Ο Μαρτίνεθ χάραξε την αγωνιστική γραμμή του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με ομιλία-μήνυμα

Ο Μαρτίνεθ χάραξε την αγωνιστική γραμμή του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με ομιλία-μήνυμα

To10.gr παρουσιάζει την ομιλία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά το φιλικό με τη Ρέιντζερς και τη... γραμμή που χάραξε για τον «δικό του» Ολυμπιακό.

Το θετικό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στον φιλικό αγώνα με αντίπαλο τους Ρέιντζερς της Γλασκόβης, ήταν πολύ σημαντικό για τους Ερυθρόλευκους. Κυρίως στο ψυχολογικό σκέλος. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ περίμενε ότι οι παίκτες του θα ανταποκριθούν. Ηθελε να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα που δουλεύουν όλες αυτές τις εβδομάδες. Και η ομάδα του τον ικανοποίησε και με το παραπάνω. Για την ακρίβεια, ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ως μια «εικόνα από το μέλλον». Από το πώς θέλει να παίζει ο Ολυμπιακός σε όλη τη σεζόν.

Οι σκέψεις και τα συναισθήματά του αποτυπώθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε όσα είπε στους ποδοσφαιριστές του για την αναμέτρηση του Αϊμπροξ. Κόντρα σε έναν αντίπαλο πιο έτοιμο, με την υποστήριξη του κόσμου του, αλλά και με ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας, ο Μαρτίνεθ είδε την ομάδα του να κυριαρχεί. Να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Να δημιουργεί φάσεις. Να αντέχει στην πίεση. Να αντιδρά στην ισοφάριση. Να δείχνει προσωπικότητα και χαρακτήρα.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη. Είμαστε καλοί. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ακολουθήσαμε τις αρχές που βάζουμε στο παιχνίδι μας. Παίξαμε ομαδικά, κρατήσαμε την μπάλα και τη γυρίσαμε σωστά. Και κυρίως, δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Είδα στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα με σωστή νοοτροπία και σωστές αρχές», ανέφερε αρχικά ο 42χρονος τεχνικός, στην ομιλία που έκανε έχοντας τοποθετήσει τους παίκτες του σε έναν μεγάλο κύκλο, παρουσία και του Αντόνιο Κορδόν.

«Είμαστε μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, ασχέτως αντιπάλου και διοργάνωσης», συνέχισε ο Μαρτίνεθ, επιμένοντας πως η εμφάνιση της Γλασκόβης πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τις επόμενες: «Είναι σημαντικό να το καταλάβουμε όλοι αυτό και να γίνει κομμάτι της νοοτροπίας μας. Είτε παίζουμε κάποιο φιλικό, είτε επίσημο παιχνίδι στην Ευρώπη είτε στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει μόνο για τη νίκη. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και με σωστή νοοτροπία».

Ο Μαρτίνεθ, μάλιστα, έκανε ξεχωριστή μνεία και στους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται σε κάποιο παιχνίδι. Τους αναπληρωματικούς. Εξηγώντας ότι αποτελούν σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη των αγώνων: «Πρέπει να λειτουργούμε σε όλα ως ομάδα. Είναι σημαντικό όσοι ποδοσφαιριστές είναι στον πάγκο, να έχουν καλή ενέργεια. Να είναι θετικοί και υποστηρικτικοί για τους συμπαίκτες του. Και όποτε καλούνται να παίξουν, είτε είναι για 2 λεπτά είτε για 10 λεπτά είτε 30 λεπτά, πρέπει να δίνουν το 100% για την ομάδα. Να δίνουν και την καρδιά τους για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Η ΝΟΡΙΤΣ, Ο ΧΟΥΑΝΓΚ ΚΑΙ Ο ΦΡΕΪΡΕ

Ο Ολυμπιακός προπονήθηκε το πρωί της Παρασκευής για τελευταία φορά στο προπονητικό κέντρο της Ρέιντζερς στη Γλασκόβη και εν συνεχεία αναχώρησε για το Νόριτς, όπου το απόγευμα του Σαββάτου θα διεξαχθεί το φιλικό με την αγγλική ομάδα. Το δεύτερο και τελευταίο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ σκέφτεται κάποιες αλλαγές για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά η βάση του Ολυμπιακού, θα είναι τα πρόσωπα της αναμέτρησης με τους Σκοτσέζους. Με τον Ισπανό τεχνικό να ετοιμάζει και τον Νικολάς Φρέιρε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι εξεπλάγην από την καλή φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αργεντινός στόπερ.

Κλείνοντας, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ινμπόμ Χουάνγκ, υπάρχει δίλημμα για τη συμμετοχή του. Ο Νοτιοκορεάτης είναι καλά. Εχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις ενοχλήσεις στην πλάτη. Προπονείται κανονικά εδώ και αρκετές ημέρες και στο μυαλό του Μαρτίνεθ είναι η χρησιμοποίησή του δίπλα σε Ιμπόρα και Μάντι Καμαρά, έστω για λίγα λεπτά. Ωστόσο, υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις, καθώς η 45λεπτη συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τη Νόρτζελαντ, στην Αυστρία, είχε επιδεινώσει το πρόβλημα του 26χρονοy Ασιάτη μέσου. Για αυτό η απόφαση θα παρθεί την τελευταία στιγμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ