Premier League : Ρεκόρ διαφορετικών πρωτοπόρων σε μια σεζόν (pics)

Premier League : Ρεκόρ διαφορετικών πρωτοπόρων σε μια σεζόν (pics)

Η φετινή σεζόν στην Premier League είναι η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών, με τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι η ένατη διαφορετική ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο τέλος μιας ημέρας.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει κάθε τομέα στον κόσμο και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Οι αναβολές παιχνιδιών, το βεβαρυμμένο πρόγραμμα και η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φετινή σεζόν στην Premier League, η οποία, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, φαίνεται να είναι η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών.

Έχουν συμπληρωθεί 19 από τις 38 αγωνιστικές στην Αγγλία και από την κορυφή της βαθμολογίας είχαν περάσει οκτώ ομάδες στο τέλος μιας ημέρας. Έτσι, ισοφαρίστηκε το ρεκόρ για μια ολόκληρη σεζόν στην Premier League, κάτι που είχε συμβεί ξανά τέσσερις φορές (1998-99, 2001-02, 2002-03 και 2007-08).

Ωστόσο, η φετινή σεζόν είναι ήδη και επίσημα η πιο απρόβλεπτη, καθώς με τη νίκη της με 5-0 επί της Μπέρνλι για την 20ή αγωνιστική, η Μάντσεστερ Σίτι είναι η νέα κάτοχος της κορυφής και έγινε η ένατη διαφορετική ομάδα που το καταφέρνει αυτό φέτος.

Man City go top of the PL with an emphatic win

Δημοσιεύτηκε από Premier League στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Από την πρώτη δεκάδα αυτή τη στιγμή βρέθηκαν στην πρώτη θέση οι: Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Λέστερ, Τσέλσι, Σαουθάμπτον, Έβερτον και Τότεναμ, ενώ μόνο η Άστον Βίλα και η Γουέστ Χαμ δεν πάτησαν κορυφή.

18 αλλαγές… πρωτοπορίας στην κορυφή και η απόσταση 7 βαθμών που χωρίζουν τον πρώτο από τον πέμπτο

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της φετινής ιδιαίτερης σεζόν στην Αγγλία αποτελεί και το γεγονός ότι η κορυφή έχει αλλάξει 18 φορές κάτοχο, με τη Λέστερ να έχει βρεθεί εκεί τέσσερις φορές, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Η Premier League έχει επηρεαστεί αρκετά από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, πριν 3 εβδομάδες ανακοίνωσε τον αριθμό ρεκόρ των 40 κρουσμάτων μετά από διπλό κύκλο τεστ σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και εργαζόμενους στις ομάδες, ενώ πριν λίγο καιρό είχε προκληθεί πανικός στις τάξεις της Άστον Βίλα, με αποτέλεσμα να κλείσει άμεσα το προπονητικό της κέντρο.

Οι αναβολές παιχνιδιών, οι συνεχείς τραυματισμοί και το φορτωμένο πρόγραμμα δεν έχει επιτρέψει σε καμία ομάδα να πάρει απόσταση ασφαλείας μόλις «πιάνει» κορυφή, με αποτέλεσμα αυτή συνεχώς να αλλάζει χέρια και να δίνει νέο ενδιαφέρον κάθε εβδομάδα στους φιλάθλους.

Πάντως, αν προσέξει κανείς τη βαθμολογία, 7 βαθμοί χωρίζουν τον πρώτο (Μάντσεστερ Σίτι, 41 β.) από τον πέμπτο (Λίβερπουλ, 34 β.). Μια απόσταση που κάθε στιγμή μπορεί να αλλάξει με τόσες αγωνιστικές να μένουν μέχρι το φινάλε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ