Τσέλσι: Ο Τζέιμς έδειξε (ξανά) γιατί είναι ο πιο καταλυτικός παίκτης του Τούχελ (pics, vids)

Τσέλσι: Ο Τζέιμς έδειξε (ξανά) γιατί είναι ο πιο καταλυτικός παίκτης του Τούχελ (pics, vids)

Ένα 70λεπτο μετά από 2,5 μήνες, ήταν αρκετό ώστε ο Ρις Τζέιμς να αποδείξει και πάλι ότι ο ρόλος του στην Τσέλσι του Τόμας Τούχελ είναι παραπάνω από σημαντικός...

Στις περισσότερες ομάδες ένας επιθετικός είναι αυτός που συνήθως κεντρίζει τα φώτα λόγω των γκολ του. Σε άλλες είναι ένας μεσοεπιθετικός είναι αυτός που παίρνει τα «μπράβο» του κόσμου και του προπονητή του για τις φοβερές του πάσες και τον τρόπο που «τρυπάει» με τις μπαλιές του τις αντίπαλες άμυνες.

Στην Τσέλσι ωστόσο δεν είναι έτσι. Διότι φέτος, στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, αυτός που είχε τον συγκεκριμένο ρόλο ήταν ο Ρις Τζέιμς. Ο δεξιός φουλ μπακ των «μπλε» που επέστρεψε στη δράση μετά από σχεδόν τρεις μήνες απουσίες.

Το Άλφα και το Ωμέγα του Τόμας Τούχελ στο 3-4-3! Έτσι απέδειξε και με το πρώτο του ματς στο οποίο ξεκινάει από το αρχικό σχήμα, μετά από 2,5 μήνες. Σαν να μην έλειψε μια μέρα που λέει και ο λαός…

Ο Άγγλος φουλ μπακ ήταν απολαυστικός. Αγωνίστηκε για 70 λεπτά στο Turf Moor απέναντι στην Μπέρνλι και απέδειξε ξανά το… αυτονόητο. Ότι τα φουλ μπακ της Τσέλσι, είναι και οι σημαντικότεροι της ποδοσφαιριστές.

Μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, η Τσέλσι ήταν στην πρώτη θέση και μάλιστα με μια διαφορά τεσσάρων βαθμών. Ο τραυματισμός του Τσίλγουελ (αριστερό φουλ) μπακ την έριξε από την κορυφή, ενώ αυτός του Τζέιμς της… γκρέμισε και κάθε όνειρο για την κατάκτηση της Premier League.

Και αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο ματς του Τζέιμς ως βασικός, μετά από τα τέλη του Δεκεμβρίου, όταν και τραυματίστηκε απέναντι στην Μπράιτον. Ο 22χρονος έκανε ένα τρομερό ματς και δίκαια πήρε το βραβείο του MVP σπίτι του.

Ένα γκολ, μια ασίστ και μια εικόνα που περίμενε πως και πως ο Τούχελ από ένα μπακ. Για να καταλάβει κανείς, ο Τζέιμς φέτος είναι ο μοναδικός Άγγλος αμυντικός στην Premier League και συνολικά ο τρίτος, που φτάνει στα 5+ γκολ και στις 5+ ασίστ.

Μάλιστα, ο Τζέιμς έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ/ασίστ μέσα στη σεζόν από κάθε αμυντικό στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως την πλάτη του βλέπουν στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία και ποδοσφαιριστές όπως ο Φιρμίνο, ο Ράσφορντ, ο Σάντσο και ο Ριτσάρλισον! Έχοντας μείνει στα «πιτς» και για ένα διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών!

Ένα ποιοτικό και ουσιαστικό 70λεπτο, ήταν αρκετό για τον Τζέιμς για να αποδείξει ότι πρόκειται για τον πιο καταλυτικό παίκτη του Τόμας Τούχελ στην Τσέλσι. Και στον αμυντικό τομέα και στον επιθετικό όπου ο Άγγλος διαπρέπει φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ