Ολυμπιακός – Σαμπάχ 1-1: Δύο «πρόσωπα», πρώτο δείγμα θετικό για Ιμπόρα και Κίνι

Ολυμπιακός – Σαμπάχ 1-1: Δύο «πρόσωπα», πρώτο δείγμα θετικό για Ιμπόρα και Κίνι

Με ισοπαλία, 1-1 με την Σαμπάχ, έκλεισε την παρουσία του στην Αυστρία ο Ολυμπιακός που είδε τον Ιμπόρα να παίζει σε όλο το 90λεπτο και τον Κίνι στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Η περιπέτεια της Αυστρίας έκλεισε για τους «ερυθρόλευκους» με την ισοπαλία απέναντι στην Σαμπάχ με 1-1 στο τελευταίο φιλικό του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Ματς που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεδομένα θα σημείωσε πολλά στο μπλοκάκι του που στην πορεία σίγουρα θα του φανούν χρήσιμα.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε φρόντισε να δείξει δύο πρόσωπα στην φιλική ισοπαλία με τους Αζέρους ενώ από την άλλη ο Ισπανός τεχνικός είδε για πρώτη φορά στην ομάδα που δημιουργεί τον Βιθέντε Ιμπόρα στον άξονα όπου μάλιστα έπαιξε σε όλο το 90ο λεπτό αλλά και τον Κίνι που μπήκε στο ματς στο 63΄να παίζει στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Και αν πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό; Η εικόνα του Ιμπόρα αλλά και του Κίνι σε αυτό το πρώτο δείγμα με τα ερυθρόλευκα μπαίνει στην πλευρά των θετικών για τον Μαρτίνεθ. Όχι πως δεν ξέρει τι μπορεί να προσφέρουν οι δύο Ισπανοί αλλά πως μπορούν να μπουν γρήγορα μέσα στα νέα δεδομένα της νέας τους ομάδας. Ο Ιμπόρα που είχε τον ρόλο του κεντρικού χαφ με περισσότερες ανασταλτικές λειτουργίας παίζοντας με την εμπειρία του και την δυναμική παρουσία του και ο Κίνι που ως αριστερό μπακ έδωσε ενέργεια από την πλευρά του και συμμετείχε στην δημιουργία του γκολ του Ολυμπιακού στο 64΄με τον Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός που μπήκε νωθρά στο ματς και είδε ένα πρώτο ημίχρονο να κυλάει υπερ των Αζέρων. Με λάθη που κόστισαν καθώς από ένα τέτοιο νικήθηκε ο Τζολάκης στο 42΄και χωρίς ρυθμό ο Ολυμπιακός άλλαξε εικόνα στην επανάληψη, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο όπου κυριάρχησε απόλυτα, είχε δοκάρι με τον Ελ Αραμπί, μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μασούρα και το γκολ του Έλληνα άσου.

Η κούραση σίγουρα έπαιξε το ρόλο της για τον Ολυμπιακό που πλέον επιστρέφει στη βάση του και ετοιμάζεται για το νέο «πακέτο» φιλικών στη Μεγάλη Βρετανία όπου εκεί ο Μαρτίνεθ θα επιδιώξει να «δέσει» περισσότερο την ομάδα έχοντας, πιθανότατα, και περισσότερους λύσεις πρώτης γραμμής.

Πως ξεκίνησαν οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ επέλεξε τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Μπα, Ανδρούτσο στην άμυνα και τους Μπουχαλάκη, Ιμπόρα στον άξονα με τον Φορτούνη οργανωτή και τους Μπιέλ – Μασούρα στα άκρα του Ελ Αραμπί. Σε διάταξη 4-2-3-1, δίνοντας αρκετές φορές την μπάλα στον Φορτούνη για να δημιουργήσει καταστάσεις έξω από τα καρέ των Αζέρων που έδιναν μεγάλη σημασία στον Έλληνα χαφ.

Χωρίς μεγάλες στιγμές το ημίωρο

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν και να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Μπορεί να έφταναν κοντά στα καρέ του αντιπάλου, όμως οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν ανάλογες, είτε ήταν σουτ, είτε πάσα. Ο Ολυμπιακός είχε τις πρώτες καλές επισκέψεις. Πρώτη στιγμή ήταν ένα σουτ του Μπιέλ που κατέληξε στην αγκαλιά του Ιμανόφ στο 5’. Στο 11’ οι Αζέροι είχαν… υποψία φάσεις με την κεφαλιά του Ισάγεφ να μην ανησυχεί τον Τζολάκη.

Η μεγάλη ευκαιρία του Μπιέλ, η αποχώρηση του Μπουχαλάκη και το καλό δεκάλεπτο της Σαμπάχ

Η μεγάλη στιγμή των Ερυθρόλευκων ήρθε στο 11’. Ο Ρέαμπτσιουκ έψαξε τον Ελ Αραμπί με σέντρα, ο Μαροκινός δε πρόλαβε, αλλά ο Μπιέλ πετάχτηκε στο πίσω δοκάρι, όμως το πλασέ του από γωνιακή θέση κατέληξε πάνω στον Ιμανόφ. Η απάντηση ήρθε στο 17’ με τον Τζολάκη να μπλοκάρει εύκολα την προσπάθεια του Βολκόφ. Στο 30’ και κατά τη διάρκεια του cooling brake ο Μπουχαλάκης έγινε αλλαγή, με τον Καρβάλιο να τον αντικαθιστά.

Από το 35΄ και έπειτα οι Αζέροι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο. Ο Βολκόφ βρέθηκε μπροστά από τον Τζολάκη, έσκαψε την μπάλα από πάνω, όμως ο Ανδρούτσος απομάκρυνε στην γραμμή. Στο 37’ από ένα κόρνερ ο Νουρέγεφ έπιασε την κεφαλιά όμως ο Τζολάκης έκανε μια τρομερή επέμβαση εξ επαφής. Το γκολ για τους Αζέρους ήρθε στο 42’. Ύστερα από κακή συνεννόηση της άμυνας με τον Τζολάκη ο Βολκόφ βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 1-0. Σκορ που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Καλό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Κίνι και η ισοφάριση

Ο Ολυμπιακός άρχισε καλύτερα στο δεύτερο μέρος πιέζοντας αρκετά τους Αζέρους για να μπορέσουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 56′ ο Ρέαμπτσιουκ συνεργάστηκε όμορφα με τον Φορτούνη, όμως η σέντρα του Μολδαβού κατέληξε στα χέρια του Ιμανόφ. Η Σαμπάχ είχε ένα ακυροθέν τέρμα για οφσάιντ, ενώ στο 63′ ο Ρέαμπτσιουκ έκανε άλλη μία κούρσα, σέντραρε, βρήκε τον Ελ Αραμπί που πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Ο Κίνι πέρασε στη θέση του Ρέαμπτσιουκ και συμμετείχε στη φάση του γκολ στο 64′ δίνοντας την μπάλα στον Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος σέντραρε, ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε καλά την μπάλα, η οποία έμεινε αδρανή στην περιοχή. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την ολιγορία των αντιπάλων και με πλασέ έκανε το 1-1. Στη συνέχεια του αγώνα οι φάσεις μειώθηκαν και ο ρυθμό έπεσε. Στις καθυστερήσεις ο Ροντινέι έπιασε ένα ωραίο πλασέ, όμως ο Ιμανόφ απέκρουσε. Η απάντησε ήρθε ελάχιστα αργότερα για τους Αζέρους, με τον Πασχαλάκη να είναι στη θέση του. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε στο 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Τζολάκης (46′ Πασχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (63′ Kίνι), Ντόι, Μπα (46′ Ρέτσος), Ανδρούτσος (46′ Ροντινέι), Μπουχαλάκης (30′ Καρβάλιο), Ιμπόρα, Φορτούνης (75′ Λ’ατσιος), Μπιέλ (63′ Βρουσάι), Μασούρας (75′ Ραμόν), Ελ Αραμπί.

Σαμπάχ: Ιμανόφ, Λέτιτς, Ιραζαμπάλ, Τσάκλα, Σεϊντέγιεφ, Ντα Σίλβα, Καμάλοφ, Ισάγιεφ, Νιερίεφ, Αλασκάροφ (54′ Τιλ), Βολκόφ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ