Ελλάδα – Ουγγαρία 1-0

Ελλάδα – Ουγγαρία 1-0

Ο Μήτρογλου έβγαλε από τη δύσκολη θέση την Εθνική και τον... Σκίμπε με το τέρμα του στο 65' μετά την σέντρα του Τσιμίκα, χαρίζοντας τη νίκη στη Γαλανόλευκη (1-0 την Ουγγαρία) που έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου.

Μια πολύ σημαντική και… απαραίτητη νίκη για την πορεία της στο Nations League πέτυχε απόψε η εθνική μας, που επικράτησε δύσκολα της Ουγγαρίας με σκορ 1-0. Οι διεθνείς μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο ανέβασαν στροφές και βρήκαν ένα γκολ από την ωραία δημιουργία του Τσιμίκα -που ήταν πιθανότατα ο κορυφαίος για την γαλανόλευκη- και ένα ακόμα καλύτερο τελείωμα από τον Μήτρογλου.

Προβληματικό ξεκίνημα

Ο Μίκαελ Σκίμπε επέλεξε τους Πέλκα, Μπακασέτα στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Μήτρογλου. Ενώ για τις θέσεις του άξονα επιλέχθηκαν τελικά οι Κουρμπέλης και Ζέκα. Ένα σχήμα δηλαδή με επιθετικό σκεπτικό, που ωστόσο δεν φάνηκε να λειτουργεί στο πρώτο μέρος.

Η εθνική δεν ξεκίνησε καλά το ματς και σύντομα, έδωσε την πρωτοβουλία στους Ούγγρους. Που παρότι δεν είχαν την κατοχή της μπάλας, ήταν πιο ουσιαστικοί και απειλητικοί. Αφού το σύνολο του Σκίμπε δυσκολευόταν να βρει συνεργασίες στο γήπεδο και περιοριζόταν στο να πλησιάζει την αντίπαλη περιοχή, με κάποιες σέντρες από τα πλάγια.

Οι Ούγγροι κατάφεραν σιγά-σιγά να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα. Μάλιστα, στο 10’ και στο 16’ κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Αρχικά με την εκτέλεση φάουλ του Βάργκα που μπλόκαρε ο Μπάρκας και στη συνέχεια με την προσπάθεια του Σάλαϊ, που δεν βρήκε στόχο.

Η εθνική μας είχε μπλοκαριστεί από τον τρόπο που αγωνίζονταν οι Ούγγροι, που σε πολλές περιπτώσεις έβαλαν υπέρ του δέοντος δυναμισμό στο παιχνίδι τους. Όπως για παράδειγμα στη φάση του 29’, όταν ο Πέλκας αναγκάστηκε να περάσει για λίγο εκτός γηπέδου, έχοντας αιμορραγία στο φρύδι.

Ανέβασε στροφές, «καθάρισαν» Μήτρογλου-Τσιμίκας

Στο δεύτερο μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε με διαφορετική νοοτροπία στο ματς. Οι Γαλανόλευκοι πίεσαν περισσότερο την άμυνα της Ουγγαρίας και κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία της. Στο 52’ το ωραίο σουτ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γκουλάσι πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του Μπακασέτα, που έγινε αποδέκτης της εξαιρετικής κάθετης του Πέλκα.

Στο 65’ όμως αυτή η υπεροχή της εθνικής μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον… συνήθη ύποπτο Κώστα Μήτρογλου να κάνει τη δουλειά! Ο Τσιμίκας έβγαλε μια «ζυγισμένη» σέντρα από αριστερά και ο έμπειρος φορ δεν… συγχώρησε. Βάζοντας με αυτό το γκολ μπροστά στο σκορ την εθνική μας.

 

Αυτό το γκολ απελευθέρωσε τους διεθνείς που πλέον καλούνταν να κάνουν διαχείριση του αποτελέσματος. Όπως και έγινε. Το σύνολο του Σκίμπε δεν έδωσε δικαιώματα στην άμυνα και έψαξε με υπομονή το δεύτερο γκολ. Που θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει στις καθυστερήσεις, στην ωραία προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τσιμίκας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης (46′ Τζιόλης), Πέλκας (85′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Φορτούνης, Μήτρογλου (94′ Μπουχαλάκης)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκούλασι, Μπέσε (75′ Νέμεθ), Όρμπαν, Κάνταρ, Φιόλα, Κλαϊνχάισλερ, Άνταμ Νάγκι, Κάλμαρ (55′ Κόβατς), Βάργκα, (68′ Ντόμινικ Νάγκι), Σάλαϊ, Ζάλαϊ

Το 10άρι: Αν και αριστερό μπακ, ο τίτλος αξίζει απόψε στον Τσιμίκα. Ο μπακ του Ολυμπιακού έκανε σούπερ ματς, με μεγάλη συμμετοχή δημιουργικά και την ασίστ στο γκολ του Μήτρογλου.

Το κλειδί: Το γεγονός πως η εθνική μας δεν πλήρωσε το κακό πρώτο της ημίχρονο και έτσι στο δεύτερο, βρήκε το γκολ που της έδωσε τη νίκη.

Στον πάγκο: Ο Μπακασέτας. Ο άσος της ΑΕΚ μπορεί να βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα με την Ένωση, ωστόσο στο αποψινό ματς δεν κατάφερε να προσφέρει αντίστοιχα πράγματα στην εθνική.

Γιατί κόουτς: Η εθνική παρέταξε ένα μάλλον προβλεπόμενο σχήμα, ωστόσο τακτικά, φάνηκε να υπολογίζει τους Ούγγρους περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Κάτι που την έκανε να σπαταλήσει ένα ημίχρονο χωρίς φάση και να βρεθεί και σε επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα.

Eλλάδα-Ουγγαρία 1-0

Γήπεδο: OAKA

Διατητής: Τομπίας Στίλερ

Γκολ: 65’ Mήτρογλου

Δοκάρια:

Κίτρινες: Νάγκι, Κόβατς, Κλαϊνσχάισλερ, Φιόλα, Κάλμαρ, Μπακάκης, Τσιμίκας

Κόκκινες:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ