Γαλλία – Γερμανία 2-1

Γαλλία – Γερμανία 2-1

Με ήρωα τον Αντουάν Γκριεζμάν που σκόραρε δις (62’, 80’πέναλτι), η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία επικράτησε 2-1 της Γερμανίας που συνεχίζει να προβληματίζει.

From heroes to zeros, γράφουν ορισμένα ξένα Μέσα για την Εθνική Γερμανίας που ηττήθηκε (2-1) από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές φτάνοντας τις έξι ήττες σε ένα ημερολογιακό έτος για πρώτη φορά στην Ιστορία της. Βέβαια ίσως είναι λιγάκι σκληρό, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του σημερινού τους αντιπάλου. Οι Τρικολόρ, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 13ο λεπτό του αγώνα, αντέδρασαν στο β’ ημίχρονο και πήραν τελικώς τη νίκη με ήρωα τον Αντουάν Γκριεζμάν που σκόραρε δύο φορές χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του που συνεχίζει αήττητη στον 1ο όμιλο της Α’ Κατηγορίας.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, ανοίγοντας και το σκορ με τον Τόνι Κρόος από την άσπρη βούλα (χέρι του Κιμπεμπέ). Ο Γιορίς ήταν αυτός που κράτησε τους Γάλλους στην αναμέτρηση στο πρώτο 45λεπτο με τους Βέρνερ και Σανέ να απειλούν για δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη, οι Τρικολόρ ισορρόπησαν το παιχνίδι με τον Νόιερ να νικάει σε τετ-α-τετ τον δαιμόνιο Μπαπέ.

Ο Αντούαν Γκριεζμάν εκμεταλλεύτηκε όμως την σέντρα του Ερναντές και με κεφαλιά στο 62′ έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Δέκα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα της λήξης μάλιστα έγινε και η ανατροπή με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γάλλου αστέρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, (πέναλτι που κέρδισε ο Ματουϊντί). Ο Γκριζού «πλήγωσε» δις για δεύτερη φορά τη Γερμανία μετά τον ημιτελικό του Euro του 2016.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές παρέμειναν λοιπόν αήττητοι μετά από τρεις αγωνιστικές, έχοντας νίκες απέναντι σε Ολλανδία και Γερμανία και μία λευκή ισοπαλία κόντρα στα Πάντσερ. Δεινή η θέση των Γερμανών που ουσιαστικά τίθενται νοκ – άουτ με μόλις 1 βαθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ