Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 0-7

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 0-7

Απολαυστική, τρομακτική και με «μέταλλο» πρωταθλητή, η Λίβερπουλ διέλυσε την Κρίσταλ Πάλας με 7-0 στο «Σέλχαρστ Παρκ» για την 14η αγωνιστική της Premier League και διατηρήθηκε στη κορυφή.

Ούτε η κούραση δεν στέκεται εμπόδιο στην πρωταθλήτρια Αγγλίας. Η Λίβερπουλ δεν επηρεάστηκε από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις αλλαγές στην εντεκάδα. Έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, τη διέλυσε με 7-0 στο «Σέλχαστ Παρκ» και παρέμεινε στη κορυφή της βαθμολογίας.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και στρίμωξε από τα πρώτα δευτερόλεπτα την Κρίσταλ Πάλας. Αυτό, έφερε και το γρήγορο γκολ καθώς μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μιναμίνο άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Σαντιό Μανέ κράτησε την μπάλα, την γύρισε άψογα στον νεαρό εξτρέμ και εκείνος εκτέλεσε άψογα για το 0-1.

Μάλιστα αυτό το γκολ, έδωσε συνέχεια στο τρομερό σερί που έχει να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι της στη Premier League. Είναι η μοναδική ομάδα φέτος που έχει βρει δίχτυα σε όλα τα ματς και έχει να μείνει στο μηδέν από τον περασμένο Ιούλιο.

Οι «αετοί» άγγιξαν για ακόμη μία φορά το γκολ, όταν ο Αγιού έκλεψε τη μπάλα από τον Φαμπίνιο και βρέθηκε μπροστά από τον Άλισον. Ο νεαρός επιθετικός αντί να σουτάρει προτίμησε να δώσει σίγουρο γκολ στον Ζαχά όμως η πάσα του ήταν τραγική, με αποτέλεσμα να χαθεί μία τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, στο 23ο λεπτό.

Τελικά, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 35ο λεπτό, ο Σαντιό Μανέ έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι σε μία από τις… αγαπημένες αντιπάλους του και με δυνατό δεξί σουτ, έκανε το 0-2, σημειώνοντας παράλληλα το 10ο του γκολ στα 12 παιχνίδια που έχει αντιμετωπίσει τη Κρίσταλ Πάλας.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκλεψε τη μπάλα στα δεξιά και με μία πάσα έφτασε στα αριστερά και στον Ρόμπερτσον, ο οποίος πήρε τα μέτρα που μπορούσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σκωτσέζος έβγαλε μία πολύ καλή σέντρα, ο Φιρμίνο κατέβασε εντυπωσιακά τη μπάλα και με ωραία εκτέλεση έκανε το 0-3 στο 43ο λεπτό.

Αυτό βέβαια δεν ήταν εφικτό απέναντι στη «μηχανή» της Λίβερπουλ. Ο Ναμπί Κεϊτά κάνει τη σέντρα στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, εκείνος στρώνει στον Χέντερσον και ο αρχηγός του αγγλικού συλλόγου έκανε ένα εξαιρετικό σουτ, κάνοντας το 0-4, στο 52ο λεπτό. Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο γκολ του Βρετανού μέσου στο φετινό πρωτάθλημα.

Η παράσταση της ομάδας του Κλοπ, όμως δεν είχε τελείωσε ακόμα. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πήρε τη μπάλα, είδε τον ξεμαρκάριστο Φιρμίνο, ο οποίος με μία ωραία εκτέλεση έκανε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς και το 0-5 στο 67ο λεπτό.

Οι «κόκκινοι» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η Κρίσταλ Πάλας είχε παρατήσει το παιχνίδι. Σε ένα κόρνερ, ο Μάτιπ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σαλάχ με δεύτερη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουαϊτα για το 0-6, στο 81ο λεπτό.

Ο ίδιος παίκτης ανέβασε τον πήχη του σκορ στο 0-7. Συγκεκριμένα, στο 84ο λεπτό, ο Αιγύπτιος εξτρέμ έβαλε ένα εξαιρετικό γκολ και ίσως το ωραιότερο της βραδιάς, καθώς έφερε την μπάλα στο αριστερό και με εκπληκτικό σουτ στην απέναντι γωνία, έκανε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Μέχρι το τελευταία σφύριγμα, δεν άλλαξε τίποτα και η Λίβερπουλ πανηγύρισε τρομακτική νίκη με 7-0 μέσα στο «Σέλχαστ Παρκ», αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη Τότεναμ στο +6 (με ένα παιχνίδι λιγότερο). Από την άλλη, η Κρίσταλ Πάλας παρέμεινε στην 12η θέση και στους 18 βαθμούς.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κέιχιλ, Κλάιν, Φαν Άανχολτ, Κουγιατέ (63’ Τόμκινς), Μιλιβόγιεβιτς, Σλουπ, Εζέ (69’ Μπατσουαγί), ΜακΆρθουρ (75’ Ρίντεβάλντ), Αγιού, Ζαχά

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Φαμπίνιο, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Κεϊτά, Βαϊνάλντουμ (69’ Τζόουνς), Μανέ (57’ Σαλάχ), Φιρμίνο (75’ Τσάμπερλεϊν), Μιναμίνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ