Βόλος – ΑΕΚ 0-3: «Καυτός» Λιβάι στο Πανθεσσαλικό, έδειξε έτοιμη η Ένωση

Βόλος – ΑΕΚ 0-3: «Καυτός» Λιβάι στο Πανθεσσαλικό, έδειξε έτοιμη η Ένωση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ασταμάτητο Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ νίκησε εύκολα με 3-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει των προκριματικών του Champions League. Ντεμπούτο Πιζάρο με τα κιτρινόμαυρα.

Απόλυτα θετικό πρόσημο είχε για την ΑΕΚ το φιλικό τεστ κόντρα στον Βόλο, με την Ένωση να επικρατεί με 3-0 στο Πανθεσσαλικό, όπου πριν από δύο μήνες παρά μία μέρα σήκωσε το Κύπελλο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ κάνοντας το νταμπλ. Από μία ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο χρησιμοποίησε ο Ματίας Αλμέιδα που είδε τον Λιβάι Γκαρσία να συνεχίζει το κρεσέντο του πετυχαίνοντας ακόμη δύο γκολ μετά το χατ-τρικ κόντρα στη Σαχτάρ.

Ο Μαχαίρας το άλλο γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» που έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει των προκριματικών του Champions League κι ενώ ακολουθεί την επόμενη Κυριακή (30/7) η πρόβα τζενεράλε με την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η υπέρβαση με Μίχαϊλιουκ, το ΝΒΑ και η έκπληξη…

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Βόλος παρατάχθηκε με τον Κόστιτς στην εστία, τους Μύγα, Σιέλη, Κρούζλιακ και Κίτσο τετράδα στην άμυνα, τους Τσοκάνη, Τρουιγιέ και Γκλάβτσιτς στη μεσαία γραμμή, τους Ντέλετιτς και Μραζ στα άκρα με τον Μωραΐτη στην κορυφή.

Από την άλλη, η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι τετράδα στην άμυνα και τους Σιμάνκσι, Γιόνσον στον άξονα. Ο Ελίασον ήταν δεξιά, ο Ζίνι αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Ασταμάτητος ο Γκαρσία

Απόλυτος πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Λιβάι Γκαρσία που συνέχισε από εκεί που το άφησε στην Ολλανδία. Από προσπάθεια και ασίστ του Ζίνι στο 16′ ο άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έκανε το 1-0 με σουτ και έξι λεπτά αργότερα μετά από ωραία συνεργασία και γύρισμα του Μοχαμάντι, έγραψε και το 2-0 με όμορφο τελείωμα.

Παρά τον καύσωνα η ΑΕΚ έβγαλε την ένταση και την πίεση που ζητά ο Αλμέιδα, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στα πρώτα 45 λεπτά όπου θα μπορούσε να έχει πετύχει και άλλα γκολ. Ζίνι, Γκαρσία, Βίντα και Τσούμπερ είχαν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ σε δύο περιπτώσεις ο Στάνκοβιτς κράτησε όρθια την ΑΕΚ. Πρώτα σε τετ α τετ με τον Μύγα στο 4’ και στη συνέχεια σε ωραία επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς στο 39′.

Πρώτη για Πιζάρο, το κερασάκι ο Μαχαίρας

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε όλη την ενδεκάδα, ωστόσο η εικόνα της ΑΕΚ δεν άλλαξε πολύ, αν και έπεσε όπως ήταν λογικό ο ρυθμός. Μεταξύ των παικτών που μπήκαν στο ματς ήταν και ο Πιζάρο που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης. Ύστερα από μία καλή στιγμή με τον Φαν Βέερτ στο 52′, η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ στο παιχνίδι.

Στο 61′ ο Άμραμπατ βρήκε τον Μαχαίρα ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ το οποίο κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0. Λίγο αργότερα μάλιστα ο Πιζάρο έφτασε κοντά στο πρώτο του γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος τον νίκησε σε τετ α τετ στο 71′. Δύο καλές στιγμές με Άμραμπατ και Φαν Βέερτ δεν έφεραν κάποια αλλαγή στο σκορ, με την ΑΕΚ να παίρνει εύκολη νίκη με 3-0 έχοντας καλή εμφάνιση.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κόστιτς (62′ Παπαδόπουλος), Κίτσος (67′ Λούνα), Κρούζλιακ, Σιέλης (42′ Ασλανίδης), Μύγας (76′ Τάχατος), Τσοκάνης (62′ Μπαριέντος), Τρουιγιέ (76′ Καραγιάννης), Γκλάβτσιτς (76′ Μεταξάς), Ντέλετιτς (46′ Κόμπα), Μωραΐτης, Μραζ (46′ Άλχο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Ζίνι, Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Ρότα, Γεμπόα, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Άμραμπατ, Πιζάρο, Μαχαίρας, Φαν Βέερτ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ