδοί μας»

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα δώσουν φιλικό ο Ολυμπιακός και η Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γ. Καραϊσκάκης» τα τελευταία χρόνια, καθώς είχαν αναμετρηθεί επίσης τον Ιούλιο του 2019 (16/7/2019). Τότε οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν σε επίπεδο προετοιμασίας για τη σεζόν (2019-2020) που ξεκίναγε σε λίγες εβδομάδες. Τώρα, οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε προετοιμασία για το δεύτερο μισό της σεζόν. Μια σεζόν, η οποία κόπηκε αναγκαστικά στα δύο, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, το οποίο ολοκληρώνεται 18 Δεκεμβρίου.

Απόψε, Μίτσελ Γκονζάλες και Στιβ Κούπερ έχουν στο νου στο πως θα «κεφαλαιοποιήσουν» αυτό το ισχυρό τεστ λίγο την επιστροφή στην πραγματική δράση. Εκεί που ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει από το -12 να φέρει τα πάνω-κάτω στη μάχη για τον τίτλο της Super League και η Φόρεστ να σκαρφαλώσει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League από το Νο 18 της κατάταξης που πήρε μαζί της μπαίνοντας στα πιτς της «χειμερινής» διακοπής. Για τους Πειραιώτες μάλιστα είναι το τελευταίο φιλικό πριν το ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο (15/12) που ανοίγει την αυλαία για το δεύτερο μισό. Για τους Άγγλους υπάρχει ένα ακόμη, με αντίπαλο τη Βαλένθια, πριν την αναμέτρηση με τη Μπλάκμπερν (21/12) για το Λιγκ Καπ. Το timing όμως είναι ίδιο. Και οι ανάγκες παρόμοιες: Μια καλή «δοκιμή» λίγο πριν τα «επίσημα».

Από τον Ιούλιο του 2019 έχουν αλλάξει πολλά για τις δύο ομάδες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αμφότερες έχουν κάνει άλματα προόδου. Τρία πρωταθλήματα στη σειρά, το νταμπλ του 2020 κάποιες απίθανες ευρωπαϊκές νύχτες και μια σειρά από ποδοσφαιριστές που σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο για τον Ολυμπιακό. Η πολυπόθητη επιστροφή της Νότιγχαμ Φόρεστ στον ουρανό της Premier League έπειτα από 23 ολόκληρα χρόνια και ένα τρομερό ταξίδι την περασμένη Άνοιξη ως του «8» του κυπέλλου.

Το ίδιο που μέχρι το αντάμωμα με την (μετέπειτα κάτοχο) Λίβερπουλ έφερε ιστορικές προκρίσεις κόντρα στην –καταπληκτική λίγους μήνες μετά- Άρσεναλ και τη Λέστερ. Δύο διαφορετικά ποδοσφαιρικά «προγράμματα». Διαφορετικά πλάνα. Διαφορετικοί σχεδιασμοί. Διαφορετικές ανάγκες σε διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας. Σκαρωμένα επί της ουσίας από το  μεράκι και την αντίληψη ενός ιδιοκτήτη.  Τα σημάδια μιας σχετικά σύντομης αλλά σημαντικής εποχής.  Εκτός από την αγωνιστική, υπάρχει όμως και οικονομική άνοδο για τις δύο ομάδες. Το καλοκαίρι του 2019 η ιστοσελίδα Transfermarkt αποτιμούσε τη χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ του Ολυμπιακού περί τα 80 εκατ ευρώ και της Φόρεστ σε κάτι λιγότερο από 60.

Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ του πειραϊκού συλλόγου αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ και η αντίστοιχη της Νότιγχαμ τα 280 εκατ. ευρώ. Νούμερα τα οποία αποτυπώνουν μια άνοδο της τάξεως του 50% για τον Ολυμπιακό, που είναι απίθανη για τα δεδομένα την «μικρής» αγοράς μας, ενώ για την Φόρεστ προκύπτει μια άνοδο της τάξεως του 360%.

Όλα για το… ντεμαράζ

Ο Ολυμπιακός μετράει αντίστροφα για την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο πρωτάθλημα οι Ερυθρόλευκοι θα ψάξουν ένα… ντεμαράζ, που θα τους βοηθήσει να μειώσουν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και να ξαναμπούν δυναμικά στο κόλπο της κατάκτησης του φετινού τίτλου. Οι Πειραιώτες στα τελευταία πέντε ματς του πρωταθλήματος (Παναιτωλικός εκτός, Λαμία εντός, Παναθηναϊκός εκτός, Λεβαδειακός εκτός, ΑΕΚ εντός) από τις 22 Οκτώβρη και πέρα δηλαδή δέχτηκαν μόλις ένα γκολ (από το πέναλτι-φάντασμα της Λεωφόρου που αξιοποίησε ο Αντράζ Σπόραρ του Παναθηναϊκού στο 90΄+13΄) και συγκέντρωσαν 11 βαθμούς (2,2 ανά ματς) όταν στα πρώτα οκτώ της σεζόν δέχτηκαν επτά και μάζεψαν 14 βαθμούς (1,75 ανά ματς).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός τον Ιούλη του 2019 είχε επικρατήσει με σκορ 3-0 με τον Γιώργο Μασούρα να ανοίγει τον «χορό» μόλις στο 3ο λεπτό και τον (πλέον του ΟΦΗ) Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο να πετυχαίνει άλλα δύο ως το 32΄. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ούτε στο αποψινό θα έχει ιδιαίτερη σημασία. Το αποψινό αντάμωμα τους υπόσχεται αν μη τι άλλο στο κοινό ένα κανονικό crash test.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ