Χάνει το… τρένο της Ευρώπης η Γουλβς (0-3) – Η Μπέρνλι έστειλε στην Championship τη Γουότφορντ (1-2)

Χάνει το… τρένο της Ευρώπης η Γουλβς (0-3) – Η Μπέρνλι έστειλε στην Championship τη Γουότφορντ (1-2)

Η Μπράιτον... άλωσε (0-3) το Μολινό και έβαλε σε μπελάδες το ευρωπαϊκό όνειρο της Γουλβς του Σα. Απίθανη ανατροπή (1-2) της Μπέρνλι στο Vicarage Road και... αντίο Premier League για Γουότφορντ.

Η Μπράιτον έστησε… πάρτι (0-3) στο Μολινό και απομάκρυνε τη Γουλβς από την ευρωπαϊκή ζώνη. Η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ διέσυρε τους «λύκους» του Ζοσέ Σα και ανέβηκε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 44 πόντους.

Μετά και την τριάρα από την Μπράιτον, η Γουλβς μπήκε σε περιπέτειες, απέχοντας πλέον τρεις πόντους από τη θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό, με τον Ζοσέ Σα να πιάνει πέναλτι στο 31ο λεπτό. Ωστόσο στο 41’ ο Γουέλμπεκ κέρδισε κι άλλο πέναλτι από τον Μπολί και ο Μακ Άλιστερ ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 0-1.

Μάλιστα στο 70ο λεπτό ο Τροσάρ από δεξιά έκανε όμορφη ενέργεια και από κοντά πλάσαρε με το αριστερό για το 0-2. Στο 86’ ο Κουκουρέγια έστρωσε στον Μπισουμά που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Σεμέδο (53’ Γιόνι), Κόαντι, Μπολί, Σάις, Αΐτ Νουρί, Ντεντόνκερ, Νέβες (46’ Νέτο), Μουτίνιο, Σίλβα (46’ Χιμένες), Χουάνγκ

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Ντανκ, Κουκουρέγια, Φέλτμαν, Μουεπού (62’ Γουέμπστερ), Μπισουμά, Μακ Άλιστερ, Μαρτς (87’ Λάμπτεϊ), Τροσάρ (89’ Γκρος), Καϊσέδο, Γουέλμπεκ

Γουότφορντ-Μπέρνλι 1-2

Στον παράδεισο η Μπέρνλι, στην… κόλαση η Γουότφορντ! Με μυθική ανατροπή στα τελευταία λεπτά (1-2), η ομάδα του Λανκασάϊρ, πέρασε από το Vicarage Road, σπρώχνοντας τους γηπεδούχους στην… αγκαλιά της Championship.

Με το μεγάλο διπλό, η Μπέρνλι πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα, φτάνοντας στους 34 πόντους. Από την άλλη, η Γουότφορντ παρέμεινε στην προτελευταία θέση και τους 22 πόντους και ετοιμάζει… βαλίτσες για τη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά, για να σωθούν οι «σφήκες» θέλουν το 4/4, ισάριθμες ήττες της Λιντς και να καλύψουν και 7 γκολ διαφορά από τα παγόνια…

Στο 8ο λεπτό ο Κούτσκα σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στο πρόσωπο του Ταρκόβσκι και κατέληξε στα δίχτυα της Μπέρνλι για το 1-0.

Στο 47ο λεπτό ο Φόστερ είπε όχι εντυπωσιακά σε συρτό σουτ του Λένον από το πέναλτι ενώ στο 51’ ήταν η σειρά του Πόουπ να σώσει μετά από σουτ του Κούτσκα. Στο 73ο λεπτό ο Φόστερ πραγματοποίησε απίθανη απόκρουση σε κεφαλιά του Μπαρνς

Όμως στο 83ο λεπτό ο Τέιλορ σέντραρε από αριστερά και ο Κορκ με κεφαλιά ψαράκι στο πίσω δοκάρι έκανε το 1-1. Μέχρι που φτάσαμε στο 86’, με τον Βίντρα να στρώνει έξω στον Μπράουνχιλ, που με όμορφο πλασέ έγραψε το 1-2. Με αυτόν τον τρόπο, η Μπέρνλι έβαλε… ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της Γουότφορντ.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Φόστερ, Λουζά, Καμπασελέ, Φεμένια, Σαμίρ, Σαρ, Καμαρά, Πέδρο, Σισοκό, Κούτσκα, Ντένις

ΜΠΕΡΝΛΙ: Πόουπ, Ταρκόβσκι, Κορκ, Τέιλορ, Μπράουνχιλ, Ρόμπερτς, Ροντρίγκες, Κόλινς, Λένον (89’ Λόουτον), ΜακΝίλ, Βέγκχορστ (60’ Μπαρνς)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:

  • Αστον Βίλα-Νόριτς 2-0
  • Σαουθάμπτον-Κρισταλ Πάλας 1-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ