Μάντσεστερ Σίτι – Για αυτό κόστισε 100 εκατομμύρια λίρες ο Γκρίλις (pics, vids)

Μάντσεστερ Σίτι – Για αυτό κόστισε 100 εκατομμύρια λίρες ο Γκρίλις (pics, vids)

O Tζακ Γκρίλις έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με την Μάντσεστερ Σίτι, δικαιολογωντας από την αρχή τις 100 εκατ. λίρες που δαπάνησαν οι Πολίτες.

Ηταν ο διακαής πόθος του Πεπ Γκουαρντιόλα κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Η Μάντσεστερ Σίτι ικανοποίησε τα «θέλω» του Καταλάνου και έβγαλε από τα ταμεία της 100 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει, κάνοντας τον την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Τζακ Γκρίλις περί ου ο λόγος, έχει ξεκινήσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δόθηκαν για εκείνον, καθώς έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν.

Αν εξαιρέσει κανείς το παιχνίδι κόντρα στην Λέστερ για το Community Shield, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός στα υπόλοιπα παιχνίδια έχει ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα, δείχνοντας ότι έχει την εμπιστοσύνη του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον άλλοτε παίκτη της Άστον Βίλα να μην έχει αφήσει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Στο παιχνίδι κόντρα στην Λειψία, επιβεβαίωσε ξανά ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Παίρνοντας φανέλα βασικού, έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League. Και αυτό ήταν ονειρικό. Εγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής μετά τον Γουέιν Ρούνει (το 2004 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε) που στο πρώτο του ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σημείωσε ένα γκολ και μία ασίστ, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί παίκτης του αγώνα.

«Κάθε φορά που παίρνει την μπάλα, νιώθεις ότι κάτι θα συμβεί», ανέφερε μετά το παιχνίδι κόντρα στην Λειψία ο Νέιθαν Ακε. Με την στατιστική να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Ολλανδού αμυντικού.

 

 

 

Με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να μην είναι παρών από την αρχή της σεζόν, λόγω του τραυματισμού του που υπέστη στο πρόσφατο Euro, ο Γκρίλις στις πρώτες αγωνιστικές της Premier League ήταν ο πιο αξιόπιστος δημιουργός της Μάντσεστερ Σίτι. Ο 26άχρονος άσος έχει δημιουργήσει 13 ευκαιρίες για γκολ μέχρι στιγμής, έχοντας μοιράσει και μία ασίστ. Στην σχετική λίστα, μόνο ο Αλεξάντερ Αρνολντ της Λίβερπουλ έχει δημιουργήσει περισσότερες (20).

Την περασμένη χρονιά ήταν καλύτερος δημιουργός από όλους τους υπάρχων συμπαίκτες του, εκτός από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, δημιουργόντας 3,5 ευκαιρίες για γκολ ανά παιχνίδι.

«Είμαι απίστευτα χαρούμενος που υπέγραψα στη Σίτι. Είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα και ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Πεπ πήγε τη Σίτι σε άλλο επίπεδο και θα μάθω πολλά από αυτόν», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της παρουσίασης του από τους Πολίτες.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο Γκρίλις έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο ποδόσφαιρο που πρεσβεύει ο Πεπ Γκουαρντιόλα και να είναι βασικό στέλεχος της Μάντσεστερ Σίτι.Eίναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Premier League, που μπορεί να πιέσει πάνω στην μπάλα με μεγάλη αποτελεσματικότητα, κάτι το οποίο χρησιμοποιεί πολύ η ομάδα του Καταλανού τεχνικού, με τις αποδόσεις του Αγγλου μεσοεπιθετικού να δικαιώνουν τον Γκουαρντιόλα που επέμενε στην απόκτηση του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ