Η «κωλοτούμπα» του Κλοπ έχει όνομα… Ντάργουιν Νούνιες (pics)

Η «κωλοτούμπα» του Κλοπ έχει όνομα… Ντάργουιν Νούνιες (pics)

Ο Γιούργκεν Κλοπ έξι χρόνια πριν έλεγε ότι δεν θα πάρει ποτέ παίκτη για 100.000.000 ευρώ και φέτος τα «σκάει» χοντρά για την απόκτηση του Ντάργουιν Νούνιες.

Ο Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να αλλάξει το στάτους της Λίβερπουλ όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο Γερμανός τεχνικός έβαλε σε μια σειρά τους κόκκινους, ενώ κατάφερε να τους στέψει τόσο πρωταθλητές μετά από 30 χρόνια, αλλά και πρωταθλητές Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία τους.

Εκτός από τους τίτλους όμως και το γεγονός ότι επανέφερε στην κορυφή, ο Κλοπ είχε συγκεκριμένη πολιτική στα μεταγραφικά θέματα της ομάδας. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός προπονητής έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως είναι κάθετα αντίθετος στις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών για 100.000.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του το έχει τονίσει αρκετές φορές, αν και είχε συναινέσει για τη μεταγραφή του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για 80.000.000 ευρώ αλλά και για μεταγραφές σε 7 χρόνια που «αγγίζουν» τα 900.000.000 ευρώ.

Το 2016 μάλιστα ο Κλοπ είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αντίθετος στην απόφαση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξοδέψει 105.000.000 ευρώ για τον Πολ Πογκμπά, λέγοντας  πως όταν έρθει εκείνη η ώρα για τη Λίβερπουλ, εκείνος «δεν θα είναι στη δουλειά άλλο».

Έξι χρόνια μετά όμως ο τεχνικός των Reds φαίνεται πως έχει κάνει… στροφή, αφού είναι αυτός που θέλει διακαώς την απόκτηση του Ντάργουιν Νούνιες από την Μπενφίκα και η Λίβερπουλ είναι κοντά σε συμφωνία με την Μπενφίκα για ένα ποσό που θα φτάσει τους αριθμούς που ο Κλοπ δεν θα ξόδευε… Τα 100.000.000. Περίπου το ποσό που είχε εκφράσει την αντίθεση του για τον Πογκμπά…

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Γερμανός έχει κάνει… ιδιαίτερες δηλώσεις σχετικά με τα ποσά που δαπανούνται για μεταγραφές και πολύ πιο πρόσφατα. Όταν η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ τον περασμένο Μάιο για 60.000.000 ευρώ και πάλι ο Κλοπ είχε εκφράσει την αντίθεση του λέγοντας πως θέτει νέα όρια στις μεταγραφές και νέα ρεκόρ η ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Σε λιγότερο από ένα μήνα μετά όμως ο Κλοπ κάνει «κωλοτούμπα» και η Λίβερπουλ προχωράει σε απόκτηση παίκτη που δεν είναι τόσο φτασμένος όσο ο Νορβηγός στράικερ με 40.000.000 ευρώ από ότι στοίχισε στους πολίτες ο Χάαλαντ.

Οι δηλώσεις του Κλοπ το 2016 για τον Πογκμπά

«Αν φέρεις έναν παίκτη για 100 εκατομμύρια και τραυματιστεί, τότε όλα πάνε στράφι», είπε τότε ο Γερμανός τεχνικός. «Τη μέρα που αυτό θα είναι ποδόσφαιρο, δεν θα είμαι πια στη δουλειά, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Θέλεις πάντα να έχεις το καλύτερο, αλλά το να χτίσεις την ομάδα είναι απαραίτητο για να έχεις επιτυχία.

Άλλοι σύλλογοι μπορούν να βγουν έξω και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα και να μαζέψουν τους κορυφαίους παίκτες. Θέλω να το κάνω διαφορετικά. Θα το έκανα διαφορετικά αν μπορούσα να ξοδέψω αυτά τα χρήματα.

Δεν ξέρω ακριβώς πόσα χρήματα θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε γιατί κανείς δεν μου έχει πει «Όχι, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Αν ξοδεύω χρήματα, είναι επειδή προσπαθώ να φτιάξω μια ομάδα, μια πραγματική ομάδα. Η Μπαρτσελόνα το έκανε. Μπορείς να κερδίσεις πρωταθλήματα, μπορείς να κερδίσεις τίτλους, αλλά υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο θες να το κάνεις».

Εικόνα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ