Φρανκ Λάμπαρντ : Αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και αφήνει μία… έτοιμη ομάδα (pics & vids)

Φρανκ Λάμπαρντ : Αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι και αφήνει μία… έτοιμη ομάδα (pics & vids)

Μπορεί το εγχείρημα του Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι να μην είχε happy end, ωστόσο ο Άγγλος τεχνικός αφήνει μία έτοιμη ομάδα στον διάδοχο του... Μία ομάδα την οποία ο ίδιος δημιούργησε και θέλει να τη δει στην κορυφή του «Νησιού»...

Ήταν αναμενόμενο, καθώς η εικόνα της Τσέλσι από τις αρχές του Δεκέμβρη μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κάκιστη… Ο Φρανκ Λάμπαρντ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, που αγάπησε και αγαπήθηκε, καθως όπως αποδείχτηκε ο ρόλος αυτός μάλλον ήταν δυσκολότερος από ότι φανταζόταν…

Έπειτα από 18 μήνες στο τιμόνι των «μπλε», ο Λάμπαρντ ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας για την απόλυση του από τον πάγκο της ομάδας, με τη διοίκηση να τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του. Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην ήταν το αναμενόμενο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως η προπονητική πορεία του Άγγλου στον σύλλογο θα ξεχαστεί έτσι απλά. Και οι λόγοι είναι οι εξής…

«Ban» και Αζάρ… τον έβαλαν στα βαθιά…

Why Chelsea's Transfer Ban Is a Blessing in Disguise | 90min

Από την αρχή έμοιαζε ως μία πολύ δύσκολη δοκιμασία… Πριν καλά-καλά αναλάβει την ομάδα, η Τσέλσι είχε τιμωρηθεί από τη FIFA με 12μηνο μεταγραφικό «εμπάργκο», ενώ στις αρχές του Ιουνίου (2019), έγινε γνωστή η αποχώρηση του Έντεν Αζάρ από την ομάδα. Του πιο ποιοτικού ποδοσφαιριστή του ρόστερ και με μεγάλη διαφορά… Ο Λάμπαρντ είχε να διαχειριστεί δύο πολύ δύσκολες καταστάσεις, που ενδεχομένως κανένας άλλος προπονητής δεν θα δεχόταν να το κάνει.

Trust your own!

Premier League » acutalités » Mount, Abraham reward Lampard's faith

Ο Άγγλος δεν έδειξε να «μασάει», αλλά αντιθέτως απέδειξε πως δε φοβάται να πάρει αποφάσεις… και μάλιστα μερικές τολμηρές. Ανέβασε στην πρώτη ομάδα, ποδοσφαιριστές από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, κάνοντας τους «ενδεκαδάτους»! Μέισον Μάουντ, Τάμι Έιμπραχαμ, Ρις Τζέιμς και Φικάγιο Τομόρι πήραν αμέσως τις ευκαιρίες τους και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω! Μάλιστα, στο διάστημα αυτό και οι τέσσερις τους κατάφεραν να κληθούν για πρώτη φορά και με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας!

Όλοι τους κατάφεραν να βγάλουν «ασπροπρόσωπο» τον «Φράνκι». Ο άνθρωπος που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα με τους «μπλε» τους τελευταίους 18 μήνες δεν είναι άλλος από τον Τάμι Έιμπραχαμ. Παρότι η περσινή σεζόν ξεκίνησε άσχημα για εκείνον, ο 22χρονος ήταν ο πρώτος σκόρερ του Λάμπαρντ σε αυτόν τον 1,5 χρόνο, έχοντας σκοράρει συνολικά 29 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ρις Τζέιμς ήταν επίσης μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Λάμπαρντ, με τον 21χρονο δεξιό μπακ να κερδίζει τη φανέλα του βασικού από τον αρχηγό Αθπιλικούετα!

Ωστόσο αυτός που ήταν ίσως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι σε όλο αυτό το διάστημα, ήταν ο Μέισον Μάουντ… Ένας ποδοσφαιριστής που είχε δουλέψει και στην Ντέρμπι με τον Λάμπαρντ, ο οποίος βλέπει τον 22χρονο ως τον διάδοχο του.

Ο Μάουντ ήταν ο παίκτης των «μπλε» που πήρε τις περισσότερες συμμετοχές (80) από κάθε άλλον συμπαίκτη του σε αυτούς τους 18 μήνες. Ήταν αυτός που σκόραρε το πρώτο γκολ της Τσέλσι στην Premier League επί εποχή Λάμπαρντ… Και ήταν αυτός που σκόραρε και το τελευταίο γκολ των Λονδρέζων, με τον «Λαμπς» στο τιμόνι… Η σχέση των δυο ανδρών ήταν ιδιαίτερη. Το «παραμύθι» γίνεται ακόμη πιο όμορφο, καθώς στον τελευταίο αγώνα του Λάμπαρντ στον πάγκο της ομάδας, ο Μέισον Μάουντ ήταν ο αρχηγός της Τσέλσι.

Τα λεφτά δεν φέρνουν την… άμεση επιτυχία…

Thomas Tuchel to Chelsea: Ex-PSG boss must succeed where Frank Lampard failed with Timo Werner and Kai Havertz | Football News | Sky Sports

Έπειτα από 12 μήνες χωρίς μεταγραφές, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα… Έβαλε το χέρι του στην τσέπη! Οι «μπλε» δαπάνησαν πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας στην ομάδα μερικά πολύ δυνατά ονόματα.

Τίμο Βέρνερ, Χακίμ Ζίγιες, Κάι Χάβερτς, Τιάγκο Σίλβα, Μπεν Τσίλγουελ και Εντουάρντ Μεντί κόστησαν 252 εκατομμύρι ευρώ, με τις προσδοκίες να ανεβαίνουν κατακόρυφα… Παρότι η σεζόν έδειχνε να εξελίσσεται καλά, με τους «μπλε» να περνάνε ένα αήττητο 17 αγώνων, ο Φρανκ Λάμπαρντ άρχισε να ξεμένει από ιδέες και η Τσέλσι ξεκίνησε να χάνει βαθμούς. Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν στο -11 από την κορυφή στα μισά της σεζόν, με τους 28 βαθμούς να είναι η χειρότερη συγκομιδή βαθμών επί Αμπράμοβιτς.

Η απόλυση έμοιαζε σίγουρη, καθώς όπως δήλωσε και ο Κλοπ, ο Ρώσος μεγιστάνας δεν είναι και ο πιο υπομονετικός άνθρωπος του κόσμου… Συνολικά, ο Αμπράμοβιτς έχει δώσει 110 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις προπονητών!

Μπορεί το εγχείρημα του Φρανκ Λάμπαρντ στην Τσέλσι να μην τελείωσε με happy end, ωστόσο ο Άγγλος τεχνικός αφήνει μία έτοιμη ομάδα στον διάδοχο του… Μία ομάδα την οποία ο ίδιος δημιούργησε και θέλει να τη δει στην κορυφή του «Νησιού»… Ο Τούχελ δήλωσε πως ο «Φράνκι» τον πήρε τηλέφωνο για να του ευχηθεί τα καλύτερα, με τον Γερμανό να αναλαμβάνει μία πολύ ποιοτική και πλήρης ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ