Ο έμπειρος Σταν Κρένκε, ο ανερχόμενος Ντάνιελ Εκ και το μέλλον της Άρσεναλ (pics)

Ο έμπειρος Σταν Κρένκε, ο ανερχόμενος Ντάνιελ Εκ και το μέλλον της Άρσεναλ (pics)

Το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του Spotify, Ντάνιελ Εκ για την αγορά της Άρσεναλ έχει ξεσηκώσει τους οπαδούς του συλλόγου, που δεν τρέφουν μεγάλη συμπάθεια για τον Σταν Κρένκε. Ωστόσο, ποιός είναι πιο ισχυρός;

Οι οπαδοί της Άρσεναλ κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι δεν είναι με το έργο του ιδιοκτήτη της ομάδας τους, Σταν Κρένκε και το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του Spotify, Ντάνιελ Εκ, για την αγορά του συλλόγου τους έχει κάνει χαρούμενους.

Οι υποστηρικτές των «κανονιέρηδων» από την αρχή της θητείας του Κρένκε δεν ήταν ευχαριστημένοι με τα όσα έχει κάνει, όμως τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα μετά τη συμμετοχή της αγγλικής ομάδας στην European Super League, με τους οπαδούς να φτάνουν στο σημείο να πηγαίνουν στο «Έμιρειτς» για να διαμαρτυρηθούν κατά της διοίκησης.

Ο Σταν Κρένκε φαίνεται να είναι πρόθυμος να πουλήσει τις μετοχές της ομάδας του Λονδίνου για ένα ποσό που θα «αγγίζει» τα 2 δισεκατομμύρια και ο Ντάνιελ Εκ επιβεβαίωσε ότι αν ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ θέσει επίσημα την σύλλογο προς πώληση θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να καταθέσει πρόταση για την αγορά του.

Ωστόσο, πως συγκρίνεται ο Σουηδός επιχειρηματίας με τον Αμερικανό; Ας ρίξουμε μια ματιά. Η καθαρή αξία του 73χρονου ανέρχεται στις 5,9 δισεκατομμύρια λίρες και φιγουράρει στην 308η θέση στην λίστα του «Forbes» για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Από την άλλη, ο πολύ νεότερος Ντάνιελ Εκ που έχει σχεδόν τα μισά χρόνια του Κρένκε (38) βρίσκεται στην 522η θέση της σχετικής λίστας, με την καθαρή του αξίζα να είναι στις 3,4 δισεκατομμύρια λίρες και ουσιαστικά είναι γνωστός μόνο από το Spotify, το οποίο του ανήκει.

O Αμερικανός πέρα από την Άρσεναλ έχει απλώσει τα «δίχτυα» του σε MLB, NBA, NFL ακόμα και στα e-sports. Συγκεκριμένα, είναι ιδιοκτήτης των Κολοράντο Ράπιντς (MLS), τους Ντένβερ Νάγκετς (NBA), τους Λος Άντζελες Ραμς (NFL), τους Κολοράντο Άβαλανς (NHL). Μάλιστα, πρόσφατα ο επιχειρηματικός όμιλος του Αμερικανού μπήκε και στον χώρο των e-sports, αγοράζοντας ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των Call of Duty και Overwatch.

Επίσης πέρα από τον χώρο του αθλητισμού, ο 73χρονος διαθέτει το «Screaming Eagle Winery and Vineyards» και 1,4 εκατομμύρια στρέμματα αγροκτημάτων σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Όσον αφορά τον 38χρονο, έχει μια απίστευτη οικογενειακή κατοικία 43 εκατομμυρίων λιρών στα περίχωρα της Σουηδικής πρωτεύουσας Στοκχόλμης. Εκεί ζει με τη σύζυγο του, Σοφία Λεβαντέρ και τις δύο μικρές κόρες του.

Ο Σταν Κρένκε από την πλευρά του είναι παντρεμένος με την Αν Γουόλτον από το 1974 και έχουν τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι ο Τζος που εκτελεί χρέη διευθυντή στην Άρσεναλ.

Όπως φαίνεται, το καλοκαίρι προβλέπεται… καυτό για την Άρσεναλ και τους οπαδούς της που αναμένουν να δουν αν ο Ντάνιελ Εκ θα γίνει ο επόμενος διοικητικός ηγέτης της ομάδας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ