Μάντσεστερ Σίτι : Τι κάνει σήμερα η πρωταθληματική ομάδα του 2012; (pics, vids)

Μάντσεστερ Σίτι : Τι κάνει σήμερα η πρωταθληματική ομάδα του 2012; (pics, vids)

Ο Σέρχιο Αγκουέρο παραμένει στην ομάδα, ο Ντάβιντ Σίλβα επέστρεψε στην πατρίδα του, ενώ ο Μάριο Μπαλοτέλι στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου... Τι κάνουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της πρωταθληματικής ομάδας του 2012;

Πάνε 8,5 χρόνια από την ίσως μεγαλύτερη ημέρα στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, όταν οι «πολίτες» κατάφεραν να κάνουν μια επική ανατροπή και να κατακτήσουν την Premier League με ένα ιστορικό γκολ του Αγκουέρο στο 94ο λεπτό. Ένα γκολ που θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ομάδας, καθώς με εκείνο το τέρμα η Σίτι επέστρεψε στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 44 ολόκληρα χρόνια.

Εκείνη η ομάδα του 2012 μπορεί να περηφανεύεται πως ήταν αυτή που έφερε και πάλι τους «πολίτες» στην κορυφή της Αγγλίας. Ήταν αυτοί που έδωσαν λόγο στους φιλάθλους να πανηγυρίσουν και να βγουν πάνω από τη μισητή αντίπαλο, Γιουνάιτεντ. Τι απέγιναν όμως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αυτής;

Τζο Χαρτ

Ήταν σίγουρα ένα υπερπολύτιμο εργαλείο για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Αγωνίστηκε στη Σίτι μέχρι και το 2016, όταν και ενημερώθηκε από τον Πεπ Γκουαρντιόλα πως δεν υπολογιζόταν στα πλάνα του. Πλέον είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας της Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ πέρσι αγωνίστηκε με την Μπέρνλι.

Πάμπλο Ζαμπαλέτα

Ένας ακόμη «στρατιώτης» της Σίτι. Μάλιστα, είχε σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση με την ΚΠΡ καθώς είχε σκοράρει το πρώτο γκολ του παιχνιδιού. Αποχώρησε το 2017 για χάρη της Γουέστ Χαμ, όπου έκλεισε και την ποδοσφαιρική του καριέρα φέτος. Αυτή τη στιγμή διαβάζει πάνω στην προπονητική και ετοιμάζεται να επανέλθει στον αγαπημένο του χώρο από ένα διαφορετικό πόστο.

Βίνσεντ Κομπανί

Ο αρχηγός. Η σημαία της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτός που σήκωσε όλες τις κούπες των τελευταίων ετών, ξεκινώντας με εκείνη του 2012. Το 2019 ο Βέλγος αποφάσισε να αφήσει την αγαπημένη του Σίτι, επιστρέφοντας στην Άντερλεχτ ως παίκτης-προπονητής, πριν γίνει μονάχα προπονητής από όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα στη βέλγικη ομάδα.

Τζόλεον Λέσκοτ

Ένας γνώριμος ποδοσφαιριστής από το σύντομο πέρασμα του στην ΑΕΚ… Ο Λέσκοτ είχε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη επιτυχία του 2012. Σήμερα δουλεύει ως σχολιαστής στο Sky Sports σε πολλά παιχνίδια και κυρίως σε αυτά της Σίτι, όπου αναλύει τους αγώνες μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Γκαέλ Κλισί

Συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας αποκτηθεί από την Άρσεναλ. Το καλοκαίρι του 2017 αποχώρησε για την Μπασακσεχίρ, ενώ σήμερα αγωνίζεται στο ελβετικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σερβέτ, με συμβόλαιο έως τον χειμώνα του 2021.

Σαμίρ Νασρί

Ένας ακόμη σημαντικός ποδοσφαιριστής εκείνης της τρομερής ομάδας του Μαντσίνι. Ο Γάλλος ήταν βασικός και αναντικατάστατος, έχοντας καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου. Μετά τους «πολίτες» αγωνίστηκε στη Γουέστ Χαμ, στη Σεβίλλη, σρην Αντάλιασπορ και στην Άντερλεχτ από την οποία έμεινε ελεύθερος.

Γιαγιά Τουρέ

Ένας εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του συλλόγου. Ο Γιαγιά Τουρέ ήταν το «Α και το Ω» της μεσαίας γραμμής, καθώς όλες οι αποφάσεις περνούσαν από τα δικά του πόδια. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού φοράει πλέον τη φανέλα της Κινγκντάο στην Κίνα στα τελευταί χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ντάβιντ Σίλβα

Ο μάγος του Μάντσεστερ. Κανένας δεν πίστευε στον μικροκαμωμένο Ντάβιντ Σίλβα στην αρχή. Ο Ισπανός ωστόσο κατάφερε να κλείσει στόματα μιλώντας μονάχα με τα πόδια… Κατέκτησε 4 φορές το πρωτάθλημα, 2 το FA CUP και άλλες 5 το League Cup. Αποχώρησε το καλοκαίρι, επιστρέφοντας στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία ήταν πρώτη στη βαθμολογία μέχρι τον τραυματισμό του 34χρονου μέσου.

Κάρλος Τέβες

Έκανε αυτό που πολλοί άλλοι φοβόντουσαν και μετακόμισε από τη μία πλευρά του Μάντσεστερ στην άλλη. Από τη Γιουνάιτεντ στη Σίτι. Και μάλιστα δικαιώθηκε. Σκόραρε 73 φορές σε 148 συμμετοχές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της αγαπημένης του Μπόκα, όπου σχεδιάζει να μείνει μέχρι να κλείσει την καριέρα του…

Σέρχιο Αγκουέρο

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου. Ο Σέρχιο Αγκουέρο είναι ο άνθρωπος που σκόραρε εκείνο το επικό γκολ στο 94ο λεπτό απέναντι στην ΚΠΡ με το οποίο η Σίτι κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια. Φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερ του συλλόγου με 256 γκολ σε 378 εμφανίσεις και σκοπεύει να μεγαλώσει και άλλο τον μύθο του με την ομάδα.

Μάριο Μπαλοτέλι

Μια από τις πιο περίεργες προσωπικότητες που έχουν εμφανιστεί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Ο «τρελό-Μάριο» ήταν και θα είναι ένα μικρό παιδάκι. Το ταλέντο του ωστόσο δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από κανέναν. Μάλιστα, ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Αγκουέρο σε εκείνο το γκολ. Στα 30 του έτη, ο Μπαλοτέλι αγωνίζεται με τα χρώματα της Μόνζα στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, έχοντας περάσει από Μίλαν, Λίβερπουλ, Νις, Μαρσέιγ και Μπρέσια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ