Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 – Ποδαρικό με διπλό τίτλου στο 93’ (vid)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 – Ποδαρικό με διπλό τίτλου στο 93’ (vid)

Εξωφρενικό ρυθμό, αποβολή, απίθανες χαμένες ευκαιρίες και μια επική ανατροπή περιελάμβανε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο «Νησί», με την Μάντσεστερ Σίτι να σοκάρει την Άρσεναλ στις καθυστερήσεις με «χρυσό» σκόρερ τον Ρόδρι να παίρνει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Δεν θα υπήρχε καλύτερο σενάριο για να ξεκινήσει η ποδοσφαιρική χρονιά το 2022. Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι μας χάρισαν ένα εξαιρετικό θέαμα, σε ένα ντέρμπι με ένταση και απίθανο ρυθμό το οποίο βρήκε νικήτρια την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα με 2-1 με τον Ρόδρι να σκοράρει με buzzer – beater στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και να χαρίζει  την νίκη στους «πολίτες» οι οποίοι έκαναν ποδαρικό με το δεξί στο νεό έτος.

Εντέκατη σερί νίκη για την Σίτι στο πρωτάθλημα η οποία πλέον βρίσκεται στο +11 από την Τσέλσι και στο +12 από την Λίβερπουλ οι οποίες τίθενται αντιμέτωπες αύριο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά ορεξάτες, με τον ρυθμό του αγώνα στα πρώτα λεπτά να είναι αρκετά γρήγορος. Η πρώτη φάση που σήκωσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων συνέβη στο 10’ όταν ο Έντερσον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Όντεργκααρντ με τον ρέφερι της αναμέτρησης Άτγουελ να δείχνει παίζεται με την βοήθεια και του VAR. 

To παιχνίδι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 14, ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν ωστόσο η κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Ράμσντειλ. 

Από τα μισά του πρώτου μέρους και έπειτα η Άρσεναλ πήρε τον έλεγχο του αγώνα, με τους Λονδρέζους να αναπύσσονται εξαιρετικά, έχοντας μπλοκάρει τους «πολίτες» οι οποίοι δεν είχαν τελική προς την εστία κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους. 

Τελικά η υπεροχή των «κανονιέρηδων» καρποφόρησε με την συμπλήρωση μιας ώρα, με τον Σάκα με εξαιρετικό αριστερό σουτ εντός περιοχής να πετυχαίνει το 1-0 με το έκτο του τέρμα την φετινή σεζόν.  

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, ωστόσο οι εξαιρετικές προσπάθειες του Μαρτινέλι στο 39’ και στο 43’ δεν βρήκαν στόχο.  

Στην επανάληψη όλο το σκηνικό του αγώνα άλλαξε, με την Σίτι να βρίσκει την ισοφάριση στο 52 με χτύπημα πέναλτι του Μαχρέζ, τον Μαρτινέλι να χάνει απίθανη ευκαρία προ κενής εστίας ένα λεπτό αργότερα… και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους ο Γκάμπριελ είδε την δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον συμπατριώτη του Ζεσούς, στο 56 αφήνοντας τους κανονιέρηδες με δέκα παίκτες.

Στην συνέχεια η Σίτι εκμεταλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν το σύστημα τους σε 5-3-1 με σκοπό να θωρακήσουν την άμυνα τους, και για 92 λεπτά τα κατάφερναν περίφημα. Ωστόσο κάπου εκεί «χτύπησε» ο Ρόδρι ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες και απο κοντά έκανε το 2-1 χαρίζοντας στην ομάδα του μια νίκη… μισό τίτλο.

Άρσεναλ ( Άλμπερτ Στουίβενμπεργκ): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Πάρτεϊ, Τζάκα, Σάκα (84′ Ελνένι), Έντεγκααρντ (63′ Χόλντινγκ), Μαρτινέλι, Λακαζέτ (71′ Σμιθ Ρόου).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ακέ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μαχρέζ, Ζεσούς (62′ Γκιντογκάν), Στέρλινγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ