Η «μάχη» Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και στην Premier League

Η «μάχη» Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και στην Premier League

Δύο... τελικούς έχουν να δώσουν το Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τον... τελικό τετράδας που δίνει η Τσέλσι στο «Βίλα Παρκ» απέναντι στην Άστον Βίλα!

Αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μετράνε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, με μοναδικό στόχο φυσικά τη μεγάλη νίκη στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν.

Αυτή ωστόσο δεν θα είναι και η τελευταία φορά που φέτος οι φιναλίστ του Κυπέλλου θα… συγκρουστούν. Διότι, λίγες ώρες αργότερα και οι δύο θα στρέψουν τα βλέμματα τους στην Αγγλία και την Premier League για την τελευταία αγωνιστική (23/5) του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης!

Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και ο ΠΑΟΚ μπορεί να ελπίζει σε μερικές συγκυρίες που θα τον βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στο ευρωπαϊκό του ταξίδι για την επόμενη σεζόν…

Η ιστορία του Ολυμπιακού είναι πλέον γνωστή για τους περισσότερους. Σε περίπτωση που η ομάδα του Τόμας Τούχελ καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη τετράδα, τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, αντί για τον πρώτο.

Εάν οι «μπλε» δεν καταφέρουν να κλειδώσουν μία θέση στο επόμενο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, τότε οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να περιμένουν τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στις 29 του μηνός, ευελπιστώντας να μην το κατακτήσει η ομάδα του Λονδίνου, καθώς έτσι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό γύρο, που σημαίνει πως η προετοιμασία της ομάδας θα προγραμματιστεί νωρίτερα…

Οι «ασπρόμαυροι» από την άλλη έχουν τα δικά τους οφέλη από την όλη ιστορία… Που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Ολυμπιακού και εάν γίνουν τα… χατίρια του Δικεφάλου του Βορρά, τότε ο ΠΑΟΚ θα προβιβαστεί στο Europa League.

Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που θέλει την Τσέλσι στην τετράδα της Premier League για να κερδίσει έναν γύρο στο Champions League, ο ΠΑΟΚ θέλει να δει τους «μπλε» να τερματίζουν στην 5η θέση της βαθμολογίας. Δηλαδή να μην κερδίσουν στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Άστον Βίλα, καθώς αυτή τη στιγμή η Τσέλσι βρίσκεται στην 3η θέση με 67 βαθμούς και μόλις στι +1 από Λίβερπουλ και Λέστερ που φιλοξενούν Κρίσταλ Πάλας και Τότεναμ αντίστοιχα.

Ωστόσο οι «ασπρόμαυροι»… χρειάζονται την Τσέλσι, καθώς σε περίπτωση που συμβεί το πρώτο σενάριο, τότε ο Δικέφαλος του Βορρά θα χρειαστεί νίκη της ομάδας του Τούχελ στον τελικό με τη Σίτι, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός.

Η μέρα με τη νύχτα δηλαδή για τις δύο ελληνικές ομάδες που ακόμη και στην Premier League έχουν διαφορετικά «θέλω»! Ο Ολυμπιακός θέλει την Τσέλσι στην τετράδα, ο ΠΑΟΚ δεν τη θέλει. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει την Τσέλσι στην κορυφή της Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ την θέλει!

Μία άλλη παράμετρος που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, είναι να δει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτά το Europa League. Σε περίπτωση που το κατακτήσει η Βιγιαρεάλ, τότε η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα χρειαστεί να δει τους Ισπανούς να τερματίζουν στην 5η ή την 6η θέση της La Liga.

Αφού αναλύσαμε το πρώτο σενάριο που στέλνει τους «ασπρόμαυρους» στο Europa League, πάμε να δούμε και το δεύτερο που έχει να κάνει με το Conference League και πως μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίσει έναν προκριματικό γύρο στη νεοσύστατη διοργάνωση…

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα χρειαστεί το ίδιο ακριβώς σενάριο για την Τσέλσι και για το Conference League. Δηλαδή, οι «μπλε» να τερματίσουν στην 5η θέση στο πρωτάθλημα και παράλληλα να κατακτήσουν το Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Από την άλλη, η Βιγιαρεάλ θα παίξει επίσης καθοριστικό ρόλο σε όλο αυτό. Πως μπορεί να «βοηθήσει» τον ΠΑΟΚ το «κίτρινο υποβρύχιο»; Κατακτώντας το Europa League και τερματίζοντας στην 7η θέζη της La Liga.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση στο πρωτάθλημα, έχοντας ωστόσο τους ίδιους βαθμούς (58) με την Μπέτις (υπερτερεί) και έναν λιγότερο από την 5η Σοσιεδάδ. Για τη Βιγιαρεάλ μόνο εύκολη δεν θα είναι η υπόθεση, καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυξάνοντας έτσι και τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ για τον έναν γύρο στο Conference League.

Ο λόγος που ο ΠΑΟΚ κερδίζει έναν γύρο στο Conference και δεν πάει στο Europa με τα συγκεκριμένα κριτήρια είναι η βαθμολογία της Ελλάδας στο ranking της UEFA. Εάν δηλαδή συμβούν όσα χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει έναν γύρο στο Conference League, αυτόματα η Κυπελλούχος της Ελβετίας πηγαίνει στο Europa League, διότι θα αδιάσει μία θέση την οποία θα την κερδίσει κάποια ομάδα της (17η στη βαθμολογία της UEFA) Ελβετίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ