Μενότι: «Ο Σκαλόνι δεν είναι μόνος του»

Μενότι: «Ο Σκαλόνι δεν είναι μόνος του»

Τι είπε ο Λουϊς Σέζαρ Μενότι εν όψει του μεγάλου τελικού του Μουντιάλ.

Ο Λουϊς Σέζαρ Μενότι, ο εμβληματικός προπονητής, ο οποίος το 1978 οδήγησε την εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του πρώτου Μουντιάλ στην Ιστορία της, εξήρε το επιτελείο του Λιονέλ Σκαλόνι, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι μόνος, αλλά περιτριγυρισμένος από φιλομαθείς και πρώην διεθνείς βοηθούς».

«Ο Σκαλόνι δεν είναι μόνος. Περιβάλλεται από πολύ σοβαρούς ανθρώπους, που είναι πολύ πρόθυμοι να μάθουν, που εργάζονται, σπουδάζουν, διαβάζουν και αναζητούν εξελίξεις στην προετοιμασία μιας εθνικής ομάδας», είπε ο Μενότι, αναφερόμενος στους συνεργάτες του Σκαλόνι, Πάμπλο Αϊμάρ, Βάλτερ Σάμουελ και Ρομπέρτο Αγιάλα.

Διαβάστε επίσης: «Ενδιαφέρεται για τον Φαν Άανχολτ ο Ολυμπιακός» (vids)

«Ολοι έχουν εμπειρία παγκοσμίου επιπέδου», πρόσθεσε ο 84χρονος Μενότι μιλώντας στο «Radio con Vos» και συνέχισε: «Ποτέ δεν αμφέβαλλα για τις ιδιότητες του Σκαλόνι παρά την έλλειψη εμπειρίας. Διαφορετικά δεν θα τον είχαμε προσλάβει ποτέ. Ηταν πάντα ο ίδιος προπονητής. Δημιούργησε μία σταθερή ομάδα με άριστες σχέσεις μεταξύ τους, που κτίσθηκε χωρίς πολλές αλλαγές. Υπάρχουν 16, 17, 20 παίκτες, οι οποίοι είναι μαζί από την αρχή με αυτόν τον προπονητή και αυτό το τεχνικό επιτελείο».

Οσον αφορά στον 44χρονο Σκαλόνι (σ.σ. πρώην διεθνής με επτά συμμετοχές μεταξύ 2003 και 2006), διαδέχθηκε τον Χόρχε Σαμπαόλι μετά το Μουντιάλ του 2018 και το 2021, οδήγησε την «αλμπισελέστε» στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, για πρώτη φορά μετά από 28 (!) χρόνια αναμονής και πλέον στον τελικό του Μουντιάλ, που φιλοξενείται στο Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ