Νόριτς – Ολυμπιακός 2-0: Οι Βρετανοί εκμεταλλεύτηκαν τις… ευκαιρίες του Μαρτίνεθ

Νόριτς – Ολυμπιακός 2-0: Οι Βρετανοί εκμεταλλεύτηκαν τις… ευκαιρίες του Μαρτίνεθ

Οι Βρετανοί επικράτησαν με 2-0, σε ένα φιλικό που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μοίρασε χρόνο συμμετοχής και δοκίμασε πράγματα ενόψει της νέας σεζόν.

Με μια νίκη και μια ήττα επιστρέφει από την Μεγάλη Βρετανία ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι, λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί της Ρέιντζερς (3-1) στο Άιμπροξ, ηττήθηκαν από τη Νόριτς με 2-0, σε ένα φιλικό στο οποίο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε πολλές αλλαγές, μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής και δοκίμασε πράγματα ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ο Ισπανός είχε την ευκαιρία να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, με τους Βρετανούς να εκμεταλλεύονται τις αλλαγές και να παίρνουν τη νίκη με 2-0, χάρη στα γκολ των Μακλίν και Σάργκεντ.

Διαβάστε επίσης: Συγκλόνισε ο Βλάχος με δάκρυα στα μάτια: «Οφείλω μια συγγνώμη στα παιδιά…» (vid)

Οι Πειραιώτες, μετά τα δύο φιλικά που έδωσαν σε Σκωτία και Αγγλία, επιστρέφουν στη βάση τους, για να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, με στόχο να παρουσιαστούν έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια που ακολουθούν, για τα προκριματικά του Europa League.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε ως αλλαγή και ο Φρέιρε, με τον Αργεντινό σέντερ μπακ να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόι και Ραμόν στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιμπόρα, Μπουχαλάκης και Αγκιμπού Καμαρά ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Βρουσάι και Μασούρα στις δύο άκρες και τον Μπιέλ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ντέιβιντ Βάγκνερ από την άλλη πλευρά, ξεκίνησε την Νόριτς με τους: Γκαν, Γιαννούλη, Στάσι, Ντάφι, Γκίμπσον, Μακλιν, Σάρα, Φάσναχτ, Ερνάντες, Μπάρνς και Σάργκεντ.

Γκολ από σπόντα…

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς πολλές φάσεις. Στο 11’ ο Σάργκεντ μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Τζολάκης έπεσε και μπλόκαρε. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ερνάντες σούταρε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Στο 20ο λεπτό η Νόριτς άνοιξε το σκορ από… σπόντα. Ο Μακλίν σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Μπουχαλάκη, άλλαξε πορεία και αιφνιδίασε τον Τζολάκη, που προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει, με τη Νόριτς να κάνει το 1-0.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλό τέμπο, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 25’ με τον Σάρα. Ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, αλλά  η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζολάκη. Μετά το μισάωρο, ο Ολυμπιακός ανέβηκε και προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα στημένα που κέρδισε γύρω από τη μεγάλη περιοχή της Νόριτς. Στο 41’ ο Μασούρας, μετά από εκτέλεση φάουλ, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα για το ημίχρονο, με τον φωτεινό πίνακα στο «Κάροου Ρόουντ» να δείχνει 1-0.

Αλλαγές από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ευκαιρία με τον Βρουσάι.

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τους Φορτούνη και Ανδρούτσο αντί των Αγκιμπού Καμαρά και Ροντινέι. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στον Βρουσάι. Ο διεθνής άσος έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Γκαν.

2-0 με τον Σάργκεντ

Δευτερόλεπτα μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Βρουσάι, η Νόριτς έκανε το 2-0 με τον Σάργκεντ. Ο Ντάφι πήρε την κεφαλιά μπροστά από τον Τζολάκη και ο επιθετικός της βρετανικής ομάδας από κοντά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Νέες αλλαγές και δοκιμές από τον Ισπανό

Στο 57 ο Μασούρας ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Νόριτς και σούταρε, αλλά ο Γκαν ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τέσσερις αλλαγές, βάζοντας τους Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Μαντί Καμαρά και Φρέιρε αντί των Μασούρα, Βρουσάι, Μπουχαλάκη και Ντόι.

Πρώτη εμφάνιση με τα χρώματα του Ολυμπιακού για τον Αργεντινό σέντερ μπακ, ο οποίος μάλιστα στο 63’ απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο Γκαν έπεσε και μπλόκαρε. Δεκα λεπτά αργότερα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έριξε στο ματς και τον Χουάνγκ, ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και έχει τεθεί στη διάθεση του Ισπανού προπονητή.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλό τέμπο, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τη Νόριτς νικήτρια με 2-0 και τον προπονητή του Ολυμπιακού να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για την προετοιμασία της πειραϊκής ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν.

ΝΟΡΙΤΣ: Γκαν, Στέισι, Ντάφι (46′ Ομομπαμιντέλε), Γκίμπσον (60′ Σπρίνγκετ), Γιαννούλης, Σάρα, ΜακΛιν, Φάσναχτ (46′ Ρόου), Ερνάντες, Σάρτζεντ (60′ Πλατσέτα), Μπαρνς (75′ Γκιμπς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ραμόν, Ντόι (Φρέιρε 60′), Ρέτσος, Ροντινέι (Ανδρούτσος 46′), Ιμπόρα (Χουάνγκ 73′), Μπουχαλάκης (Καρβάλιο 60′), Αγκιμπού (Φορτούνης 46′), Μασούρας (Ελ Αραμπί 60′), Μπιέλ, Βρουσάι (Μ. Καμαρά (60′).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ