Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 4-1

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 4-1

Η Λίβερπουλ πετούσε «φωτιές» για ακόμα ένα παιχνίδι και με μπροστάρηδες τους συνήθεις υπόπτους Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο διέλυσε με 4-1 τη Γουέστ Χαμ. Μεγάλες νίκες για Χάντερσφιλντ και Μπράιτον, έσωσαν τον βαθμό στο τέλος Μπόρνμουθ, Σαουθάμπτον.

Όταν η «φονική» τριπλέτα (Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο) της Λίβερπουλ είναι καλά δεν υπάρχει άμυνα που να μπορεί να τη σταματήσει και αυτό διαπίστωσε με τον χειρότερο τρόπο η Γουέστ Χαμ. Οι Κόκκινοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και διέλυσαν τα σφυριά με 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν για 29 λεπτά, καθώς σ’ εκείνο το λεπτό ο Έμρε Τσαν με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σαλάχ άνοιξε το σκορ και απέβαλλε το άγχος από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ φρόντισε να «καθαρίσε» γρήγορα το παιχνίδι και στο 51′ ο Σαλάχ πέτυχε το 20ο εφετινό του γκολ με το αριστερό στην Πρέμιερ Λιγκ (αριθμός ρεκόρ) για το 2-0 και έξι λεπτά αργότερα ο Φιρμίνο έβαλε κι αυτός το όνομα του στη λίστα των σκόρερ.

Η Γουέστ Χαμ μείωσε στο 59′, με τον Αντόνιο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, όμως η Λίβερπουλ βρήκε ακόμη ένα γκολ, με τον Μανέ στο 77′ να «γράφει» το τελικό 4-1.

Γουέστ Μπρομ – Χάντερσφιλντ 1-2

Διπλό παραμονής έκανε η Χάντερσφιλντ, η οποία επικράτησε της Γουέστ Μπρομ με 2-1 εκτός έδρας και την «βύθισε» ακόμα περισσότερο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο ματς και μετά από ένα «άσφαιρο» πρώτο μέρος, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Φαν Λα Πάρα στο 48′. Μάλιστα οκτώ λεπτά αργότερα έκανε και το 0-2 με τον Μουνιέ, κλειδώνοντας τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με κεφαλιά του Ντόουσον στο 64′, όμως δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο και μοιραία παρέμειναν στην τελευταία θέση της Πρέμιερ Λιγκ με 20 βαθμούς. Η Χάντερσφιλντ από την άλλη έφτασε τους 30 βαθμούς και ανέβηκε στην 14η θέση, κάνοντας αποφασιστικό βήμα παραμονής.

Μπέρνλι – Σαουθάμπτον 1-1

Έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια παραμονής της έκλεψε η Σαουθάμπτον στην έδρα της Μπέρνλι (1-1), η οποία κρατούσε τη νίκη μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά και με λίγες φάσεις και για τις δύο ομάδες. Σε μια από αυτές στο 67′ ο Μπαρνς «ρίχτηκε» με αυτοθυσία στην μπάλα και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 91′. Τότε ο Γκαμπιαντίνι, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο 81′, εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα των Κλάρετς και «χάρισε» το βαθμό της ισοπαλίας στους Αγίους.

Μπόρνμουθ – Νιούκαστλ 2-2

Η Νιούκαστλ έφτασε πολύ κοντά σ’ ένα μεγάλο διπλό στην έδρα της Μπέρνλι, όμως έπαθε «μπλακ-άουτ» στα τελευταία λεπτά και έδωσε στους γηπεδούχους την δυνατότητα να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και στο 17′ άνοιξαν το σκορ με τακουνάκι του Γκέιλ. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω παρά το 0-2 και πίεσαν αρκετά στο δεύτερο μέρος.

Οι προσπάθειες τους έπιασαν τόπο στο 80′ με τον Σμιθ να βάζει ένα εκπλητικό γκολ και να μειώνει σε 1-2, με την Μπόρνμουθ να φτάνει και στην ισοφάριση στο 89′ με τον πρώην παίκτη της Νιούκαστλ, Νταν Γκόσλινγκ, να σκοράρει από κοντά και να δίνει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Μπράιτον – Σουόνσι 4-1

«Πάρτι» με καλεσμένη τη Σουόνσι έστεισε η Μπράιτον, η οποία συνέτριψε με 4-1 τους κύκνους και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18′ με πέναλτι του Μάρεϊ, με τον ίδιο παίκτη στο 69′ να κάνει και το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Νοκάρτ πέτυχε το τρίτο τέρμα των γλάρων, με τη Σουόνσι να μειώνει στο 86′ με αυτογκόλ του Ντανκ. Τον επίλογο των γκολ «έγραψε» στο 90′ ο Λοκάντια, o οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπράιτον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ