Σον: Το γελαστό παιδί της Premier league γίνεται 30 (Pic&vids)

Σον: Το γελαστό παιδί της Premier league γίνεται 30 (Pic&vids)

Ο Σον, ο παίχτης ο οποίος μας έχει χαρίσει πολλές στιγμές μαγείας και συγκίνησης, γίνεται σήμερα 30 χρονών, και to10.gr, ρίχνει μια ματιά στην καριέρα και την ζωή του.

Ο Σον είναι ένα από τα χαμογελαστά παιδιά του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, και ίσως μια από τις πιο ευγενικές φυσιογνωμίες των γηπέδων.

Κάτι το οποίο έχει δώσει μια έξτρα ώθηση στο ταλέντο που έχει και τον έχει καθιερώσει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ως έναν από τους κορυφαίους παίκτες.

Ο Νοτιοκορεάτης ξεκίνησε την καριέρα του το 2010 στην δεύτερη ομάδα του Αμβούργου πραγματοποιώντας έξι συμμετοχές και σκοράροντας μία φορά.

Διαβάστε επίσης: Στα ραντάρ της ΑΕΚ πρώην στόπερ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ (vids)

Μέχρι το 2013 αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα έχοντας 73 συμμετοχές και 20 γκολ.

Παρέμεινε για άλλα δύο χρόνια στην Γερμανία αλλά για λογαριασμό της Μπάγερν Λεβερκούζεν με την οποία είχε 62 εμφανίσεις και 21 γκολ.

Το 2015 ήταν η χρονιά-ορόσημο στην καριέρα του καθώς θα έπαιρνε μεταγραφή για την Τότεναμ της οποίας τα χρώματα φοράει μέχρι και σήμερα.

Με τα σπιρούνια έχει πετύχει 93 γκολ σε 232 αγώνες. Ως τα πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά από αυτά, ίσως να μπορούν να χαρακτηριστούν τα γκολ που είχε πετύχει τους δύο προημιτελικούς με την Μάντσεστερ Σίτυ. Την χρονιά που είχε φτάσει με την ομάδα του ως τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ωστόσο ο 30χρονος έχει πετύχει ακόμα κάτι το οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει για την εκτελεστική του δεινότητα. Ας πάρουμε και τη βοήθεια των μαθηματικών για να καταλάβουμε καλύτερα.

Με βάση τα xgoals(είναι μια μονάδα μέτρησης για το πόσο πιθανό είναι να μετουσιωθεί μια τελική προσπάθεια σε γκολ) ο Κορεάτης έχει πετύχει 29 τέρματα περισσότερα από το προσδοκώμενο. Συγκεκριμένα, αναμενόταν να έχει πετύχει 74,8 γκολ και έχει σημειώσει 29 ακόμα.

Όμως ο Σον ξεχωρίζει και για το γεγονός ότι είναι πολύ χαμηλών τόνων αλλά και πολύ ευαίσθητος χαρακτήρας.

Αρχικά, έχει κάνει αίσθηση η απόφαση του ίδιου και του πατέρα του να μην κάνει οικογένεια μέχρι να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ώστε να είναι αποκλειστικά συγκεντρωμένος στην δουλεία του και να μην τον αποσπά τίποτα.

Κάτι το οποίο φαίνεται να τον επηρεάζει, καθώς τον έχουμε δει αρκετές φορές σε πανηγυρισμούς, είτε να είναι μόνος του, είτε με τις οικογένειες των συμπαικτών του.

Ποιος θα ξεχάσει την συγκλονιστική στιγμή στο παιχνίδι με την Έβερτον όταν πραγματοποίησε ένα σκληρό τάκλιν στον Γκόμεζ και αμέσως μετά έβαλε τα κλάμματα;.

Τότε που η αγωνία ήταν φανερά και απόλυτα αποτυπωμένη στο πρόσωπο του, όταν απελπισμένος φώναζε βοήθεια και ρώταγε πως είναι ο συνάδελφος του. Κίνηση που δεν έχουμε συνηθίσει να αντικρίζουμε στους αγωνιστικούς χώρους.

Χαρακτηριστικό της ουσίας του ως άνθρωπος είναι τα λόγια του Ντέλε Άλι  για αυτόν μετά το τέλος της αναμέτρησης αυτής ο οποίος είχε πει «Πρέπει να δείτε το πρόσωπο του, δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sky Sports (@skysports)


Ο Σον, λοιπόν σβήνει σήμερα 30 κεράκια και μας απέδειξε πως αυτό που έχει γίνει το ήθελε πολύ, θυσίασε πράγματα για να το καταφέρει, και το πέτυχε έχοντας το κεφάλι σκυφτό.

Επιμέλεια: Νίκος Θεοδωράτος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ