Πήρε το ντέρμπι της Ιβηρικής και την πρωτιά η Ισπανία – «Βαριά» ήττα και μπαράζ παραμονής για Κύπρο

Πήρε το ντέρμπι της Ιβηρικής και την πρωτιά η Ισπανία – «Βαριά» ήττα και μπαράζ παραμονής για Κύπρο

Με «χρυσό» σκόρερ τον Άλβαρο Μοράτα στο 90', η Ισπανία επικράτησε με 1-0 της Πορτογαλίας στο ντέρμπι της Ιβηρικής, παίρνοντας έτσι την πρωτιά στον όμιλο και μαζί το εισιτήριο για τελικά. Δεν τα κατάφερε η Κύπρος, η οποία γνώρισε την ήττα με 5-1 στο Κόσοβο, ένα αποτέλεσμα που την οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με αντίπαλο το Γιβραλτάρ.

Με τον Άλβαρο Μορατά να «χτυπά» στην εκπνοή η Ισπανία πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 1-0 στην έδρα της Πορτογαλίας. Ένα αποτέλεσμα το οποίο στέλνει τους Ισπανούς στα τελικά του Nations League, αφήνοντας εκτός τους Φερνάντο Σάντος και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο αγώνας ήταν γεμάτος μονομαχίες και σκοπιμότητες κάτι που σαφώς βόλευε τους Πορτογάλους. Οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος ήταν ελάχιστες, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη ο Λουίς Ενρίκε έριξε στη μάχη τους Σέρχιο Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι, Γέρεμι Πίνο και Νίκο Γουίλιαμς στο 2ο ημίχρονο, έχοντας παρατάξει ένα βασικό σχήμα με αρκετούς αναπληρωματικούς.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Ενα 45λεπτο μπαλάρα, γκολάρες και… υποσχέσεις

Το 0-0 παρέμενε μέχρι την φάση του 89′, όταν και ο Άλβαρο Μοράτα έκανε από κοντά το 1-0, στέλνοντας έτσι τους Ισπανούς στα τελικά.

Η Κύπρος μετά την νίκη επί της Εθνικής μας στην προηγούμενη αγωνιστική δεν τα κατάφερε αυτή την φορά, γνωρίζοντας «βαρία» ήττα στην έδρα του Κοσόβου.

Ένα αποτέλεσμα που οδηγεί του Κύπριους σε μπαράζ παραμονής στην τρίτη κατηγορία, με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, σε διπλούς αγώνες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πορτογαλία – Ισπανία 0-1
Ελβετία – Τσεχία 2-1

Ιρλανδία – Αρμενία 3-2
Ουκρανία – Σκωτία 0-0

Αλβανία – Ισλανδία 1-1

Σουηδία – Σλοβενία 1-1

Νορβηγία – Σερβία 0-2

Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1

Κόσοβο – Κύπρος 5-1

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ