Λίβερπουλ : Back-to-back με σύμμαχο την ξεκούραση

Λίβερπουλ : Back-to-back με σύμμαχο την ξεκούραση

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πιεί νερό από την πηγή και μάλιστα με μία σχετική άνεση, ο Γιούργκεν Κλοπ έστειλε την κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ στα ουράνια και to10.gr εξηγεί τους λόγους που οι «reds» έχουν ήδη… πλεονέκτημα για το back-to-back.

«Ο τρελός που επιμένει στην τρέλα του θα γίνει σοφός» είχε πει κάποτε ο Άγγλος ποιητής, Γουίλιαμ Μπλέικ… 30 χρόνια ήταν πολλά. Η Λίβερπουλ κατάφερε μετά από κόπο και βάσανα να φτάσει στο Ζενίθ του αγγλικού ποδοσφαίρου. Κατάφερε να επιστρέψει στον θρόνο χάρη σε έναν «τρελό», ονόματι Γιούργκεν Κλοπ. Όχι απλώς κατέκτησε την Premier League, αλλά το έκανε και με μεγάλη άνεση.

Η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα. Οι «κόκκινοι» έμαθαν και μαθηματικά πως είναι πρωταθλητές, επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος, κερδίζοντας έναν μήνα παραπάνω «διακοπών» ενόψει της νέας σεζόν.

Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει ήδη ένα «όπλο» που της δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη νέα σεζόν. Ή καλύτερα, έχει ένα πλεονέκτημα που την ωθεί στο back-to-back.

Η Λίβερπουλ έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Champions League, πράγμα που σημαίνει πως οι υποχρεώσεις της για τη φετινή σεζόν, έχουν ολοκληρωθεί οριστικά. Οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν λοιπόν 46 ημέρες για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Περισσότερες ημέρες από κάθε άλλη ομάδα που θα προσπαθήσει να της πάρει τα σκήπτρα. Στο πρώτο άκουσμα δεν φαίνεται και τόσο μεγάλο πλεονέκτημα, ωστόσο αντιθέτως αυτό το διάλειμμα μπορεί να αποδειχτεί «χρυσάφι» για τους «reds».

Η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι σίγουρα, εκτός απροόπτου, αυτή που θα κονταροχτυπηθεί ξανά, με τη Λίβερπουλ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και οι ποδοσφαιριστές του θα τα δώσουν όλα για την επιστροφή στην κορυφή της Premier League, χωρίς όμως να ξέρουν το χρονικό διάστημα ξεκούρασης. Αυτό διότι οι «πολίτες» συνεχίζουν στο Champions League και θα υποδεχτούν στο «Έτιχαντ» την Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας το πολύ δυνατό προβάδισμα (2-1) από τη Μαδρίτη. Ένας θεσμός που η Σίτι κυνηγάει με νύχια και με δόντια τα τελευταία χρόνια και σίγουρα θα τα δώσει όλα ώστε να φτάσει μέχρι και τον τελικό της 23ης Αυγούστου. Η Μάντσεστερ Σίτι λοιπόν θα έχει τουλάχιστον δύο λιγότερες εβδομάδες διακοπών από ότι η Λίβερπουλ και ακόμα δύο λιγότερες εάν φτάσει στην μεγάλη βραδιά της Λισαβόνας. Οι «citizens» θα έχουν από δύο έως και τέσσερις εβδομάδες λιγότερες ώστε να ξεκουραστούν, σε σχέση με τη Λίβερπουλ, χωρίς να υπολογίζουμε και το χρονικό διάστημα που οι «κόκκινοι» έπαιζαν επίσημα ως πρωταθλητές.

Όπως και η Σίτι έτσι και η Γιουνάιτεντ συνεχίζει κανονικά στη Ευρώπη. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Europa League, έχοντας προβάδισμα 5-0 κόντρα στην ΛΑΣΚ Λιντς. Εκεί θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Μπασακσεχίρ/Κοπεννχάγι και σίγουρα ο Σόλσκιερ στοχεύει στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για να γίνει αυτό η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να αγωνιστεί μέχρι τις 21 Αυγούστου που σημαίνει 22 λιγότερες ημέρες ξεκούρασης από την Λίβερπουλ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ξέρει πως με δύο-τρεις καλές προσθήκες η Γιουνάιτεντ θα έχει βάσιμες πιθανότητες να κοντράρει τις δύο πρώτες ομάδες της Αγγλίας, ωστόσο αυτό το μικρό διάστημα ξεκούρασης ίσως αποδειχτεί μοιραίο στην αρχή, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν στη διάθεση τους μόλις 20 ημέρες μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν.

Η Τσέλσι φαίνεται επίσης πως θα είναι μία από τις ομάδες που θα προσπαθήσει να χτυπήσει την Λίβερπουλ. Οι «μπλε» κατάφεραν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή για το επόμενο Champions League, έχοντας πυροδοτήσει και τις «βόμβες», Ζίγιεχ, Βέρνερ, ενώ αναμένεται να ολοκληρώσουν και την απόκτηση του Χάβερτς. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ωστόσο δεν έχει τελειώσει ακόμα με τις υποχρεώσεις της φετινής σεζόν, αφού την περιμένουν ακόμα δύο παιχνίδια. Η Τσέλσι έχει προκριθεί στον τελικό του FA Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα και μισητή αντίπαλο, Άρσεναλ. Από την άλλη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δώσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στις 8 Αυγούστου στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, από την οποία είχε ηττηθεί στο Λονδίνο με 3-0. Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι και η Τσέλσι θα έχει δύο εβδομάδες λιγότερες να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν.

Αυτό το μεγάλο «break» της Λίβερπουλ ίσως αποδειχτεί καταλυτικό, κυρίως στην αρχή της σεζόν. Οι «κόκκινοι» ξέρουν πως θα είναι μεγάλη ευκαιρία να χτίσουν μία διαφορά τις πρώτες εβδομάδες, όταν οι ποδοσφαιριστές των βασικών της ανταγωνιστών θα είναι ακόμα εξουθενωμένοι, λόγω του μικρού διαλείμματος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ