Ο… εξωγήινος Σαλάχ γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα στη Λίβερπουλ (pics+vids)

Ο… εξωγήινος Σαλάχ γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα στη Λίβερπουλ (pics+vids)

Ο εξωπραγματικός Μοχάμεντ Σαλάχ σπάει όλα τα ρεκόρ με τη Λίβερπουλ και αποδεικνύει (με αριθμούς) πως είναι ο πιο «καυτός» παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Η Λίβερπουλ είναι απολαυστική και τη φετινή σεζόν, παίζοντας επιβλητικό ποδόσφαιρο, ωστόσο έχει βρει μπροστά της την εξωπραγματική Μάντσεστερ Σίτι, η οποία φιγουράρει στην κορυφή, ούσα στο +9 από τους Reds (με παιχνίδι περισσότερο).

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άφησε πίσω την περσινή κακή σεζόν και φέτος ξεκίνησε με το… πόδι στο γκάζι. Από το ξεκίνημα τον Αύγουστο, μετράει μόλις δύο ήττες – αυτή από την Γουέστ Χαμ (3-2) στην 11η αγωνιστική της Premier League, τότε που τα «σφυριά» έβαλαν τέλος στο αήττητο 25 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις των Reds, και αυτή από τη Λέστερ με 1-0 στο τελευταίο της ματς για το 2021.

Μετά από την ήττα από τη Γουέστ Χαμ, οι Reds ξαναβρήκαν τον καλό τους εαυτό και πήραν πάλι μπρος, σημειώνοντας 8 σερί νίκες. Ένα σερί που δεν συνεχίστηκε, καθώς η Τότεναμ την φρέναρε στο Hotspur Stadium (2-2) στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Premier League, αφήνοντας τη Λίβερπουλ στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Σε αυτή τη φοβερή χρονιά των Reds ηγείται για άλλη μια φορά ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός είναι αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης της Λίβερπουλ και αποτελεί μια αστείρευτη μηχανή ασύλληπτων επιτευγμάτων.

Ο Σαλάχ μετράει 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, έχοντας πετύχει 15 γκολ στην Premier League, ενώ έχει μοιράσει και 9 ασίστ – πρώτος και στις δύο σχετικές λίστες στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, τα επιτεύγματά του δεν σταματούν εκεί. Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Νιουκάστλ (16/12), συμπλήρωσε 15 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος με γκολ ή ασίστ, κάτι που είχε καταφέρει στο παρελθόν μόνο ο Τζέιμι Βάρντι το 2015-2016 με τη Λέστερ.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης του συλλόγου που σκόραρε σε 9 σερί παιχνίδια τον μήνα Οκτώβριο, με το χατ-τρικ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (24/10) έγινε ο πρώτος Αφρικανός σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, αφήνοντας στη 2η θέση τον Drogba που σταμάτησε στα 104, ενώ με το γκολ κόντρα στη Μίλαν (7/12) έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ μετά τον Ίαν Ρας με 20+ γκολ σε 5 διαδοχικές σεζόν.

Έχοντας πετύχει όλα αυτά τα τρομερά πράγματα φέτος, δεν προξενεί εντύπωση πως αναδείχθηκε κορυφαίος για το 2021 (είχε πάρει την πρωτιά και πέρσι) από τους Άγγλους οπαδούς, σε μια ψηφοφορία 140.000 ατόμων που διενεργήθηκε από την Daily Mirror.

Ο «Αιγύπτιος Βασιλιάς», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι των Reds, αποτελεί έναν σύγχρονο μύθο για τη Λίβερπουλ και έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ με την κόκκινη φανέλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, με τον ίδιο να έχει… πετάξει το μπαλάκι στη διοίκηση, λέγοντας πως θέλει να παραμείνει στους Reds, αρκεί να του δοθεί ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια στην Premier League και του Champions League. Κάτι που σε αριθμούς μεταφράζεται σε 500 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ