Γουλβς – Άστον Βίλα 0-1

Γουλβς – Άστον Βίλα 0-1

Η Γουλβς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ και η Άστον Βίλα πήρε μεγάλο «διπλό» με το πέναλτι του Ελ Γκάζι στο 92ο λεπτό, μέσα στο «Μολινό»...

Η Γουλβς πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ φώναξε «παρών» και η Άστον Βίλα κατάφερε με πέναλτι του Ελ Γκάζι στο 92′, να πάρει μεγάλη νίκη με 0-1 μέσα στο «Μολινό».

Στο ξεκίνημα του αγώνα, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά δεν είχε κάποια τελική αλλά η Άστον Βίλα έδειχνε πιο επιθετική από τη Γουλβς.

Το γεγονός ότι οι «λύκοι» έχουν την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος σε εντός έδρας ματς και αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι, την καλύτερη άμυνας σε εκτός έδρας, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τελικές. Παρόλο που στον αγωνιστικό χώρο παιζόταν ωραίο ποδόσφαιρο, υπήρχε δυσκολία στο να γίνουν ευκαιρίες.

Στο 38ο λεπτό, ο Ντάνιελ Ποντένσε έκανε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού, προσπέρασε εντυπωσιακά τον ΜακΓκιν και με μακρινό δεξί σουτ, ανάγκασε τον Μαρτίνεζ σε μία δύσκολη επέμβαση.

Η Γουλβς συνέχισε την πίεση της και έφτασε κοντά στο γκολ, όμως δεν μπόρεσε να ανοίξει ποτέ το σκορ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει σταθερά. Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα δεν άλλαξαν. Αμφότερες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τελική προσπάθεια.

Στο 57ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία. Η συμπαγής αμυντική λειτουργία της Γουλβς δεν επέτρεψε στον Ντόουγκλας Λουίζ να εκτελέσει και το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Τραορέ πάτησε περιοχή αλλά η εκτέλεση δεν ήταν καλή και κατέληξε στα χέρια του Μαρτίνεζ.

Οι «λύκοι» πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 63ο λεπτό, ο Πέδρο Νέτο έφτασε κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος άσος πήρε την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε προς τα μέσα αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρο της Βίλα.

Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ο Ντάνιελ Ποντένσε έκανε μία εξαιρετική ενέργεια, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Φάμπιο Σίλβα, όμως το σουτ του Πορτογάλου φορ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Με αυτή την φάση, η Γουλβς έκλεισε την Βίλα στα καρέ της και ο Ποντένσε «ζάλιζε» με κάθε τρόπο την αντίπαλη άμυνα.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ αντέδρασε για ακόμη μία φορά εντυπωσιακά στο 80ο λεπτό. Ο Πέδρο Νέτο έκανε για ακόμη μία φορά εξαιρετική ενέργεια, έβγαλε στον Ντεντόνκερ, όμως ο πορτιέρο της Βίλα έκανε και πάλι εξαιρετική επέμβαση.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και ήταν αυτός που κέρδισε και την αποβολή του Ντόουγκλας Λουίζ. Συγκεκριμένα, στο 85ο λεπτό, στην διεκδίκηση της μπάλας με τον Βραζιλιάνο μέσο, ο νεαρός εξτρέμ της Γουλβς δέχτηκε αγκωνιά και ο Λουίζ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και εν τελεί την κόκκινη κάρτα.

Αυτό δεν ήταν εμπόδιο για τους «χωριάτες», οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι στο 92ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Νέλσον Σεμέδο ανέτρεψε τον ΜακΓκιν και ο Ελ Γκάζι ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 0-1, υπογράφοντας ένα μεγάλο διπλό για την Άστον Βίλα.

Από εκεί και πέρα, με δέκα παίχτες έμεινε και η Γουλβς, όταν ο Ζοάο Μουτίνιο αντίκρισε και εκείνος την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα, με την Άστον Βίλα να πανηγυρίζει ένα τεράστιο «διπλό» μέσα στην έδρα των «λύκων» και να τους προσπερνάει στον βαθμολογικό πίνακα.

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Μάρσαλ, Κόαντι, Σεμέδο, Μουτίνιο, Σάις, Ντεντόνκερ (81’ Νέτο), Ποντένσε, Τραορέ, Νέτο, Φάμπιο Σίλβα

ΒΙΛΑ: Μαρτίνεθ, Μινγκς, Τάργκετ, Κονσά, Κας, ΜακΓκίν, Λουίζ, Ράμσεϊ (90+7’ Νακαμπά), Τραορέ (75’ Ελ Γκαζί), Γκρίλις, Γουότκινς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ