Premier League : Το πιο «ασφαλές» πρωτάθλημα για τους προπονητές

Premier League : Το πιο «ασφαλές» πρωτάθλημα για τους προπονητές

Η Premier League φαίνεται βάση έρευνας πως είναι το ιδανικό πρωτάθλημα για να εργαστεί άνετα ένας προπονητής.

Η περίοδος πριν και μετά τα Χριστούγεννα μοιάζει συχνά με «εποχή απολύσεων» για τους προπονητές της Premier League τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ακόμη κι έτσι οι αριθμοί δείχνουν ότι η δουλειά τους παραμένει πολύ πιο ασφαλής στην Αγγλία, από οπουδήποτε αλλού!

Η μελέτη που πραγματοποίησε ο Βίγιομ Τσόντχαρι, για το «RunRepeat.com» έδειξε ότι από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι προπονητές στην Premier League, έχουν μέσο όρο 69,4 αγώνων πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία. Αριθμός πολύ μεγαλύτερος απ’ τη γαλλική Ligue 1 (58,2), τη Bundesliga (45,5), τη La Liga (39,6) και τη Serie A, το πρωτάθλημα που προσφέρει τη μικρότερη «ασφάλεια», για τους προπονητές οι οποίοι έχουν μέσο όρο «ζωής» 35,1 αγώνων στους πάγκους.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με τη μελέτη, έχουν σημειωθεί 220 αλλαγές προπονητών στην Serie A και 185 στη LaLiga σε σύγκριση, με μόλις 131 στην Premier League. Μέχρι στιγμής αυτή η σεζόν δεν έχει γίνει καμία αλλαγή προπονητή στους πάγκους των συλλόγων της Premier League, ένα σπάνιο φαινόμενο για Δεκέμβριο μήνα. Πέρσι τέτοια εποχή, η Γουότφορντ (δύο φορές), η Τότεναμ, η Άρσεναλ και η Έβερτον είχαν αλλάξει ήδη τους τεχνικούς τους, ενώ την περίοδο 2017/18 πέντε κλαμπ είχαν δείξει στους προπονητές τους την πόρτα εξόδου.

Η ιστοσελίδα thesackrace.com αναλύει τους προπονητές της Premier League που κινδυνεύουν περισσότερο για να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, με τον Κρις Γουάλντερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να είναι στην κορυφή της λίστας, καθώς μετράει μόλις έναν βαθμό μετά από 11 αγώνες.

«Δεν είναι καλή η έως τώρα πορεία μας, δεν μπορώ να το κρύψω αυτό» τόνισε ο Γουάιντερ την Παρασκευή (11/12), λίγες ώρες πριν από την καθοριστική αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον που εντυπωσιάζει. Το Νο 2 στη λίστα των υποψηφίων προς… απόλυση είναι ο Σλάβεν Μπίλιτς της Γουέστ Μπρομ, ενώ μεγάλη πίεση έχει αρχίσει να αισθάνεται και ο Μίκελ Αρτέτα στην Άρσεναλ, παρά την εύκολη πρόκριση της ομάδας του στους «32» του Europa League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ