«Χαντάκωσε» την Αγγλία ο Μαγκουάιρ, μοιρασιά στο Μπέργκαμο, χέρι-χέρι Γαλλία και Πορτογαλία

«Χαντάκωσε» την Αγγλία ο Μαγκουάιρ, μοιρασιά στο Μπέργκαμο, χέρι-χέρι Γαλλία και Πορτογαλία

Η Δανία εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Μαγκουάιρ και πήρε μεγάλο διπλό με 1-0 επί της Αγγλίας. Στο 1-1 έμειναν Ιταλία και Ολλανδία που είδαν την Πολωνία να τις προσπερνά ενώ με νίκες συνέχισαν Γαλλία και Πορτογαλία που παραμένουν στην κορυφή του ομίλου τους.

Μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στην Αγγλία πήρε η Δανία και την έπιασε στη βαθμολογία. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Μαγκουάιρ που αποβλήθηκε και… άνοιξε το δρόμο για το διπλό.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 31′ για δυνατό μαρκάρισμα στο κέντρο και τέσσερα λεπτά μετά ο Γουόκερ έκανε πέναλτι με τον Έρικσεν να ευστοχεί στην εκτέλεση και να κάνει το 1-0 στο 35′.

Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία αν και με παίκτη λιγότερο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Σμάιχελ είπε «όχι» σε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Γουόκερ και τον Τζέιμς.

Πλέον το Βέλγιο είναι στην πρώτη θέση του δεύτερου γκρουπ στην Α’ κατηγορία με 9 βαθμούς, Δανία και Αγγλία ακολουθούν με 7 και η Ισλανδία έχει 0.

Αγγλία: Πίκφορντ, Τζέιμς, Μαγκουάιρ, Κόαντι, Γουόκερ, Μέιτλαντ Νάιλς (37’ Μινγκς), Φίλιπς, Ράις (76’ Χέντερσον), Μάουντ (73’ Κάλβερτ Λιούιν), Κέιν, Ράσφορντ (73’ Σάντσο).

Δανία: Σμάιχελ, Σκοβ (46’ Μέλε), Κρίστενσεν (46’ Γιόργκενσεν), Κίερ, Βας, Χέιμπιεργκ (88’ Γένσεν), Έρικσεν, Ντιλέινι, Πόουλσεν, Μπρέθγουεϊτ (74’ Βέστεργκαρντ), Ντόλμπεργκ (37’ Σίστο)

Ιταλία και Ολλανδία έμειναν στο 1-1 στο Μπέργκαμο και έχασαν έδαφος στη βαθμολογία του ομίλου τους.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 16′ όταν ύστερα από όμορφο συνδυασμό ο Πελεγκρίνι βρέθηκε απέναντι από τον Σίλεσεν και τον νίκησε για το 1-0.

Η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις εννιά λεπτά καθώς ο Φαν Ντε Μπεκ έκανε το 1-1 με δυνατό σουτ. Οι δύο ομάδες σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Έτσι η Πολωνία τις προσπέρασε και είναι πλέον πρώτη στον όμιλο με 7 βαθμούς, έναντι 6 των Ιταλών, 5 των Ολλανδών και 2 των Βόσνιων.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντ’αμπρόζιο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Βεράτι (55′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Κιέζα (55′ Κεν), Πελεγκρίνι (72′ Φλορέντσι), Ιμόμπιλε

Ολλανδία: Σίλεσεν, Χετεμπόερ, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Φαν Ντε Μπέεκ, Φρένκι Ντε Γιόνγκ, Μπλιντ (77′ Βέλτμαν), Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι (90+2′ Μπάμπελ), Λουκ Ντε Γιόνγκ

Εύκολο βράδυ είχε η Πορτογαλία που νίκησε με 3-0 τη Σουηδία στη Λισαβόνα χάρη σε γκολ των Μπερνάρντο Σίλβα και Ζότα (Χ2) σε ένα ματς που έκανε ντεμπούτο ο Ποντένσε για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Κανσέλο, Γκερέιρο, Πέπε, Ντίας, Καρβάλιο, Φερνάντες (88’ Ρενάτο Σάντσε), Ντανίλο, Ζότα (88’ Ράφα Σίβα), Μπερνάρντο Σίλβα (75’ Αντρέ Σίλβα), Ζοάο Φέλιξ (75’ Ποντένσε)

Σουηδία: Όλσεν, Γιάνσον, Λούστιγκ (54’ Γιόχανσον), Λίντελεφ, Μπένγκτσον, Έκνταλ, Κλάεσον, Όλσον, Κουλουσέβσκι (88’ Λάρσον), Μπεργκ (88’ Μ.’Ολσον), Κουεσόν (62’ Ισάκ)

Στο άλλο ματς του ομίλου η Γαλλία νίκησε με 2-1 την Κροατία. Ο Γκριεζμάν έκανε το 1-0 στο 8′, ο Βλάσιτς ισοφάρισε στο 64′ αλλά ο Μπαπέ στο 69′ έδωσε τη μεγάλη νίκη στη Γαλλία.

Πορτογαλία και Γαλλία είναι στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς, η Κροατία έχει 3 και 0 οι Σουηδοί.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Βίντα, Λόβρεν, Ουρέμοβιτς, Μπάρισιτς, Μπαντέλι (46’ Κόβασιτς), Μόντριτς, Βλάσιτς (78’ Μπράνταριτς), Πάσαλιτς (46’ Μπρέκαλο), Πέρισιτς (78’ Κράμαριτς), Πέτκοβιτς (61’Μπούντιμιρ)

Γαλλία: Γιορίς, Βαράν, Λενγκλέ, Μεντί, Ντιν (83’ Ερναντές), Ενζονζί, Ραμπιό (74’ Πογκμπά), Τολισό (63’ Καμαβινγκά), Γκριεζμάν (83’ Ζιρού), Εμπαπέ, Μαρσιάλ (63’ Κομάν)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης κατηγορίας:

Αγγλία – Δανία 0-1

Ισλανδία – Βέλγιο 1-2

Ιταλία – Ολλανδία 1-1

Κροατία – Γαλλία 1-2

Πολωνία – Βοσνία 3-0

Πορτογαλία – Σουηδία 3-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ