Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Στον επόμενο τόνο τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Φαν Σιπ : «Είχαμε καλή εμφάνιση αλλά όχι καλό αποτέλεσμα»

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας αλλά όχι από το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τζον Φαν Σιπ που τόνισε ότι η εμφάνιση ήταν καλύτερη από το ματς με τη Μολδαβία.

Φαν Σιπ : «Είχαμε καλή εμφάνιση αλλά όχι καλό αποτέλεσμα» | to10.gr

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας αλλά όχι από το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τζον Φαν Σιπ και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η εμφάνιση της Ελλάδας ήταν καλύτερη από το ματς με τη Μολδαβία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον αγώνα με το Κόσοβο: «Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις για εμάς στο πρώτο ημίωρο. Δυστυχώς δεν σκοράραμε και κρατήσαμε ζωντανό το Κόσοβο. Είχαν και αυτοί κάποιες ευκαιρίες και ήταν θετικό που κρατήσαμε το μηδέν. Στο β’ μέρος δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά αλλά μετά πήραμε τον έλεγχο αλλά και δεν σκοράραμε. Τα παιδιά / οι παίκτες έκαναν ότι τους ζητήσαμε αλλά όσο περνούσε η ώρα το Κόσοβο αποκτούσε αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά προσπάθησαν και έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά δεν ήρθε το γκολ».

Για το ότι ουσιαστικά ήταν το πέναλτι που δεν μπήκε / χάθηκε: «Είναι 2 διαφορετικά παιχνίδια. Το Κόσοβο είναι πολύ πιο καλός αντίπαλος από τη Μολδαβία. Και το Κόσοβο επιτέθηκε και είχε 2 παίκτες μπροστά. Εάν είχαμε σκοράρει θα ήταν διαφορετικά. Αυτό δεν έγινε και έτσι το Κόσοβο έμεινε… ζωντανό».

Για το ότι συνεχίζει η Ελλάδα να θέλει 2 νίκες: «Ναι φυσικά είναι σημαντικό για εμάς. Να επικεντρωθούμε στον στόχο μας. Οι παίκτες μας παραμένουν επικεντρωμένοι στον στόχο τους. Δεν αλλάζει για εμάς και θέλουμε αυτά τα 2 αποτελέσματα. Να μεγαλώνουμε ως ομάδα και να παίζουμε πιο καλά. Να πετύχουμε περισσότερα με Μολδαβία και Σλοβενία».

Για το γιατί η Ελλάδα δεν είναι αποτελεσματική επιθετικά: «Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει παντού αυτό. Εμείς είχαμε 6 με 7 καλές φάσεις, πολύ μεγάλες ευκαιρίες, όπως κάποιες φάσεις είχε και το Κόσοβο. Ήταν ένα παιχνίδι όπου δεν είχαμε την τύχη παρά την προσπάθειά μας. Παίξαμε πολύ καλά, πιέσαμε τον αντίπαλο αλλά δεν σκοράραμε».

Για το ότι αργεί να μπει στο παιχνίδι η Ελλάδα και ακόμα στο ξεκίνημα των ημιχρόνων: «Έχει να κάνει με τη συγκέντρωση. Ότι χρειάζεται να ξαναμπείς στον ρυθμό και όταν παίζεις σε τόσο υψηλό ρυθμό και επανέρχεσαι μετά από 15 λεπτά διακοπής στο ημίχρονο θέλεις χρόνο. Υποφέραμε αρχικά στα 10 λεπτά στο β’ μέρος αλλά επανήλθαμε, κυριαρχήσαμε και κάναμε τα πράγματα δύσκολα για αυτούς. Είναι κάτι που έχουμε δει και θα το προσέξουμε από εδώ και πέρα».

Για το ότι σε 2 ματς η Ελλάδα δεν σκόραρε και το εάν σκέφτεται αλλαγή σχήματος (4-2-3-1) ή προσώπων: «Όχι. Με αυτόν τον τρόπο που παίζουμε θέλουμε να συνεχίσουμε. Είναι η διαδικασία του να αρχίζεις κάτι και να το βελτιώνεις. Ίσως να βοηθάει με το να αλλάζει κάποιους παίκτες. Έχουμε ένα καλό σύνολο αυτήν τη στιγμή. Είμαστε ευχαριστημένοι αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει να βγάλουμε παραπάνω πράγματα από τις ευκαιρίες που παράγουμε».

Για την απόσταση που υπάρχει στις γραμμές και το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Φορτούνης ζητούσαν από τον Χατζηδιάκο να ανεβαίνει και τη θέση του δεξιού μπακ όπου έπαιζαν στόπερ: «Κοιτάμε τα παιχνίδια που έχουμε και λειτουργούμε ανάλογα. Σήμερα λόγω των επιθετικών του Κοσόβου – που είχε 2 μπροστά – και της διάταξης έπρεπε να παίξουμε έτσι. Έπρεπε να έχουμε 3 στόπερ και ένας ήταν ο Χατζηδιάκος και έπρεπε να μείνει πίσω και όχι να παίζει όπως ο Μπακάκης. Ο Κουρμπέλης με τον Ζέκα έπρεπε να μείνουν στο κέντρο. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα σήμερα. Έπρεπε να έχουμε σταθερή και κλειστή άμυνα για να μην γίνουν επικίνδυνοι. Το πρόβλημα ήταν οι ευκαιρίες που χάσαμε».

Για το 0-0 με το Κόσοβο και εάν το αντιλαμβάνεται ως γκέλα και μία επιμονή / εμμονή σε συγκεκριμένους παίκτες από την πλευρά του: «Ναι φυσικά εάν δούμε το παιχνίδι δεν είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν συμφωνώ ότι το Κόσοβο είναι αδύναμος αντίπαλος. Είναι καλή ομάδα. Είναι επιθετική ομάδα, έχουν κατοχή και δημιουργούν ευκαιρίες και υπάρχει σίγουρα διαφορά με τη Μολδαβία. Τη Μολδαβία την είδαμε όλοι στο περασμένο ματς. Το αποτέλεσμα σίγουρα το θέλαμε να είναι διαφορετικό. Ο στόχος δεν αλλάζει. Η τύχη παραμένει στα χέρια μας.

Δεν νομίζω ότι είδαμε τον ίδιο αγώνα. Παίξαμε ένα πολύ καλύτερο α’ μέρος σε σχέση με τη Μολδαβία. Δεν νομίζω ότι δεν παίξαμε ένα καλό ματς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκοράραμε και έτσι το Κόσοβο έμεινε… ζωντανό στο παιχνίδι και είχε δύο καλούς και γρήγορους επιθετικούς, που είναι επικίνδυνοι. Υπήρχε ρίσκο αλλά θεωρώ ότι τα παιδιά πήγαν καλά και ακολούθησαν το πλάνο. Μόνο τα τελειώματα μας έλειψαν για το γκολ. Είχαμε μία καλή εμφάνιση αλλά δεν είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα».