Ιταλία – Ισπανία 1-2

Ιταλία – Ισπανία 1-2

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η Ισπανία επικράτησε με σκορ 2-1 της Ιταλίας, της έσπασε το αήττητο των 37 αγώνων και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Nations League.

Με τον Μικέλ Ογιαρθάμπαλ (δύο ασίστ) να δημιουργεί και τον Φεράν Τόρες να εκτελεί (δύο γκολ), η Ισπανία επικράτησε με σκορ 2-1 της Ιταλίας, βάζοντας τέλος στο «τρελό» αήττητο των 37 αγώνων της «Σκουάντρα Ατζούρα» και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του Nations League.

Η αποβολή του Λεονάρντο Μπονούτσι από το πρώτο ημίχρονο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, με τους Ιταλούς να μην ξεπερνούν ποτέ το «σοκ» και εν τέλει να χάνουν το παιχνίδι και να αποχαιρετούν το σερί που είχαν χτίσει τα τελευταία χρόνια.

Η «φούρια ρόχα» επέβαλε τον ρυθμό της στα πρώτα 45 λεπτά, βρήκε το γκολ με τον Τόρες, στο δεύτερο μέρος ουσιαστικά δεν απειλήθηκε και έτσι θα διεκδικήσει την Κυριακή (10/10) τον πρώτο της Nations League.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη και τα στατιστικά του αγώνα*

Η Ιταλία ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, με τον Κιέζα να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ στο 5ο λεπτό, όμως ο Ουνάι Σιμόν έπεσε στη γωνιά του και απέκρουσε τη μπάλα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Ισπανία άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να βρίσκει ρυθμό. Αρχικά, έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ογιαρθάμπαλ στο 13′ να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα βρήκε στα σώματα. Τέσσερα λεπτά μετά όμως ο μέσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ βγήκε από τα αριστερά, σέντραρε, βρήκε τον Φεράν Τόρερ, που με άψογη εκτέλεση έγραψε το 0-1.

Μάλιστα η «Φούρια Ρόχα» έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 19′, με τον Αλόνσο να σουτάρει, τον Ντοναρούμα να χάνει τη μπάλα από τα χέρια του, όμως εκείνη να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 34′ ήταν η σειρά της Ιταλίας για δοκάρι, με τον Μπερναρντέσκι να σουτάρει, τον Σιμόν να αποκρούει και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από κλέψιμο του Ζορζίνιο ο Ινσίνιε βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο παίκτης της Νάπολι έκανε τραγικό τελείωμα. Τα πράγματα έγιναν άσχημα για τη «Σκουάντρα Ατζούρα», μιας και στο 42′ ο Μπονούτσι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και στις καθυστερήσεις (45’+1′) ο Φεράν Τόρες με γκολ «καρμπόν» όπως το πρώτο, πήρε τη σέντρα του Ογιαρθάμπαλ και με κεφαλιά έγραψε το 0-2 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ισπανοί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις στην περιοχή του Ντοναρούμα, ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό. Έπρεπε να φτάσουμε στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης για να γίνει η πρώτη φάση του με τον Ογιαρθάμπαλ να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής των Ιταλών, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Μάρκος Αλόνσο άγγιξε το 0-3 για τη «φούρια ρόχα» στο 78′ όμως το σουτ που επιχείρησε, δέχθηκε το στοπ από τον Ντοναρούμα. Πέντε λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι κατάφερε να μειώσει σε 1-2 με τον Πελεγκρίνι. Η Ιταλία βγήκε στην κόντρα από κόρνερ των Ισπανών, ο Κιέζα κουβάλησε την μπάλα, την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον αρχηγό της Ρόμα που δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η λήξη του ματς βρήκε την Ισπανία να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό, ενώ τους Ιταλούς να λένε «αντίο» στο σερί τους.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Έμερσον, Ζορζίνιο (58′ Πελεγκρίνι, Μπαρέλα (72′ Καλάμπρια), Βεράτι (58′ Λοκατέλι), Κιέζα, Ινσίνιε (58′ Κεν), Μπερναρντέσκι (46′ Κιελίνι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75′ Μερίνο), Μπουσκέτς, Γκάβι (84′ Σέρχι Ρομπέρτο), Σαράμπια (75′ Χιλ), Ογιαρθάμπαλ, Φεράν Τόρες (49′ Γιέρεμι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ