Η «τρέλα» Κορδόν για τον πανάκριβο Έσε, η ερώτηση για Φρέιρε και οι αναζητήσεις στη Λατινική Αμερική

Η «τρέλα» Κορδόν για τον πανάκριβο Έσε, η ερώτηση για Φρέιρε και οι αναζητήσεις στη Λατινική Αμερική

Ο Αντόνιο Κορδόν μίλησε με την Ουρακάν για τον 21χρονο μέσο Σαντιάγκο Έσε, ρώτησε για τον στόπερ Νικολάς Φρέιρα και κινείται (και) στη Λατινική Αμερική.

Ο Ολυμπιακός ασχολείται με μεταγραφές όλο τον χρόνο. Και οι αναζητήσεις του δεν περιορίζονται μόνο στην Ευρώπη. Συχνά αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό σε κάποιους. Αλλά είναι η αλήθεια. Διότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να λειτουργεί μια σοβαρή ομάδα.

Να είναι ενεργή στην αγορά 365 ημέρες τον χρόνο. Να ελέγχει την αγορά για ευκαιρίες, ξεχωριστές περιπτώσεις και παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι Ερυθρόλευκοι είναι απολύτως ενεργοί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Αντόνιο Κορδόν και τον βοηθό του, Χοσέ Ιγκνάσιο Ναβάρο, κοιτάζουν και προς την αγορά της Αργεντινής.

Διαβάστε επίσης: Πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού ο Σενγκέλια (vid)

Η πληροφορία που προέκυψε από τη χώρα των Γκαούτσος, αναφορικά με την υπόθεση του Σαντιάγκο Έσε, δεν είναι ένα ακόμη σενάριο για τους Ερυθρόλευκους. Είναι μια περίπτωση με την οποία πράγματι ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού ασχολείται σοβαρά εδώ και εβδομάδες. Πριν ακόμη αποκτηθεί ο Ιμπόρα. Και όπως φαίνεται, το ενδιαφέρον παραμένει ενεργό, για έναν ποδοσφαιριστή που, παρά τα 21 του χρόνια, αποτέλεσε τον κορυφαίο νέο μέσο του πρωταθλήματος Αργεντινής την περσινή σεζόν. Με πλήθος ομάδων να επιθυμούν την απόκτησή του.

Ο Έσε αποτελεί μεταγραφική εισήγηση του Ναβάρο στον Ολυμπιακό, με τον Κορδόν να την ενστερνίζεται, κρίνοντας ως ποδοσφαιριστή τεράστιας ποιότητας τον Αργεντινό, εξ ου και έκανε ενέργειες, ώστε να γίνουν γνωστά τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης του δυναμικού αμυντικού μέσου, που όμως καλύπτει με άνεση όλες τις θέσεις των χαφ. Τα οποία, βεβαίως, δεν είναι απλά, καθώς η Ουρακάν αξιώνει ένα ποσό μεταξύ 6 και 8 εκατ. ευρώ για τον ηγέτη της, ο οποίος πριν ακόμη γίνει 22 ετών (22/10/2001), έχει «γράψει» 118 συμμετοχές, 9 γκολ και 8 ασίστ με την ομάδα του Μπουένος Αϊρες.

Τι τελευταίες ημέρες η Αντερλεχτ έχει καταθέσει αλλεπάλληλες επίσημες προτάσεις για να αποκτήσει τον παίκτη, αλλά δεν έχει βρει τη φόρμουλα για να γίνει η μεταγραφή. Οι Βέλγοι, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει δείξει ενδιαφέρον, με τους Αργεντινούς να βάζουν στο κόλπο, πλην του Ολυμπιακού, μία πορτογαλική και δύο ισπανικές ομάδες. Μένει να φανεί πού θα καθίσει η μπίλια.

ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΡΕΪΡΕ

Μια άλλη περίπτωση Αργεντινού, που ωστόσο αγωνίζεται στο Μεξικό, επίσης βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα του Κορδόν και του συνεργάτη του. Ο λόγος για τον Νικολάς Φρέιρε. Κεντρικός αμυντικός, 29 ετών (18/02/1994), αριστεροπόδαρος, με ισπανικό διαβατήριο και αρχηγός της Πούμας. Ο Ναβάρο επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του παίκτη και με τη μεξικανική ομάδα και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Καθώς το προφίλ του Αργεντινού στόπερ ταιριάζει σε αυτό που ψάχνει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός.

Ο Φρέιρε αποτελεί «δημιούργημα» της κορυφαίος ακαδημίας στην Αργεντινή, αυτή της Αρχεντίνος Τζούνιορς. Φόρεσε τη φανέλα της 96 φορές (4 γκολ, 2 ασίστ) πριν τον αγοράσει to 2017 η Τορκέ από την Ουρουγουάη, ομάδα που ανήκει στο γκρουπ που κατέχει τη Μάντσεστερ Σίτι. Πήγε δανεικός έναν χρόνο στην Ολλανδία (Τσβόλε, 21 ματς, 1 γκολ, 4 ασίστ), έξι μήνες στην Παλμέιρας, άλλους έξι στην Ντεπορτίβο Κίτο και το 2019 τον αγόρασε η Πούμας. Στην πρωτεύουσα του Μεξικού έγινε αμέσως βασικός, πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και σε αυτά τα 4 χρόνια, έχει κάνει 126 συμμετοχές, 6 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Φρέιρε θέλει να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Μεξικού και επιθυμεί να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Και αυτό έχει θέσει ως προτεραιότητα. Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, προς το παρόν δεν απαντάει θετικά στην επίσημη πρόταση της Ιντεπεντιέντε, που τον θέλει άμεσα. Αλλά ούτε και στην κρούση που έχει κάνει η Μπόκα Τζούνιορς. Οσο για τον Ολυμπιακό; Βρίσκεται σε αναζήτηση αριστεροπόδαρου στόπερ, κάνει προτάσεις και ενέργειες και μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι τελικά με τον αρχηγό της Πούμας.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι μια μεταγραφή, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Αυτή τη στιγμή είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κάνει πολλές κινήσεις, μαζεμένες. Και επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές, ότι έχει στραμμένη την προσοχή του και εκτός Ευρώπης.

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που προσελήφθη ο Κορδόν, υπήρχε η αίσθηση/πληροφόρηση ότι ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών και ο βοηθός του, είχαν στραμμένη την προσοχή τους στη Λατινική Αμερική. Στην οποία ο Χοσέ Αντόνιο Ναβάρο εμφανίζεται να έχει μεγάλη εξειδίκευση και γνώση της αγοράς. Μιας αγοράς με μεγάλες δυσκολίες, περίπλοκες υποθέσεις, αλλά και πολλά «διαμάντια».

Αρκεί να γνωρίζεις πού να ψάξεις, αλλά και πώς να τα αποκτήσεις. Μένει να φανεί εάν κάποια από τις υποθέσεις που τσεκάρει ο Ολυμπιακός, θα προχωρήσει. Τώρα ή στο κοντινό μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ