Άρσεναλ : Για αυτό έδιωξε τον Χάρι Κέιν από τις ακαδημίες της

Άρσεναλ : Για αυτό έδιωξε τον Χάρι Κέιν από τις ακαδημίες της

Ο Χάρι Κέιν πέρασε από τα τσικό της Άρσεναλ όταν ήταν οκτώ ετών, οι Κανονιέρηδες όμως δεν τον εμπιστεύτηκαν, με τον τότε υπεύθυνο των Ακαδημιών των Κανονιέρηδων να εξηγεί τον λόγο της απόρριψης του επιθετικού που πλέον διαπρέπει με τη φανέλα της συμπολίτισσας Τότεναμ.

Ο Χάρι Κέιν διαπρέπει με τη φανέλα της Τότεναμ, είναι και φέτος πρώτος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ ηγείται και της κούρσας για το Χρυσό Παπούτσι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Προ δύο ημερών, με δικό του γκολ έκρινε το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, παραβιάζοντας στο 49ο λεπτό την εστία του Πετρ Τσεχ και χαρίζοντας στους Πετεινούς τη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ. Η ιστορία, όμως, θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, αφού -ως γνωστών- ο Άγγλος φορ είχε περάσει από τις ακαδημίες των Κανονιέρηδων. Η εξέλιξη στο story αυτό, είναι η εξήγηση της απόρριψής του από τα τσικό του συλλόγου και μάλιστα δια στόματος του τότε Διευθυντή Ακαδημιών της Άρσεναλ, Λιάμ Μπράντι.

«Ήταν λίγο παχουλός, όχι αρκετά αθλητικός, κάναμε όμως λάθος. Δυστυχώς, αυτή ήταν η κατάσταση. Ακόμα και η Τότεναμ τον δάνεισε τρεις ή τέσσερις φορές σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας. Έχει, όμως, έναν χαρακτήρα που τον οδηγεί συνεχώς στο να βελτιώνεται, χάρη στην αποφασιστικότητά του κάνει πλέον μια εκπληκτική καριέρα. Και το αξίζει. Μετά τον Μέσι, τον Κριστιάνο και τον Λεβαντόφσκι, είναι αυτός ο καλύτερος. Οι αριθμοί το λένε. Και είναι μόλις 24 ετών», υποστήριξε ο Μπράντι σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Corriere della Sera, δίνοντας την εξήγηση του σε ένα -εκ του αποτελέσματος- από τα μεγαλύτερη λάθη της σύγχρονης ιστορίας του αγγλικού συλλόγου.

https://twitter.com/Tengku_Punai/status/564079229474598914?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.punditarena.com%2Ffootball%2Fsokeefe%2Fkane-arsenal-brady-tottenham%2F

Ο Κέιν, ο οποίος αγωνίστηκε στην Άρσεναλ τη σεζόν 2001/02, όταν δηλαδή ήταν οκτώ ετών, είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ της Τότεναμ στην Premier League, φθάνοντας μάλιστα κόντρα στη Λίβερπουλ (και ξεπερνώντας τα κόντρα στην Άρσεναλ) τα 100 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Επόμενη πρόκληση η ευρωπαϊκή διάκριση, με τους Πετεινούς να αντιμετωπίζουν αύριο τη Γιουβέντους στο Τορίνο, στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τη φάση των 16 του Champions League. Ο Μπράντι, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής πέρασε (και) από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, δεν αρνήθηκε να κάνει ένα σχόλιο και για το ζευγάρι αυτό.

«Η Γιουβέντους δεν είναι το φαβορί, είναι 50-50, αρκεί η Τότεναμ να μπει στο παιχνίδι δίχως φόβο. Ειναι καλά οργανωμένη, έχει έναν καλό προπονητή και τρεις εξαιρετικούς επιθετικούς (Έρικσεν, Άλι, Κέιν). Πρέπει να σταματήσεις το κέντρο της για να εμποδίσεις τους τρεις αυτούς από το να σε πληγώσουν. Αν με πείθει η επίθεση της Γιουβέντους; Όχι απόλυτα. Και αυτό γιατί νομίζω ότι έχουμε δει την καλύτερη εκδοχή του Ιγκουαΐν. Είναι δύσκολο για αυτόν να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη, είναι πολύ στατικός, υποστήριξε o 61χρονος πλέον Ιρλανδός, ο οποίος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Άρσεναλ, εν συνεχεία όμως μετακόμισε στην Ιταλία, φορώντας αρχικά τη φανέλα των Μπιανκονέρι και μετέπειτα αυτές των Σαμπντόρια, Ίντερ και Άσκολι. Το 1987 επαναπατρίστηκε, κλείνοντάς την στη Γουέστ Χαμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ