Αυτόματος αποκλεισμός σε οπαδούς που εισβάλλουν στα αγγλικά γήπεδα!

Αυτόματος αποκλεισμός σε οπαδούς που εισβάλλουν στα αγγλικά γήπεδα!

Αυτόματος αποκλεισμός από τα γήπεδα σε περίπτωση εισβολής στον αγωνιστικό χώρο ανακοίνωσε η Αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Τέλος στο φαινόμενο της εισβολής οπαδών θέλει να βάλει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας. Έτσι αποφασίστηκε ότι οποιαδήποτε εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο από το προσεχές Σαββατοκύριακο θα τιμωρηθεί αυτόματα με αποκλεισμό και θα καταγγελθεί στην αστυνομία.

Η αγγλική ομοσπονδία, η Premier League και η EFL εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησαν τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης: Mind Games από τον Κλοπ: «Και τη νέα σεζόν η Σίτι θα είναι πρωταθλήτρια»

Αναλυτικά η απόφαση:

«Αυτές οι πράξεις είναι επικίνδυνες, παράνομες και έχουν σοβαρές συνέπειες. Δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, ούτε πουθενά. Από την έναρξη της σεζόν 2022/23, όλοι οι παραβάτες που θα εντοπιστούν θα αναφέρονται από τις ομάδες στην αστυνομία και η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμο ποινικό μητρώο, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την δουλειά και την εκπαίδευσή τους και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης.

Η FA θα επιβάλει επίσης μια πιο σκληρή πολιτική κυρώσεων για τους συλλόγους, η οποία θα ενισχύσει αυτά τα μέτρα. Επιπλέον, όποιος μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και όσοι φέρουν ή χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα ή καπνογόνα θα λάβουν πλέον αυτόματο αποκλεισμό από το κλαμπ. Αυτές οι απαγορεύσεις θα μπορούσαν επίσης να επεκταθούν στους συνοδούς γονείς ή κηδεμόνες των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες».

Η FA, η Premier League και η EFL συνεργάζονται επίσης με τις αστυνομικές δυνάμεις, τη μονάδα αστυνόμευσης ποδοσφαίρου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKFPU) και την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος για τη θέσπιση μιας νέας αρχής για υποθέσεις που σχετίζονται με πυροτεχνήματα, καθώς και την είσοδο στο γήπεδο χωρίς άδεια . «Αυτό θα σημαίνει ότι η συνεργασία για την επίτευξη δίωξης σε αυτές τις υποθέσεις θα γίνει η προεπιλεγμένη απάντηση των ποδοσφαιρικών αρχών και του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, στέλνοντας ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους όσους παραβιάζουν το νόμο», ανέφερε η δήλωση.

«Το αγγλικό ποδόσφαιρο εισήγαγε νέα μέτρα και αυστηρότερες κυρώσεις, για την έναρξη της επόμενης σεζόν, για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε αυτού του είδους την παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά». ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της FA.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League ανέφερε και αυτός σε δηλώσεις ότι:

«Με συλλόγους και συνεργάτες σε όλο το ποδόσφαιρο, ξεκαθαρίζουμε ότι το είδος των περιστατικών που είδαμε την περασμένη σεζόν πρέπει να σταματήσει. Εάν δεν λάβουμε συλλογική και διαρκή δράση, μπορεί να είναι μόνο θέμα χρόνου να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά ή χειρότερα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ