Γουεστ Μπρομ – Κρίσταλ Πάλας 1-5

Γουεστ Μπρομ – Κρίσταλ Πάλας 1-5

Η Κρίσταλ Πάλας ήταν τρομακτική στην έδρα της Γουέστ Μπρομ και με το 1-5, όχι απλά ξέσπασε αλλά έσπασε και ρεκόρ, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League.

Μπορεί να δυσκολεύεται να σκοράρει, όμως όταν το κάνει, το… παρακάνει. Η Κρίσταλ Πάλας ξέσπασε στη Γουέστ Μπρομ μέσα στο «The Hawthorns», επικράτησε με το ευρύ 5-1 και έσπασε ρεκόρ καθώς σκοράρει για πρώτη φορά πέντε γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Μοιραίος ο Περέιρα που αποβλήθηκε λίγο μετά την ισοφάριση.

Μπορεί η Γουέστ Μπρομ να καιγόταν άμεσα για τους τρεις βαθμούς, όμως η Κρίσταλ Πάλας μπήκε πιο δυναμικά στο ματς. Η πίεση της ήταν ασταμάτητη και η δικαίωση ήρθε μόλις στο 8ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Ντάρνελ Φουρλόγνκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της λάθος εστίας και η ομάδα του άλλοτε άσου του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, μπήκε μπροστά στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το γρήγορο τέρμα, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία της Κρίσταλ Πάλας. Βέβαια, είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν υπομονετικά να γίνουν επικίνδυνοι.

Τελικά, το πολυπόθητο τέρμα της ισοφάρισης θα έρθει, στο 30ο λεπτό. Η Γουεστ Μπρομ αναπτύχθηκε υπέροχα και ο Κόνορ Κάλαχερ με τρομερό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσια για τους γηπεδούχους.

Η χαρά τους, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Ματέους Περέιρα αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, τέσσερα λεπτά αργότερα, αφήνοντας τους «Baggies» με 10 παίχτες. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής της αναμέτρησης ειδοποιήθηκε από το VAR ότι είχε προηγηθεί χτύπημα εκτός φάσης, τον έστειλε στο μόνιτορ και στην συνέχεια απέβαλλε τον νεαρό άσο.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στην ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος, η Κρίσταλ Πάλας ξεκίνησε ακριβώς όπως στο πρώτο. Η πίεση απέδωσε για ακόμη μία φορά, με τον Γουίλφριντ Ζάχα να πετυχαίνει ένα υπέροχο τέρμα και να βάζει εκ νέου μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, στο 55ο λεπτό.

Αυτή τη φορά, οι «αετοί» δεν θα χάριζαν στην Μπρομ και άλλη ισοφάριση και ο Κρίστιαν Μπεντέκε τελείωσε το ματς στο 59ο λεπτό. Στην πρώτη του εμφάνιση στο βασικό σχήμα, ο έμπειρος φορ κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 1-3, βάζοντας βάσεις για τρίποντο στην Κρίσταλ Πάλας.

Το ξέσπασμα του αγγλικού συλλόγου ήταν αρκετό για να ρίξει τον ρυθμό στην συνέχεια και να διατηρήσει τον ρυθμό σταθερό. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν επιθετικές προσπάθειες, με αποτέλεσμα να μένουν με ανοιχτή άμυνα. Αυτό ήταν αρκετό για να το εκμεταλλευτεί η Πάλας.

Στο 68ο λεπτό, ο Έζε πήρε την μπάλα και την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Ζάχα, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Η νίκη της Κρίσταλ Πάλας έπαιρνε μεγάλη έκταση με το 1-4, την ίδια ώρα που όλα έδειχναν ότι μπορεί να ανεβεί και άλλο το σκορ.

Από την πλευρά του, οι «Buggies», αν και ήταν με 10 παίκτες, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βρουν τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Αν και δημιούργησαν καλές ευκαιρίες, η Πάλας βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αυτή την φορά, ήταν η στιγμή του Μπεντέκε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Συγκεκριμένα, ο Κλάιν έκανε την ασίστ και ο νεαρός φορ έκανε το 1-5 στο 82ο λεπτό.

Με αυτό το γκολ, οι «αετοί» έσπασαν ρεκόρ καθώς είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνουν πέντε γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση, στην πρώτη κατηγορία σε χρονικό διάστημα 404 παιχνιδιών (!).

Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος και η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε ένα τεράστιο διπλό στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Οι «αετοί» έφτασαν τους 16 βαθμούς και ανέβηκαν στην 11η θέση του πίνακα, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην ζώνη του υποβιβασμού.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Τζόνστον, Μπάρτλεϊ, Ατζάγι, Ιβάνοβιτς, Φούρλονγκ, Φίλιπς, Γκάλαχερ, Σάουγερς, Ντιανγκανά (46′ Κροβίνοβιτς), Περέιρα, Γκραντ (62′ Ρόμπινσον)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Φαν Άανχολτ, Κουγιατέ, Κλάιν, Κέιχιλ, Μιλιβόγεβιτς, Σλουπ, ΜακΆρθουρ (74 Ρίντεβαλντ), Εζέ, Ζαχά (75′ Αγιού), Μπεντέκε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ