Σκαλόνι: «Η Αργεντινή έχει ό,τι χρειάζεται»

Σκαλόνι: «Η Αργεντινή έχει ό,τι χρειάζεται»

Πλήρεις θεωρεί την Αργεντινή ο προπονητής της Λιονέλ Σκαλόνι ώστε να κατακτήσει το Μουντιάλ.

Ο προπονητής της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, θεωρεί ότι ο χαρακτήρας (που δεν τα παρατά ποτέ) που επέδειξε ποτέ η ομάδα του στον προημιτελικό-θρίλερ με την Ολλανδία θα τη διατηρήσει σε πολύ καλή κατάσταση (ψυχολογικά και αγωνιστικά) ενόψει του μεγάλου ημιτελικού του Μουντιάλ 2022 με την «σκληροτράχηλη» Κροατία.

Η Αλμπισελέστε έμοιαζε να είχε «κλειδώσει» την πρόκριση στους «4» με το σημαντικό προβάδισμα που είχε (2-0) μέχρι το 83ο λεπτό, ωστόσο, οι Ολλανδοί «απάντησαν» με δύο τέρματα στο φινάλε (αυτό της ισοφάρισης στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων) και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός και Νότιγχαμ, τρεισήμισι χρόνια μετά (vid)

Η Αργεντινή ανέκτησε την ψυχραιμία της και ήταν ανώτερη στο επιπλέον μισάωρο, αλλά τελικά το 2-2 παρέμεινε και οι ομάδες «έλυσαν τις διαφορές τους» στη διαδικασία των πέναλτι.

«Δεν ξέρω πόσες φορές δοκιμάστηκε ο χαρακτήρας μας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χάσαμε το πρώτο μας παιχνίδι (από τη Σαουδική Αραβία), δυσκολευτήκαμε απέναντι στο Μεξικό και ο τρόπος με τον οποίο οι Ολλανδοί επιχειρούσαν βαθιές μπαλιές μας ανάγκασε να αμυνθούμε», τόνισε ο Σκαλόνι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής έχει αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, ενώ επίσης χρησιμοποιεί κάθε ευκαιρία για να μιλήσει με την υπόλοιπη ομάδα του.

Χαρακτηριστικό της στάσης τους, είπε, ήταν ότι είχε πάρα πολλούς παίκτες που ήθελαν να εκτελέσουν τα πέναλτι. «Η ομάδα έχει το πνεύμα να ξέρει πώς θ΄ αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κατάσταση ανά πάσα στιγμή», είπε ο Σκαλόνι και συνέχισε:

«Συνέχισαν να δείχνουν αυτό το πρόσωπο σε έναν περίπλοκο, πολύ δύσκολο αγώνα. Όταν νομίζεις ότι όλα τελείωσαν, δεν έχουν τελειώσει. Αλλά αυτή η ομάδα έχει ό,τι χρειάζεται, έχει την επιθυμία, την φρεσκάδα, την περηφάνια και δεν τα παρατά ποτέ, όποια κι αν είναι η κατάσταση που θα βρεθεί».

Ο Σκαλόνι, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή στο πρώτο της σημαντικό τρόπαιο μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, το περσινό Κόπα Αμέρικα, παραδέχθηκε ότι το να φτάσει η ομάδα στους ημιτελικούς ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά δεν σταματούν εδώ οι φιλοδοξίες τους.

«Ο στόχος μας είναι να παίξουμε και τα επτά παιχνίδια, αλλά θα θέλαμε να συνεχίσουμε να… χορεύουμε και να κάνουμε το επόμενο βήμα», ανέφερε και κατέληξε: «Θα είναι ένας καλός αγώνας κόντρα στην Κροατία και ελπίζουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ