Η Σίτι… διαψεύδει τον Γκουαρντιόλα! (pic+vid)

Η Σίτι… διαψεύδει τον Γκουαρντιόλα! (pic+vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πρόσφατα δήλωσε ότι η Μπάγερν Μονάχου είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη τη δεδομένη στιγμή, αλλά τα στατιστικά δείχνουν ότι η Σίτι είναι καλύτερη από τους Βαυαρούς - Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο σύλλογος του Μάντσεστερ.

Πριν από λίγες ημέρες ο Πεπ Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και ως εκ τούτου το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Ο Ισπανός προπονητής όμως ήταν κατηγορηματικός.

«Όχι, δεν είμαστε το φαβορί», απάντησε με επιβλητικό ύφος ο 50χρονος, με τον τεχνικό της Σίτι μάλιστα να χρίζει ως φαβορί για το βαρύτιμο τρόπαιο την Μπάγερν. «Όταν βλέπω την Μπάγερν Μονάχου, δε νομίζω ότι εμείς είμαστε το φαβορί. Αν ο κόσμος μας θεωρεί φαβορί, πρέπει να το αποδεχτούμε, αλλά είμαστε μία ομάδα που έχει πάει μόλις μία φορά στα ημιτελικά», ανέφερε.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θεωρεί ότι η Μπάγερν Μονάχου είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή. Η Σίτι όμως… διαψεύδει τον Ισπανό. Οι Γερμανοί μπορεί πριν από λίγες εβδομάδες να κέρδισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και να έκαναν το 6/6, κατακτώντας όλους τίτλους που διεκδίκησαν, αλλά τα στατιστικά δείχνουν ότι η Μάντσεστερ είναι καλύτερη από τους Βαυαρούς.

Η Μάντσεστερ Σίτι φέτος έχει δώσει 40 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 32 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες, με win rate 80%.  Σε αυτά τα παιχνίδια έχει σκοράρει 87 γκολ, ήτοι 2.2 γκολ σε κάθε αγώνα, ενώ έχει δεχθεί μόλις 21 τέρματα (0.5 ανά ματς). Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερν έχει δώσει 36 παιχνίδια, έχοντας 27 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες, με win rate 75%. Εχει βάλει 102 γκολ (2.8 ανά ματς) και έχει δεχθεί 43 (1.2 ανά αγώνα).

Τα στατιστικά στοιχεία βγάζουν νικήτρια την Μάντσεστερ, με τους Βρετανούς να έχουν καλύτερο win rate (80% έναντι 75%), αλλά και καλύτερη άμυνα (0.5 έναντι 1.2). Η Σίτι διαψεύδει τον Πεπ, που χαρακτήρισε την Μπάγερν ως την κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, τη δεδομένη στιγμή.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα μετά από μία δύσκολη περίοδο, στην οποία υπέπεσε σε πολλές γκέλες, έχει βρει και πάλι ρυθμό. Εχει 20 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και οδεύει ολοταχώς για να σπάσει το ρεκόρ της Κοριτίμπα, η οποία είχε φτάσει τις 24 νίκες. Το μεγαλύτερο ρεκόρ στον κόσμο, με τη Μάντσεστερ Σίτι να… σκορπάει τρόμο στο διάβα της σε Αγγλία και Champions League.

Το συγκρότημα του Πεπ βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας απόσταση 12 βαθμών από την δεύτερη Γιουνάιτεντ, ενώ στο Champions League είναι με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά, αφού στο πρώτο ματς με την Γκλάντμπαχ επικράτησε με 2-0 στη Γερμανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ