Ελλάδα – Σλοβενία 0-0

Ελλάδα – Σλοβενία 0-0

Το... μαγειρείο του Φαν Σιπ στο ματς με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ στοίχισε στην Εθνική Ελλάδας και αφού δεν νίκησε τη Σλοβενία (0-0) στη Ριζούπολη, την κράτησε στα χαμηλά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όταν αγνοείς τους κανόνες του, το ποδόσφαιρο θα σε τιμωρήσει… Ακόμα και αν η τιμωρία αργήσει να έρθει… Δυστυχώς, στην Εθνική ομάδα η ποδοσφαιρική λογική έχει καταργηθεί εδώ και καιρό και επικρατούσαν λογικές… μαγειρίου από τον Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος προσπαθούσε να χωρέσει στις επιλογές τους μερικούς από εκείνους που άξιζαν να παίξουν και όσους παίζουν λόγω της «εξυγίανσης».

Μακροπρόθεσμα, αυτό δεν μπορούσε να αποδώσει και παρά την απόπειρα του Ολλανδού να διορθώσει τα αδιόρθωτα στα δύο τελευταία παιχνίδια, αυτά δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να σώσουν την παρτίδα…

Η Ελλάδα, χωρίς να είναι αρνητική το βράδυ της Τετάρτης (18/11) στη Ριζούπολη, πλήρωσε τα εγκλήματα προηγούμενων παιχνιδιών και κυρίως με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ… Το 0-0 με τη Σλοβενία στο φινάλε του ομίλου στο Nations League κόστισε την πρώτη θέση, η οποία θα μπορούσε να είχε καταληφθεί εάν ο Φαν Σιπ συμπεριφερόταν φυσιολογικά με το Κόσοβο, έκανε ορθολογικές επιλογές και η Ελλάδα έπαιρνε τη νίκη σε εκείνο το ματς.

Η δεύτερη θέση στον όμιλο σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα προβιβαστεί σε υψηλότερο γκρουπ στην επόμενη διοργάνωση και θα παραμείνει στο τρίτο. Μαζί με την άνοδο χάθηκε και η δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσω των Play Off του Nations League.

Τουλάχιστον, η Ελλάδα αξιοποίησε την ήττα της Φιλανδίας και την προσπέρασε στην κατάταξη της FIFA. Μία προσπέραση που μεταφράζεται σε άνοδο στο Γ’ γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και πιο ευνοϊκή κλήρωση, με πιο βατούς αντιπάλους.

Αν και θα επαναλάβουμε ότι το πρόβλημα της Εθνικής ομάδας δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό, αλλά με τις επιλογές της «εξυγίανσης»… Οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και απλώς υπηρετούν τις ανάγκες των… χαλίφηδων.

Το αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού όπως προαναφέραμε, η πρώτη θέση χάθηκε για την Ελλάδα πριν το ματς με τη Σλοβενία. Όταν θα μπορούσε να παίξει σε αυτό το ματς με βαθμολογική άνεση και να μην κυνηγάει την νίκη.

Πάντως, ένας Φορτούνης δεν φέρνει την… άνοιξη, αφού ο επιτελικός χαφ του Ολυμπιακού προσπάθησε να καλύψει τις οργανωτικές αδυναμίες της ομάδας, γύρισε πολλές φορές στην άμυνα για να «κουβαλήσει» τη μπάλα και να δημιουργήσει, αλλά δεν ήταν δυνατόν να κάνει τα πάντα.

Ο Τσιμίκας για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού με τις επελάσεις του από αριστερά πλαγιοκόπησε τη Σλοβενία, ενώ ο Μπακασέτας απείλησε με μακρινά σουτ. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν ο Κουρμπέλης και ο Λημνιός, αλλά δεν ήταν αρκετό για τη νίκη.

Το «δεκάρι»: Ο Κώστας Φορτούνης με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Σχεδόν όλες οι καλές επιθετικές προσπάθειες της Εθνικής πέρασαν από τα πόδια του.

Που κρίθηκε: Στην αδυναμία της Ελλάδας να αξιοποιήσει μία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε.

Γιατί κόουτς; Το «μαγειρείο» του Φαν Σιπ κυρίως στα προηγούμενα παιχνίδια, κόστισε στην Ελλάδα την πρώτη θέση.

Στον πάγκο: Αν έμενε ο Γιαν Όμπλακ που ήταν αμφίβολος, ίσως η κατάληξη του ματς να ήταν διαφορετική.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79′ Μασούρας), Τσιμίκας (90’ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης, Ζέκα (67′ Τζόλης), Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46′ Παυλίδης).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μεβλία, Μπάλκοβετς, Λόβριτς (90+2’ Σκούμπιτς), Μπιγιόλ (77′ Ούτριχ), Κούρτιτς, Μποχάρ (67′ Βέρμπιτς), Ίλιτσιτς (90’+2 Μπάιριτς), Βούτσκιτς (76′ Σπόραρ).

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ