Είναι αυτή η καλύτερη έκδοση της Λίβερπουλ του Κλοπ; (pics+vids)

Είναι αυτή η καλύτερη έκδοση της Λίβερπουλ του Κλοπ; (pics+vids)

Μία ήττα σε σε 25 αγώνες, παίζοντας επιβλητικό και απολαυστικό ποδόσφαιρο. Η Λίβερπουλ εντυπωσιάζει και τη φετινή σεζόν, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο στην Αγγλία. Είναι αυτή η Λίβερπουλ η καλύτερη επί εποχής Κλοπ;

Η Λίβερπουλ πραγματοποιεί μια άκρως απολαυστική και εντυπωσιακή σεζόν σε όλους τους τομείς. Τελευταίο της… θύμα η Νιουκάστλ, η οποία προηγήθηκε στο Άνφιλντ, αλλά οι Reds γύρισαν άρδην την κατάσταση και επικράτησαν με 3-1, μένοντας στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Μετά την πολύ κακή παρένθεση της περσινής σεζόν που όλα της πήγαν στραβά, φέτος η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει μπει με το… πόδι στο γκάζι από την αρχή της σεζόν και ούτε λίγο ούτε πολύ σκορπάει τον… φόβο και τον τρόμο τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League.

Με ορισμένες εξαιρέσεις, η φετινή εκδοχή της Λίβερπουλ είναι καθηλωτική. Έχει παίξει σε 25 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League και μετράει μόλις μία ήττα – αυτή από την Γουέστ Χαμ (3-2) στην 11η αγωνιστική της Premier League, τότε που τα «σφυριά» έβαλαν τέλος στο αήττητο 25 αγώνων σε όλες τις διοραγανώσεις των Reds.

Ωστόσο, μετά από αυτή την ήττα, η ομάδα του Κλοπ ανέκαμψε και πήρε πάλι μπρος, πετυχαίνοντας 8 σερί νίκες, στις οποίες δέχτηκε μόλις 3 γκολ.

Μοίρασε τρεις διαδοχικές… τεσσάρες στο Πρωτάθλημα (4-0 την Άρσεναλ, 4-0 την Σαουθάμπτον, 1-4 την Έβερτον), πήρε διπλό στο Σαν Σίρο (1-2 τη Μίλαν) και ολοκλήρωσε με το απίθανο 6/6 στον όμιλο του Champions League, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη αγγλική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Απόλυτος πρωταγωνιστής στην φετινή τρελή πορεία των Reds είναι αδιαμφισβήτητα ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος έχει εξελιχθεί για άλλη μια χρονιά στον ηγέτη της ομάδας, έχοντας πετύχει 15 γκολ στην Premier League, ενώ έχει μοιράσει και 9 ασίστ.

Ο Σαλάχ σαφώς έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εντυπωσιακά παραγωγική σεζόν της Λίβερπουλ, η οποία έχει πετύχει 48 γκολ σε 17 ματς στην Αγγλία, κάτι που την βάζει στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας, με τη Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθεί με 40.

Ο Κλοπ έχει κάνει ξανά το… Red Machine να δουλεύει στην εντέλεια, μέλος του οποίου, φυσικά, είναι και ο δικός μας, Κώστας Τσιμίκας.

Ο πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με την κόκκινη φανέλα, «οργώνει» την αριστερή πτέρυγα και ο κόσμος ζητάει συνεχώς από τον Γερμανό τεχνικό να τον χρησιμοποιεί ως βασικό. Το κλίμα στις τάξεις της Λίβερπουλ είναι κάτι παραπάνω από θετικό και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ