Λίβερπουλ: Η ευκαιρία του Τσιμίκα να γράψει ιστορία

Λίβερπουλ: Η ευκαιρία του Τσιμίκα να γράψει ιστορία

Την ευκαιρία να κατακτήσει το Carabao Cup και να γράψει ιστορία με τη φανέλα της Λίβερπουλ θα έχει ο Κώστας Τσιμίκας στις 27/2 απέναντι στην Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ».

Ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολτν… κερνούσε, ο Ντιόγκο Ζότα… έπινε. Οι δύο ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ έκαναν ό,τι ήθελαν στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στην Άρσεναλ στον δεύτερο ημιτελικό του Carabao Cup και έδωσαν στους «κόκκινους» το μεγάλο εισιτήριο για τον τελικό της 27ης του Φλεβάρη, όπου θα αντιμετωπίσουν την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.

Φυσικά, η αναμέτρηση θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, λόγω του Κώστα Τσιμίκα. Μπορεί ο Έλληνας αριστερός μπακ να μην αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια με τους «κανονιέρηδες», ωστόσο φέτος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιούργκεν Κλοπ, έχοντας αγωνιστεί μέχρι στιγμής στη σεζόν 16 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με τις τρεις συμμετοχές να τις έχει κάνει στο Carabao Cup.

Με τη συγκεκριμένη πρόκριση ο «Τσίμι» κατάφερε να φτάσει σε ένα τρομερό επίτευγμα και σε περίπτωση που αγωνιστεί θα γίνει μόλις ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα έχει δώσει το «παρών» στον τελικό του συγκεκριμένου θεσμού.

Ο πρώτος Έλληνας που είχε καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό του League Cup, ήταν τη σεζόν 1998-99 ο Θοδωρής Ζαγοράκης, όταν είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο τέλος στον χαμένο τελικό κόντρα στην Τότεναμ.

Ωστόσο, την επόμενη χρονιά, η Λέστερ επικράτησε της Τρανμίρ στον τελικό και έτσι ο Ζαγοράκης που δεν αγωνίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι, σήκωσε την κούπα και έγινε μόλις ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στο συγκεκριμένο επίτευγμα.

Εκτός από τον Ζαγοράκη και ο ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχει καταφέρει να αγωνιστεί στον τελικό του League Cup. Ο παλαίμαχος άσος είχε δώσει το «παρών» στον τελικό της σεζόν 2003-04, όταν αγωνιζόταν στην Μπόλτον, γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα με 2-1 από την Μίντλεσμπρο.

Έτσι, ο Κώστας Τσιμίκας θα έχει μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά του, καθώς σε περίπτωση που αγωνιστεί στον τελικό θα γίνει μόλις ο τρίτος Έλληνας που το έχει καταφέρει, ενώ εάν κατακτήσει και την κούπα θα βάλει το όνομα του δίπλα από αυτό του Ζαγοράκη ο οποίος παραμένει ο μοναδικός Έλληνας νικητής του θεσμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ