Πέντε στιγμές που «σημάδεψαν» τους τελικούς Μουντιάλ (vids)

Πέντε στιγμές που «σημάδεψαν» τους τελικούς Μουντιάλ (vids)

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό «ραντεβού» βρίσκεται προ των Πυλών και to10.gr παίρνει την μηχανή του χρόνου, ώστε να επαναφέρει στην μνήμη σας τις πιο ιστορικές στιγμές σε τελικούς Μουντιάλ.

Η μεγάλη στιγμή που περίμενε κάθε ποδοσφαιρόφιλος έφτασε. Γαλλία και Αργεντινή είναι έτοιμες να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ.

Κιλιάν Εμπαπέ εναντίον Λιονέλ Μέσι. Οι δύο συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν αντιμέτωποι στο μεγαλύτερο παιχνίδι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

«Τρικολόρ» εναντίον «αλμπισελέστε» με στόχο την απόλυτη κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλαξε τα πάντα στην υπόθεση Μαρσέλο

Ωστόσο λίγες ώρες πριν οι δύο μονομάχοι βγουν στην αρένα για την μεγάλη «μάχη», to10.gr επαναφέρει στην μνήμη σας τις πιο ιστορικές στιγμές σε τελικούς Μουντιάλ.

Το γκολ φάντασμα του Τζέοφ Χάρστ

Ένα γκολ το οποίο θα στοιχειώνει για πάντα τα «τρία λιοντάρια». Το Κύπελλο δεν επέστρεψε στο σπίτι ούτε στην συγκεκριμένη έκδοση, με το αν πέρασε η όχι η μπάλα την γραμμή στην συγκεκριμένη φάση να μην έχει ξεκαθαριστεί ακόμη και σήμερα.

Ο διαιτητής Γκόντριφ Ντιέστ πάντως έδειξε σέντρα, οι οικοδεσπότες νίκησαν με 4-2 και ο Χάρστ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το… εγκληματικό μαρκάρισμα του Ντε Γιονγκ

Είναι από τα μαρκαρίσματα που όσες φορές και το να δεις δεν γίνεται να μην σε πιάσει ένας κόμπος στο στομάχι. Ο Ντε Γιονγκ λίγο έλειψε να βάλει τέλος στην καριέρα του Τσάμπι Αλόνσο , στο 28ο λεπτό του τελικού του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, το 2010.

Το εξωπραγματικό είναι πως ο Ολλανδός μέσος τιμωρήθηκε μονάχα με κίτρινη κάρτα από τον Άγγλο διαιτητή, Χάουαρντ Γουέμπ

Η «θρυλική» κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν 

Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το βράδυ της 9ης Ιουλίου του 2006, Γαλλία και Ιταλία μονομαχούσαν στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου, έχοντας οδηγηθεί στην ημίωρη παράταση, έπειτα από ένα χορταστικό 90λεπτο το οποίο τους έχει βρει ισόπαλους στο 1-1.

Το ρολόι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου έδειχνε το 101′, όταν ο «σκληροτράχηλος», Ματεράτσι τραβά την φανέλα του Ζιντάν. «Αν θέλεις τη φανέλα μου θα στη δώσω μετά» ήταν η ατάκα του Γάλλου στον αμυντικό της Ιντερ, που του απάντησε με το προσβλητικό «προτιμώ την πόρνη την αδερφή σου». Η συνέχεια γνωστή, με το ξυρισμένο κρανίο του Zιντάν να προσγειώνεται στο στέρνο του Mατεράτσι και τον αρχηγό των «τρικολόρ» να βλέπει την κόκκινη κάρτα παίρνοντας τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η μεγάλη επιστροφή του «Φαινόμενου» 

Έχοντας στο κεφάλι του ένα από τα χειρότερα κουρέματα όλων των εποχών, ο Βραζιλιάνος «μάγος» θα συνδύαζε την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο με τον καλύτερο τρόπο. Στον τελικό του 2002 στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας κόντρα στην Γερμανία, ο Ρονάλντο θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές, για να στέψει την Βραζιλία Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για πέμπτη φορά στην ιστορίας της.

Η μεγαλύτερη κηδεία όλων των εποχών 

Το ημερολόγιο έδειχνε 16 Ιουλίου 1950. Πάνω από 200.000 Βραζιλιάνοι βρέθηκαν στις εξέδρες του «Maracana» έτοιμοι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του Μουντιάλ κόντρα στην Ουρουγουάη.

Ωστόσο η «σελέστε» είχε διαφορετική άποψη επικρατώντας με 2-1. Ακολούθησαν δεκάδες αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα (2 εκ των οποίων με βουτιές από τις εξέδρες του θρυλικού σταδίου), ο κόσμος θρηνούσε, οι τοπικές εφημερίδες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα που είχαν ετοιμάσει και η γρουσούζικη εμφάνιση δεν φορέθηκε πότε ξανά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ