Η κλοπή της Λίβερπουλ από το VAR, η διαμαρτυρία και η δικαίωση του Ολυμπιακού

Η κλοπή της Λίβερπουλ από το VAR, η διαμαρτυρία και η δικαίωση του Ολυμπιακού

Η Λίβερπουλ ζήτησε επίσημα εξηγήσεις για την αλλοίωση αποτελέσματος μέσω VAR στο ματς με την Εβερτον.

Η είδηση δεν σηκώνει σχολιασμό. Είναι από μόνη της αποστομωτική: Η διοίκηση της Λίβερπουλ, σε επίσημη επικοινωνία που είχε με την Premier League, απαιτεί εξηγήσεις 1) για ποιον λόγο δεν εξετάστηκε από το VAR και δεν τιμωρήθηκε το εγκληματικό χτύπημα του Τζόρνταν Πίκφορντ στον Φαν Ντάικ και δεν δόθηκε πέναλτι και αποβολή στη φάση από τον διαιτητή, Μάικλ Όλιβερ, 2) ποιο σημείο του σώματος του Μανέ κρίθηκε ότι είναι οφσάιντ στη φάση του γκολ που θα έδινε τη νίκη στους Reds και 3) σε ποια στιγμή της εν λόγω φάσης επιλέχθηκε από τον VAR να «παγώσει» το πλάνο. Ποιο ήταν το περίφημο point of contact, που για κλάσματα του δευτερολέπτου μπορεί αλλαξει το αποτέλεσμα…

Επί της ουσίας η Λίβερπουλ διαμαρτύρεται για το προφανές. Διαμαρτύρεται για την καταφανέστατη κλοπή που υπέστη. Θέτει άμεσα και σαφώς θέμα αλλοίωσης του αποτελέσματος, με ευθύνη του VAR. Και η εικόνα (όπως και οι γραμμές) τη δικαιώνουν. Η αλλοίωση είναι οφθαλμοφανής. Και για αυτόν τον λόγο ο Κλοπ ήταν εξοργισμένος μετά το τέλος του αγώνα. Και μίλησε για τα εξωφρενικά λάθη του του VAR. Λάθη, μάλιστα που συνέπεσαν με τον σοβαρό τραυματισμό δύο ποδοσφαιριστών του.

Σχεδόν 15 ημέρες μετά την αλλοίωση του αποτελέσματος στο ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, πάλι λόγω του VAR και τις φαιδρότητες που ακολούθησαν, τόσο από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, όσο και από τα ΜΜΕ της πραγματικής συμμορίας, η αλήθεια διεθνοποιείται. Και η πραγματική υπόσταση του VAR παρουσιάζεται όπως ακριβώς είναι.

Τι κάνει η Λίβερπουλ; κατηγορεί ευθέως και χωρίς περιστροφές τον διαιτητή του VAR της αναμέτρησης με την Εβερτον, Ντέιβιντ Κουτ, ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του, με αποτέλεσμα να στερήσει από τους Reds αυτό που μόχθησαν να κατακτήσουν. Τη νίκη, τους δύο βαθμούς.

Η διοίκηση της Λίβερπουλ επί της ουσίας βάζει στη θέση τους τα πράγματα. Το VAR δεν είναι ένα μηχάνημα με δική του νοημοσύνη και δική του βούληση. Είναι ένα εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, εάν το ανθρώπινο χέρι δεν είναι ικανό να σου ο χειριστεί, γίνεται ζημία. Και στην προκειμένη περίπτωση η ζημία χαμένες νίκες και βαθμούς.

Και θέλετε και το χειρότερο; Η Λίβερπουλ, όπως και ο Ολυμπιακός στη δική του περίπτωση, όπως και κάθε άλλος που θα βρεθεί σε θέση να στερείται το προφανές, δεν βλέπει μόνο λάθος χειρισμό του VAR. Πιθανότατα δεν βλέπει καν «λάθος». Αλλά αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια του εσκεμμένου… Και αυτό είναι το χειρότερο. Να σε αδικούν και να σε κλέβουν ωμά, χωρίς καμία ντροπή. Σε… ριπλέι και με έναν σωρό γραμμές… Γραμμές που μπορεί να είναι 3D, αλλά τοποθετούνται από ανθρώπινο χέρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ