Επίσημο του Ίσακ στη Νιούκαστλ – Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της (pic & vid)

Επίσημο του Ίσακ στη Νιούκαστλ – Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της (pic & vid)

Η «βόμβα» του Αλεξάντερ Ίσακ είναι γεγονός, με τη Νιούκαστλ να κάνει δικό της τον Σουηδό άσο από τη Σοσιεδάδ, με ένα ποσό-ρεκόρ στα 70 εκατ. ευρώ.

Την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της ολοκλήρωσε η Νιούκαστλ, που απέκτησε από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ τον Αλεξάντερ Ισακ, αντί 70 εκατ. ευρώ (περίπου 59 εκατ. λίρες). Ο 23χρονος Σουηδός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για έξι χρόνια με τον αγγλικό σύλλογο και στις πρώτες του δηλώσεις στάθηκε στους λόγους που επέλεξε τις «καρακάξες».

«Είναι ένας μεγάλος, ιστορικός σύλλογος για τον οποίο νομίζω οποιοσδήποτε θα ήθελε να παίξει, με καταπληκτικούς φιλάθλους. Αυτοί ήταν ένας βασικός λόγος που ήρθα εδώ, μαζί με το πρότζεκτ του συλλόγου, στο οποίο πραγματικά πιστεύω. Η Νιούκαστλ παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο και θέλω να γίνω μέρος του».

Διαβάστε επίσης: Ανάλυση: Άλλος Παναθηναϊκός από τη μέση και μπροστά – Ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν, πόσοι αναμένονται

Ο Ισακ ξεκίνησε την καριέρα του από την ΑΙΚ Στοκχόλμης και σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στη Γερμανία, για λογαριασμό της Ντόρτμουντ, όπου όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Αφού πήγε για ένα εξάμηνο δανεικός στην ολλανδική Βίλεμ, όπου πέτυχε 14 γκολ σε 18 αγώνες, πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2019 για τη Σοσιεδάδ.

Με την ισπανική ομάδα πέτυχε 44 γκολ σε 132 συμμετοχές και πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου της περιόδου 2019-20 (του οποίου ο τελικός έγινε το 2021, λόγω πανδημίας). Παράλληλα, αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής Σουηδίας, με την οποία έχει καταγράψει 37 συμμετοχές και 9 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στην τελική φάση του EURO 2020.

Το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής της Νιούκαστλ ήταν μέχρι τώρα 40 εκατ. λίρες και το μοιράζονταν οι Βραζιλιάνοι Ζοέλιντον (το 2019 από τη Χοφενχάιμ) και Μπρούνο Γκιμαράες (τον περασμένο Ιανουάριο από τη Λιόν).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ