Τσέλσι – Ποιος Λουκάκου; Το «όπλο» του Τούχελ είναι τα φουλ μπακ! (pics, vids)

Τσέλσι – Ποιος Λουκάκου; Το «όπλο» του Τούχελ είναι τα φουλ μπακ! (pics, vids)

Η Τσέλσι πέρασε μέσα από ακόμη μία έδρα, κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά της από τους διώκτες της, με τον Τόμας Τούχελ να βλέπει για άλλη μία φορά να κάνουν τη... δουλειά τα μπακ του!

«Αν δε φυσήξει άνεμος κλαράκι δε σαλεύει…», λέει ο απλός λαός. Μία παροιμία την οποία φαίνεται να ενστερνίζεται και ο Τόμας Τούχελ στην Τσέλσι. Διότι τα πλάγια μπακ της Τσέλσι κάνουν… πλάκα και παίρνουν… παραμάζωμα όποιον βρίσκουν στο διάβα τους.

Με ένα επιβλητικό δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι πέρασε… αέρας από το St Jame’s Park και επικράτησε με 3-0 της Νιουκάστλ, αυξάνοντας τη διαφορά τόσο από τη Λίβερπουλ (+3) που γκέλαρε με την Μπράιτον (2-2), όσο και από τη Σίτι (+5) που ηττήθηκε μέσα στο Μάντσεστερ από την Κρίσταλ Πάλας.

Μία ακόμη αναμέτρηση στην οποία πρωταγωνίστησαν τα φουλ μπακ της Τσέλσι τα οποία διανύουν μυθική σεζόν. Εκεί όπου η μπάλα έκαιγε και η Τσέλσι δεν μπορούσε να βρει λύσεις στο… τείχος της Νιούκαστλ, φώναξε «παρών» ο Ρις Τζέιμς, ο οποίος σκόραρε δύο φορές μέσα σε διάστημα 12 λεπτών.

Ο Άγγλος μπακ, ήταν αυτός που ουσιαστικά πήρε το «τρίποντο» για τους «μπλε», δίνοντας έτσι και το… μαξιλαράκι του +3 από τη Λίβερπουλ που «κόλλησε» με τους… γλάρους στο «Άνφιλντ». Με τα δύο του υπέροχα γκολ, ο Τζέιμς έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ της Τσέλσι στη φετινή Premier League, έχοντας συνολικά συμμετοχή σε επτά τέρματα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο ο Τζέιμς που κάνει… πάταγο με την Τσέλσι ως μπακ, καθώς από την άλλη πλευρά ο Μπεν Τσίλγουελ δείχνει επίσης τα τρομερά του προσόντα στον επιθετικό τομέα. Ο Άγγλος αριστερός οπισθοφύλακας έχει σκοράρει τρία γκολ στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής αποδεικνύοντας πως έχει επίσης το ένστικτο του.. killer.

Μάλιστα, πριν από την αναμέτρηση με τις «καρακάξες» ο Τσίλγουελ είχε σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια της Premier League, κάτι που τελευταία φορά το είχε κάνει ο Φρανκ Λάμπαρντ, έχοντας «σφραγίσει» και το πάρα πολύ δύσκολο «τρίποντο» των «μπλε» στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπρέντφορντ.

Συνολικά στο πρωτάθλημα, τα δύο φουλ μπακ της Τσέλσι έχουν σκοράρει επτά φορές και είναι στο Νο1 και στο Νο2 της λίστας της Τσέλσι με τους σκόρερ της στην Premier League, καθώς ούτε καν ο Ρομέλου Λουκάκου για τον οποίον δαπανήθηκαν 115 εκατομμύρια, δεν έχει βρει περισσότερες φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Παράλληλα, για να καταλάβει κανείς το τρομερό επίτευγμα τους, αρκεί να γνωρίζει πως οι Μέσι και Νεϊμάρ έχουν στην Ligue 1 συνολικά μόλις 5 γκολ, ενώ αν υπολογίσουμε και το γκολ του Μάρκος Αλόνσο που αγωνίζεται επίσης ως αριστερός φουλ μπακ, τότε φτάνουν στα 8 γκολ, ένα λιγότερο από τα εννιά της Τότεναμ σε όλο το πρωτάθλημα!

Παρά τα αρκετά της προβλήματα με τους τραυματισμούς, η Τσέλσι βρίσκει λύσεις αυτή τη στιγμή μέσω των μπακ της και στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Τόμας Τούχελ να βγάζει συνεχώς όλο και περισσότερα… κόλπα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ