Εθνική Ελλάδας: Με στόχο να «αποσυνδέσει» τον Τεέμου Πούκι

Εθνική Ελλάδας: Με στόχο να «αποσυνδέσει» τον Τεέμου Πούκι

Οι ελπίδες της Εθνικής για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου περνούν από την παγωμένη Φινλανδία του Τεέμου Πούκι!

Το εμπόδιο της Ουγγαρίας ξεπεράστηκε. Με δυσκολία μεν, αλλά η δουλειά έγινε. Η νίκη ήταν επιτακτική ανάγκη για να μείνει ζωντανό το όνειρο της πρώτης θέσης του ομίλου. Η Εθνική έχει ακόμα δύο «τελικούς» όμως, με τα «σύννεφα» να μη λένε να φύγουν από το κάδρο. Σε πρώτο πλάνο οι διεθνείς, σε δεύτερο ο Μίχαελ Σκίμπε και τριγύρω άγχος και πίεση. Το θετικό αποτέλεσμα είναι αναγκαίο για τη συνέχεια. Αλλιώς η νίκη απέναντι στην Ουγγαρία (1-0) θα πάει…στράφι.

Για το παιχνίδι της Δευτέρας στο Τάμπερε, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με τους Μαγυάρους, με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να παίρνει τη θέση του. Οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν θλάση όποτε ο άσος του Παναθηναϊκού θα μείνει στα πιτς και δεν θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή σήμερα (14/10, 11:00).

Ο Γερμανός κόουτς ερωτηθείς για την κρισιμότητα του αγώνα ανέφερε τα εξής: «Έτσι φαίνεται, θα είναι ο πρώτος τελικός, θα έχουμε έναν ακόμη όταν θα τους αντιμετωπίσουμε στην Αθήνα. Φυσικά μετά από τρία παιχνίδια έχουν εννιά βαθμούς και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να πάρουμε τουλάχιστον έναν βαθμό και αν καταφέρουμε να κερδίσουμε ακόμα καλύτερα».

Να επισημάνουμε εδώ ότι ο προσεχής αντίπαλος της Εθνικής έχει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση τρεις νίκες, όλες με 1-0, οι δύο επί της Εσθονίας. Για την ακρίβεια οι διεθνείς καλούνται να… βγάλουν από την πρίζα τον Τεέμου Πούκι ο οποίος έχει σκοράρει και στα τρία ματς της ομάδας του. Ο στράικερ που βρέθηκε ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ βέβαια, θα πρέπει να τα βάλει με το κεντρικό μας αμυντικό δίδυμο, τους Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο για να πληγώσει την γαλανόλευκη εστία.

Η Φινλανδία δεν είναι μια ομάδα που προκαλεί τρόμο. Βέβαια έχει οικοδομήσει ένα πολύ καλό σερί και η ψυχολογία θα παίξει τον ρόλο της απέναντι σε μια Εθνική που ναι μεν πήρε αυτό που έψαχνε απέναντι στην Ουγγαρία χάρη στην έμπνευση του Κωνσταντίνου Τσιμίκα και το ένστικτο killer του Κώστα Μήτρογλου, άλλα δεν έπεισε. Ίσως τα ματς κόντρα στους Σκανδιναβούς είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αποδείξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ