Ντιόγκο Ζότα: Το τέλειο… εργαλείο του Κλοπ και της Λίβερπουλ (vids)

Ντιόγκο Ζότα: Το τέλειο… εργαλείο του Κλοπ και της Λίβερπουλ (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει άφθονα επιθετικά ταλέντα στη διάθεση του, ωστόσο ο Ντιόγκο Ζότα συνεχίζει να πετυχαίνει γκολ καθοριστικής σημασίας για τους «Reds».

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπορεί να είναι ο σούπερ σταρ τους, ο Σάντιο Μανέ ο πολεμιστής τους, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ο μάγος τους και ο Λουίς Ντίαζ το νέο τους αγαπημένο.

Αλλά πού στο καλό θα ήταν η Λίβερπουλ χωρίς τον Ντιόγκο Τζότα;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν τη διαφορά στο Άνφιλντ αυτές τις μέρες, αλλά λίγοι είναι τόσο καθοριστικοί όσο ο Πορτογάλος διεθνής.

Δεν τον λένε «Jota the Slotter» για το τίποτα. Είναι ο βασιλιάς της περιοχής πέναλτι, όσον αφορά τη Λίβερπουλ.

«Τι παίκτης, τι αγόρι!» ξεστόμισε ο Γιούργκεν Κλοπ την Κυριακή, καθώς το 19ο γκολ του Πορτογάλου στη σεζόν κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ, χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά στους «Reds» έκει όπου τους περιμένει μια λαχταριστή σύγκρουση στο Γουέμπλει κόντρα στη Mάντσεστερ Σίτι.

Αν ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος ήταν… καυτοί για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, τότε ο Απρίλιος και ο Μαϊός θα μπορούσαν να είναι απόλυτα… σεισμικοί.

Δεν τους αρέσει να μιλούν γι ‘αυτό, και είναι κατανοητό, ωστόσο ο στόχος των τεσσάρων τροπάιων είναι «ζωντανός» και αυτό είναι κάτι που… εξιτάρει.

Η ομάδα του Κλοπ απέχει 16 παιχνίδια από το απόλυτο.

Με τον Ζότα σε αυτή την κατάσταση, σίγουρα έχουν αρκετές πιθανότητες. Υπάρχουν μερικοί παίκτες που έχουν απλώς αυτό το ταλέντο, αυτή την ικανότητα να βρίσκονται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, και σίγουρα ο Πορτογάλος είναι ένας από αυτούς.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που τον συγκρίνουν με τον θρύλο των «Reds» Ρόμπι Φάουλερ. Ο Jota έχει ακόμα δρόμο να διανύσει αν θέλει να ανταποκριθεί στα κατορθώματα του Ρόμπι Φάουλερ στο Άνφιλντ, αλλά σίγουρα υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο, όσον αφορά την κίνηση και το ένστικτό τους γύρω από την περιοχή.

«Ήταν λαμπρός», είπε ο Φάουλερ στο ITV Sport. «Υπάρχουν μερικοί επιθετικοί που πέφτουν πάντα στα βάθη, κάτι που είναι εντάξει, αλλά κάνει τη δουλειά του μέσα στο κουτί και αυτό τον κάνει τεράστια απειλή».

Αυτή είναι τώρα η πιο παραγωγική καμπάνια στην καριέρα του Jota, αλλά δεν είναι μόνο ο όγκος των γκολ που είναι εντυπωσιακός. Είναι η ποικιλία των χτυπημάτων του και η σημασία τους.

Δώδεκα φορές αυτή τη σεζόν, έχει σκοράρει το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ σε έναν αγώνα. Το πιο πρόσφατο ήρθε στο Φόρεστ όταν κατάφερε να βρει δίχτυα, έπειτα από την εκπληκτική σέντρα του Κώστα Τσιμίκα.

Ο Ζότα δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλά, κακά τα ψέματα, αλλά ακριβώς όπως απέναντι στην Άρσεναλ την Τετάρτη, όπως και σε τόσες άλλες περιπτώσεις πριν από αυτήν, ήταν αυτός που βρήκε τον τρόπο για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των αντιπάλων.

«Αν πρόκειται να περάσετε τη μπάλα στον Ντιόγκο, τότε βεβαιωθείτε ότι είναι μέσα στην περιοχή!» αστειεύτηκε ένα μέλος του επιτελείου της Λίβερπουλ. Όλα τα γκολ του Πορτογάλου αυτή τη σεζόν προήλθαν μέσα από τα 18 μέτρα. Έχει σκοράρει επτά με το δεξί, επτά με το αριστερό και πέντε με το κεφάλι.

Με τον Ντίαζ πλέον στο ρόστερ της Λίβερπουλ, ο Κλοπ ξαφνικά μπορεί να κόψει και να αλλάξει την πρώτη γραμμή του χωρίς αυτό να βλάψει τις ευκαιρίες της ομάδας του. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί καθοριστικό τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η σεζόν φτάνει σε μια συναρπαστική κορύφωση.

Πριν από αυτό, ωστόσο, έρχεται ένα διεθνές διάλειμμα. «Δεν τους μισώ», είπε ο Κλοπ την Κυριακή, «αλλά με ανησυχούν!» Θα περάσει τις επόμενες 10 ημέρες με σταυρωμένα τα δάχτυλά του, καθώς τα αστέρια του θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ο Ζότα είναι μεταξύ αυτών που δρουν. Η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Τουρκία σε ένα κρίσιμο πλέι οφ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Πόρτο την Πέμπτη. Κερδίστε το και θα παίξουν είτε με την Ιταλία είτε με τη Βόρεια Μακεδονία την επόμενη Τρίτη για μια θέση στο Κατάρ.

Δεν είναι ο μόνος που έχει μεγάλα παιχνίδια να παίξει. Ο Σαλάχ και ο Μανέ έρχονται αντιμέτωποι καθώς η Αίγυπτος αντιμετωπίζει τη Σενεγάλη, ο Tακούμι Mιναμίνο βρίσκεται στα πρόθυρα της πρόκρισης με την Ιαπωνία, ενώ η Κολομβία του Ντιάζ χρειάζεται ένα μικρό θαύμα καθώς αντιμετωπίζει τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα.

Ο Κλοπ θα ελπίζει και θα προσευχηθεί να βγουν όλοι αλώβητοι.

Ήδη ο Γερμανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, με τον δεξιό μπακ να χάνει το παιχνίδι κόντρα στη Φόρεστ λόγω τραυματισμού του μηριαίου.

Αντιμετώπισαν την απουσία του Άγγλου διεθνή την Κυριακή, με τον Τζο Γκόμεζ να συμπληρώνει θαυμάσια. Ολόκληρη η ομάδα του Κλοπ θα χρειαστεί από τώρα έως τα τέλη Μαΐου, αυτό είναι σίγουρο, με τον καθένα να πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Και ο Ζότα σίγουρα ξέρει να παίζει τον δικό του πολύ καλά. «Θα μας πάει στη νίκη», τραγούδησαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ στο Φόρεστ, και κάτι μας λέει πως αυτό θα ακούγεται πολύ τις επόμενες εβδομάδες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ