Τσέλσι, η επόμενη ημέρα: Όσα θέλετε να ξέρετε για τους νέους ιδιοκτήτες (pics)

Τσέλσι, η επόμενη ημέρα: Όσα θέλετε να ξέρετε για τους νέους ιδιοκτήτες (pics)

Η Τσέλσι ετοιμάζεται να μπει σε νέα εποχή, καθώς η κοινοπραξία των Τοντ Μπόλι και Χάνσγιοργκ Βις βρίσκεται μια ανάσα από το οριστικό deal. Ποιο είναι το παρελθόν του διδύμου και τι σκοπεύουν να κάνουν με τους «μπλε».

Η μεγάλη στιγμή για την Τσέλσι έχει σχεδόν φτάσει. Για την ακρίβεια, πλέον οι «μπλε» μετράνε αντίστροφα για την αλλαγή εποχής.

Όπως έγινε γνωστό από όλα τα μεγάλα Μέσα του Νησιού, η πώληση της Τσέλσι βρίσκεται προ των πυλών, καθώς όλα δείχνουν πως κοινοπραξία των Τοντ Μπόλι και Χάνσγιοργκ Βις θα αναλάβει την πιο επιτυχημένη αγγλική ομάδα του 21ου αιώνα με βάση τους τίτλους.

Έπειτα από 19 χρόνια και 21 τίτλους με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, η Τσέλσι ετοιμάζεται για την αλλαγή σελίδας. Μία αλλαγή η οποία ήταν αναπόφευκτη μετά και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Ρώσο μεγιστάνα από τη βρετανική κυβέρνηση.

Ωστόσο το αύριο της Τσέλσι αναμένεται «λαμπρό», καθώς το δίδυμο Μπόλι – Βις υπόσχεται πολλά. Κυρίως λόγω του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου…

Ποιο είναι το παρελθόν του διδύμου ωστόσο και τι σκοπεύουν να κάνουν με τους «μπλε»;

2/3/2022. Ήταν η πρώτη φορά που ο Ελβετός επιχειρηματίας, Χάνσγιορκ Βις, εξέφρασε ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την αγορά της Τσέλσι.

Ο Βις «πατάει» αυτή τη στιγμή στα 86 του χρόνια. Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με το ποδόσφαιρο, κατέχει μια περιουσία που ξεπερνάει τα 5 δισεκατομμύρια και βρίσκεται ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Το 2019 μάλιστα, είχε βραβευτεί ως Φιλάνθρωπος της χρονιάς, καθώς είχε δωρίσει 1 δισ. για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ γενικότερα είναι ένας από τους πιο ενεργούς φιλάνθρωπους του κόσμου, καθώς θεωρείται και ο πιο επιδραστικός Ελβετός του πλανήτη.

Τα πρώτα βήματα του Βις

Μεγάλωσε σε ένα διαμέρισμα στη Βέρνη, σπουδάζοντας πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, πριν κάνει το μεγάλο άλμα στις ΗΠΑ. Εκεί ο Βις μπήκε στο Χάρβαρντ και η ζωή του άλλαξε οριστικά.

Το 1977, ο Ελβετός ίδρυσε την εταιρία Synthes, η παρήγαγε ιατρικά είδη και πιο συγκεκριμένα ορθοπεδικά.

Ο Βις δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, μπήκε αμέσως στον… χορό των χρημάτων και το 2012 η περιουσία του εκτοξεύτηκε όταν η Johnson & Johnson αγόρασε την Synthes. Το deal λέγεται πως έφτασε στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ελβετός είχε επίσης αποκαλύψει πως θα προχωρούσε στην αγορά της Τσέλσι, μόνο εάν έβρισκε κάποιον ή κάποιος συνέταιρους. Και τελικά αυτός είναι ο Τοντ Μπέλι ο οποίος μάλιστα θα είναι και το «κεφάλι» της Τσέλσι από εδώ και στο εξής.

Παρότι ο Βις ήταν ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά, ο Μπόλι είναι ο επικεφαλής του consortium. Ο άνθρωπος που θα ηγηθεί των «μπλε» σε αυτή τη νέα εποχή.

Ο Μπόλι ήταν εξ αρχής το φαβορί. Όχι μόνο λόγω του πολύ δυνατού consortium που είχε φτιάξει, αλλά κυρίως λόγω της ενασχόλησης του με τον αθλητισμό.

Και εάν αναλογιστεί κανείς την πορεία των ομάδων του, τότε σίγουρα πρόκειται για ένα «μυαλό» το οποίο μπορεί να διατηρήσει την Τσέλσι πολύ ψηλά.

Ο Μπόλι είναι γνωστό πως κατέχει μετοχές τόσο στους Λος Αντζελες Ντότζερς, όσο και στους Λος Άντζελες Λέικερς, έχοντας υπάρξει και στο παρελθόν επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Guggenheim Partners…

Ο Αμερικανός έχει μια περιουσία που ξεπερνάει τα 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Μαρκ Γουόλτερ, με τον οποίο κατέχουν το 20% των Ντότζερς και το 27% των Λέικερς.

Μάλιστα, ο Μπόλι κατάφερε να «πείσει» τον Γουόλτερ να «μπει» στην κοινοπραξία για την αγορά της Τσέλσι, ανεβάζοντας έτσι αρκετά τη «δύναμη» της πρότασης.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τον Βις, η συνολική περιουσία του consortium «αγγίζει» τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια και ξεπερνάει τα 8.5-9 δισ. του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η αποτυχημένη προσπάθεια να αγοράσει την Τσέλσι και η «τρέλα» του με το… πραγματικό ποδόσφαιρο

Αυτή δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ο Τοντ Μπόλι προσπαθεί να αγοράσει την Τσέλσι. Το είχε δοκιμάσει και το 2019, καταθέτοντας μια πρόταση που έφτανε στα 3 δισεκατομμύρια. Ο Αμπράμοβιτς τότε δεν είχε κανέναν λόγο να πουλήσει και έτσι είχε απορρίψει αμέσως την πρόταση.

Ο Μπόλι έχει μιλήσει πολλές φορές για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται, ενώ αν και κατάγεται από τις ΗΠΑ έχει αναφέρει ουκ ολίγες φορές πως το… πραγματικό ποδόσφαιρο είναι αυτό του… υπόλοιπου κόσμου.

«Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο σπορ παγκοσμίως και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι εδώ στις ΗΠΑ μιλάμε για… αμερικανικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα και είναι το μεγαλύτερο αθλητικό προϊόν του πλανήτη. Παίζεται για 90 λεπτά, οπότε υπάρχει ένα ξεκάθαρο χρονικό όριο, ενώ το πάθος των οπαδών για το παιχνίδι δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο άθλημα.

Όταν αποφασίσεις να εμπλακείς με μία τέτοια ομάδα πρέπει να προσπαθείς μονάχα για τη νίκη, αλλά και να είσαι μέρος της ομάδας, να γίνεις ένα με τον κόσμο», είχε δηλώσει σε μια παλαιότερη συνέντευξη ο Αμερικανός ο οποίος ήταν από την αρχή της ιστορίας ο «αγαπημένος» των φιλάθλων της Τσέλσι.

Με τον Μπόλι στο τιμόνι και τον Βις από πίσω, η Τσέλσι μπορεί να ελπίζει πως το μέλλον της θα είναι ανάλογο με τα χρόνια που είχε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην ηγεσία.

Το όραμα, ο τρόπος σκέψης και η δουλειά του Μπόλι στις ομάδες του και κυρίως στους Ντότζερς μπορούν να κάνουν τους οπαδούς της Τσέλσι να πιστεύουν και σε ένα πιο «λαμπρό»… αύριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ