Μαντσίνι – «Να παραμείνουμε αήττητοι μέχρι το Δεκέμβριο του 2022»

Μαντσίνι – «Να παραμείνουμε αήττητοι μέχρι το Δεκέμβριο του 2022»

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανέφερε πως στόχος του είναι να οδηγήσει αήττητη την Ιταλία έως το Δεκέμβριο του 2022.

Aήττητη έως το Δεκέμβριο του 2022, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και το Μουντιάλ του Κατάρ (21/11-18/12/22), θέλει να οδηγήσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία.

Το είπε ο ίδιος σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού ημιτελικού με την Ισπανία για το Nations League (21:45/«Σαν Σίρο»), όταν δημοσιογράφος του υπενθύμισε το αήττητο σερί 37 αγώνων των «ατζούρι», αλλά και τη δήλωση του Λουίς Ενρίκε ότι «αργά ή γρήγορα η Ιταλία θα χάσει».

«Θέλουμε πάντα να νικάμε, μετά ξέρουμε ότι θα εξαρτάται από εμάς. Έχει δίκιο ο Λουίς Ενρίκε, αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι τόσο απλό» είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός ομοσπονδιακός, ο οποίος παραδέχθηκε την σημασία της θρησκείας στη ζωή του λέγοντας ότι «είναι πολύ σημαντική για μένα, στη ζωή μου».

Ο Μαντσίνι στη συνέχεια μίλησε για τα προβλήματα των Ιταλών: «Έχουμε κάποια προβλήματα, μας λείπουν οι δύο σέντερ φορ του Euro 2020, που βρίσκονται εκτός λόγω προβλημάτων. Έχουμε τους Κέαν και Ρασπαντόρι και μετά πολλούς επιθετικούς παίκτες. Θα δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση» είπε και πρόσθεσε: «Στο εξωτερικό οι νεαροί παίκτες παίζουν γρήγορα, τους δίνουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν λάθη και μετά από μερικά χρόνια βρίσκονται με έναν παίκτη έτοιμο. Υπάρχει λίγη διαφορά με την Ιταλία, αυτό ναι».

Σχετικά με την αξία του Nations League τόνισε: «Είναι μία σημαντική διοργάνωση. Είναι σαφές ότι έρχεται μετά από ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και φαίνεται να είναι δύο αγώνες σαν εκείνο. Η προετοιμασία τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι καν εύκολη, αλλά είναι δύο αγώνες μεταξύ των τεσσάρων καλύτερων στην Ευρώπη.

Υποφέραμε στον ημιτελικό με την Ισπανία, μας έβαλαν σε δύσκολη θέση σχετικά με την κατοχή, το κάνουν εδώ και 20 χρόνια και είναι μπροστά από εμάς. Πρέπει να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση του παιχνιδιού, να είμαστε πιο γρήγοροι» πρόσθεσε, ενώ παραδέχθηκε ότι ο Σάντρο Τονάλι (Μίλαν) ήταν ο παίκτης που τον εξέπληξε περισσότερο σε αυτό το ξεκίνημα της Serie A.

Νωρίτερα, τη συνέντευξη Τύπου είχε ανοίξει ο Τζόρτζιο Κιελίνι τονίζοντας: «Η μνήμη του αγώνα με την Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ακόμα αποτυπωμένη στο μυαλό και την καρδιά μας, πρέπει να παραμείνουμε διαυγείς από την αρχή του αγώνα. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την Ισπανία, πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα τις διάφορες φάσεις του αγώνα» είπε, ενώ, αναφερόμενος στο πρόβλημα του ρατσισμού και τα νέα επεισόδια στην Ιταλία, τόνισε:

«Είναι απαράδεκτο. Χρειαζόμαστε νόμους και κανόνες που εφαρμόζονται, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ντράπηκα, ως Ιταλός και γεννημένος στην Τοσκάνη, επίσης επειδή η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική χώρα για εμένα. Κάτι περισσότερο πρέπει να γίνει, αλλιώς από έξω δίνουμε μια κακή εικόνα του εαυτού μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ