Κούμαν: «Μπορούμε να γράψουμε ιστορία στο Nations League»

Κούμαν: «Μπορούμε να γράψουμε ιστορία στο Nations League»

Αισιόδοξος για την πορεία της Ολλανδίας στο Nations League εμφανίστηκε ο Ρόναλντ Κούμαν.

Ο προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του θέλουν να γράψουν Ιστορία με την κατάκτηση του Nations League για πρώτη φορά, όταν «φιλοξενήσουν» το φάιναλ φορ της διοργάνωσης την επόμενη εβδομάδα.

Οι «οράνιε» αναμετρώνται στον πρώτο ημιτελικό με την Κροατία την Τετάρτη (14/6) στο Ρότερνταμ, ενώ Ιταλία και Ισπανία «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» την Πέμπτη (15/6) στο Ενσέντε. «Μπορούμε να γράψουμε ιστορία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κούμαν σε σημερινή (10/6) συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Εάν κατακτήσεις κάτι με μια εθνική ομάδα, υπάρχει κάτι πίσω από το όνομά σου. Αυτή η επίγνωση είναι παρούσα εντός της ομάδας. Μπορείς να το νιώσεις, οι παίκτες μιλούν γι’ αυτό, μιλούν για την κατάκτηση του τίτλου».

Η εθνική Ολλανδίας έλαβε μέρος και στο «παρθενικό» φάιναλ φορ του Nations League πριν από τέσσερα χρόνια, όταν νίκησε την Αγγλία στον ημιτελικό, αλλά ηττήθηκε από την «οικοδέσποινα» Πορτογαλία στον τελικό. «Είδατε πόσο χαρούμενοι ήταν οι Πορτογάλοι το 2019, όταν παίξαμε εναντίον τους. Πάντα είχε σημασία ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά τώρα έχει προστεθεί και το Nations League» είπε ο Κούμαν και συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η κατάκτηση του τροπαίου στο EURO του 1988, στο οποίο αγωνίστηκε, παραμένει σημείο αναφοράς για το ολλανδικό ποδόσφαιρο, καθώς παραμένει ο μοναδικός «μεγάλος» τίτλος για τους «οράνιε». «Όλοι μιλούν για το 1988, όταν το τουρνουά αποτελούνταν από μόνο οκτώ ομάδες. Αυτό τα λέει όλα. Υπάρχει κάτι πίσω από το όνομά σου. Αυτή η επίγνωση είναι εκεί. Ως εκ τούτου, έχουμε το κίνητρο για να κατακτήσουμε αυτό το βραβείο».

Στον αγωνιστικό τομέα, οι «οράνιε» θα στερηθούν των υπηρεσιών του Μέμφις Ντεπάι, καθώς ο ηγέτης της ολλανδικής επίθεσης έχει τεθεί «νοκ άουτ» λόγω τραυματισμού. «Κατ’ αρχήν, πρέπει να προπονείται όλο το καλοκαίρι για να αρχίσει τη νέα σεζόν ετοιμοπόλεμος.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι ένας υγιής Μέμφις είναι ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά αυτό μας δίνει την ευκαιρία να βάλουμε άλλους παίκτες σε αυτή τη θέση» είπε ο Κούμαν, ο οποίος αναφέρθηκε και στα πρώτα παιχνίδια που έδωσε το Μάρτιο η εθνική Ολλανδίας στα προκριματικά του EURO 2024, όταν ηττήθηκε 4-0 από τη Γαλλία και στη συνέχεια νίκησε 3-0 το Γιβραλτάρ: «Ήταν μια πολύ κακή εβδομάδα, στην οποία όλα πήγαν στραβά. Τραυματισμοί, ασθένειες, αποτελέσματα. Τώρα παίζουμε έναν ημιτελικό, επομένως μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους».

«Συνεχίζουμε να μην είμαστε πλήρεις, αλλά επίσης είναι καλό, εάν τρεις Ολλανδοί παίζουν έναν τελικό Champions League» είπε, αναφερόμενος στον αποψινό τελικό στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Νέιθαν Ακέ της Σίτι θα τεθεί αντιμέτωπος με τους αμυντικούς της Ίντερ, Στέφαν Ντε Φράι και Ντένζελ Ντάμφρις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ