Premier League: 319,8 εκατομμύρια ευρώ σε ατζέντηδες

Premier League: 319,8 εκατομμύρια ευρώ σε ατζέντηδες

Ζαλίζουν τα ποσά που καρπώθηκαν οι μάνατζερ από τις μεταγραφικές κινήσεις στο Νησί.

Οι σύλλογοι της Premier League πλήρωσαν συνολικά 272,2 εκατ. λίρες (319,8 εκατ. ευρώ) σε ατζέντηδες ποδοσφαιριστών τον τελευταίο χρόνο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, με την Τσέλσι να έχει την «πρωτιά» στη σχετική λίστα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (31/03) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Παρά το γεγονός ότι οι ομάδες έχασαν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων απ’ την πανδημία της Covid-19, τα κλαμπ της Premier League ξόδεψαν περίπου 10,5 εκατ. ευρώ (9 εκατ. λίρες) περισσότερα σε αμοιβές και προμήθειες ατζέντηδων, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Η Τσέλσι επένδυσε μεγάλα ποσά στις μεταγραφές των Μπεν Τσίλγουελ, Τόμο Βέρνερ, Χακίμ Ζιγιές, Κάι Χάβερτς κι Έντουαρντ Μεντί, ξοδεύοντας περίπου 41,4 εκατ. ευρώ (35,2 εκατ. λίρες) σε εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών.

Η πρωτοπόρος του εφετινού πρωταθλήματος Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής λίστας πληρώνοντας 35,3 εκατ. ευρώ σε προμήθειες ατζέντηδων για να αποκτηθούν παίκτες όπως οι Ρούμπεν Ντίας, Νέιθαν Ακέ, Φεράν Τόρες, ενώ η συμπολίτισσά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλήρωσε περίπου 35 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η Γουέστ Μπρομ είναι η ομάδα που πλήρωσε τα λιγότερα σε γραφεία μάνατζερ, καταβάλλοντας μόλις 4,9 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, τα κλαμπ της Championship συνολικά κατέβαλλαν περίπου 47,8 εκατ. ευρώ (40,7 εκατ. λίρες) σε αμοιβές ατζέντηδων με τη Νόριτς να πληρώνει τα περισσότερα (8 εκατ. ευρώ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ