Η μεγάλη ευκαιρία της Λίβερπουλ να δώσει ενδιαφέρον στη Premier League

Η μεγάλη ευκαιρία της Λίβερπουλ να δώσει ενδιαφέρον στη Premier League

Η Μάντσεστερ Σίτι έμαθε τη λέξη «γκέλα» και η Λίβερπουλ ονειρεύεται ξανά. Οι Reds καλούνται να αρπάξουν από τα... μαλλιά την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Στο Saint Mary’s Stadium αποδείχθηκε πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι… γήινη. Η Σαουθάμπτον όρθωσε ανάστημα στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Πεπ Γκουαρντιόλα, με το απίστευτο νικηφόρο σερί των «Πολιτών» στην Premier League να σταματάει στα 12 ματς. Μετά από δυόμιση ολόκληρους μήνες (τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα με Πάλας στις 30 Οκτωβρίου), το στραβοπάτημα για τη Σίτι ήρθε και στο Νησί… χαμογελούν ξανά. Η γκέλα της ομάδας του Μάντσεστερ δίνει την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να… ονειρευτεί. Άλλωστε, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, οι εκπλήξεις είναι πάντα πολλές και αναπάντεχες.

Με τον… αέρα της πρόκρισης στον τελικό του Carabao Cup, η Λίβερπουλ πηγαίνει στο Selhurst Park για να δώσει νέο ενδιαφέρον στα υψηλά διαζώματα της Premier League. Με τους Μανέ και Σαλάχ να πρωταγωνιστούν στα γήπεδα του Καμερούν με τις εθνικές τους ομάδες, η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ εξακολουθεί να δίνει τις δικές της μάχες. Στον σημερινό αγώνα (16:00) με την Πάλας, θα προσπαθήσει να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για το στέμμα της Premie League.

Κακά τα ψέματα, η Σίτι του Πεπ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το +12 από τους Reds είναι μια καλή διαφορά, που σου επιτρέπει να κάνεις σκέψεις… στέψης τον Μάη. Ωστόσο, πολλοί ξεχνούν πως η ομάδα του Κώστα Τσιμίκα έχει δύο αγώνες λιγότερους από τους «Πολίτες». Η περιπέτεια με τον κορωνοϊό έχει φέρει αυτήν την συνθήκη, με τις αναμετρήσεις κόντρα σε Λιντς και Άρσεναλ να οδηγούνται σε αναβολή.

Κόντρα στην Πάλας λοιπόν, η Λίβερπουλ θα έχει την ευκαιρία να ρίξει την διαφορά στους 9 πόντους, μεταφέροντας κάποιο… άγχος προς την μπλε μεριά του Μάντσεστερ. Όπως αναφέρουν στο Νησί, ο Γιούργκεν Κλοπ θα παρατάξει τον Άλισον κάτω από τα γκολποστ, με τους Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον στην άμυνα. Χέντερσον, Φαμπίνιο και Τζόουνς θα πάρουν θέση στο χωρο της μεσαίας γραμμής, ενώ η τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Γκόρντον, Φιρμίνο και Ζότα. Κατά πάσα πιθανότητα, ο Κώστας Τσιμίκας θα βρίσκεται στον πάγκο και δε θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα των Reds.

Άνοιξε ξανά το προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ, παραμένει σε καραντίνα ο Κλοπ | to10.gr

Ο Ζότα και το σερί… αφλογιστίας στην Premier League

Η πρόκριση στον τελικό του Carabao Cup, έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ντιόγκο Ζότα. Δύο γκολ στο Έμιρειτς, με τον Πορτογάλο να πληγώνει τους «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα.

Με τους Μανέ και Σαλάχ να απουσιάζουν, ο Πορτογάλος είναι το βαρύ πυροβολικό της αρμάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Δέκα γκολ σε είκοσι φετινές αναμετρήσεις έχει στην εφετινή Premier League ο 25χρονος επιθετικός, πραγματοποιώντας εκπληκτική σεζόν.

Παρόλα αυτά, στα τελευταία ματς πρωταθλήματος, ο Ζότα δεν έχει καταφέρει να συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα. Τελευταία φορά που σκόραρε ο Πορτογάλος στην Premier League ήταν στις 19 Δεκεμβρίου κόντρα στην Τότεναμ, μένοντας μακριά από το γκολ για τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Η συμβολή του στο παιχνίδι της ομάδας του Κλοπ είναι καθοριστική και είναι χαρακτηριστικό, πως σε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις, οι Reds μάζεψαν μόλις τέσσερις πόντους.

Diogo Jota Says Liverpool Like a “Different Club” with Fans Back - The Liverpool Offside

Οι παίκτες του Κλοπ έχουν «χρυσή» ευκαιρία στα… πόδια τους. Το στραβοπάτημα της Σίτι δίνει νέο ενδιαφέρον στο Νησί και η Λίβερπουλ καλείται να μπει εμπόδιο στα σχέδια των «Πολιτών» για πρόωρη στέψη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ