Ολλανδία – Κροατία 2-4 (2-2 κ.δ): Στον τελικό του Nations League μέσω… παράτασης

Ολλανδία – Κροατία 2-4 (2-2 κ.δ): Στον τελικό του Nations League μέσω… παράτασης

H Kροατία επιβλήθηκε της Ολλανδίας με σκορ 4-2 στην παράταση και έτσι πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Nations League.

Με… φόρα στον τελικό του Nations League πηγαίνει η Κροατία, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ολλανδίας με σκορ 4-2 στην παράταση (2-2 κανονική διάρκεια) και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στον νικητή του άλλου ημιτελικού που θα διεξαχθεί ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία (15/6, 21:45).

Οι Κροάτες μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν όμως να ανατρέψουν της εις βάρος τους κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ισοφαρίστηκαν στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας. Στο έξτρα ημίωρο όμως οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς ήταν καταιγιστικοί και σκοράροντας δύο τέρματα πήραν τη νίκη και την πρόκριση για τον τελικό.

To πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες. Παρόλα αυτά, η Ολλανδία ήταν εκείνη που κατάφερε να εκμεταλλευτεί την πρώτη της μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση και να ανοίξει το σκορ. Δράστης ο Ντόνιελ Μάλεν στο 34′, γράφοντας το 1-0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα που οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι Κροάτες βελτιώθηκαν και πήραν τα ηνία, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης, που δεν άργησε να έρθει. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (55′) η «Χρβάτσκα» κέρδισε πέναλτι και ο Αντρέι Κράμαριτς έγραψε το 1-1. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί και έφτασαν στην ανατροπή με τον Μάριο Πάσαλιτς να κάνει το 2-1 και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Ολλανδοί μπόρεσαν να συνέλθουν από το σοκ και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νόα Λανγκ έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί η Κροάτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πιέζοντας για το γκολ που θα τους έδινε ξανά το προβάδισμα. Η πίεση απέδωσε καρπούς και ο Μπρούνο Πέτροβιτς με ένα τρομερό σουτ στο 98′ έκανε το 3-2. Η «Χρβάτσκα» επεφύλασσε κι άλλο γκολ στον κόσμο της με τον Λούκα Μόντριτς να ευστοχεί από την άσπρη βούλα στο 116′ για το 4-2. Μάλιστα οι Κροάτες σκόραραν και στο 122′, ωστόσο ακυρώθηκε ως οσφάιντ, κάτι που ουσιαστικά λίγο τους ενδιέφερε αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει τη νίκη.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Μπίλοου, Ντάμφρις (85′ Λανγκ), Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Άκε (106′ Μαλάσια), Βίφερ (75′ Βαϊνάλντουμ), Κούπμαϊνερς, Ντε Γιονγκ, Μάλεν (75′ Μπερχβαϊν), Χάκπο (106′ Ντε Ρουν), Σίμονς (64′ Βέγκχορστ)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (80′ Στάνισιτς), Σούταλο (91′ Πέτκοβιτς), Βίντα, Πέρισιτς, Μόντριτς (119′ Μπάρισιτς) Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (85′ Μάγερ), Πάσαλιτς, Κράμαριτς (90′ Έρλιτς), Ιβάνουσετς (80′ Βλάσιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ